Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

COURTESANS - új album kiadására készül a brit "doom-pop" lánycsapat


2019-09-13

A "Peace, Love & Music!" mottóval alkotó, londoni csajbanda friss hírekkel szolgált.

"Tudjuk, hogy hosszú idő telt el azóta, hogy hírekkel szolgáltunk a Courtesans háza tájáról. Sok üzenetet, kérdést kaptunk az utóbbi időben bandánk aktualitásait, sorsát illetően, aminek nagyon örülünk, mivel így tudjuk, hogy vannak, akik nem szarnak le minket... Az egyenes válaszunk: igen, még mindig együtt vagyunk! Sok dolgot kellett helyre hoznunk, mind zenei, mind pedig személyes tekintetben... Most már látjuk a fától az erdőt és a fényt az alagút végén; méghozzá minden eddiginél fényesebben. Köszönjük mindenkinek, aki érdeklődik és támogat minket ezekben az időkben is. Annyit még mindenképpen tudnotok kell, hogy jelenleg azzal vagyunk elfoglalva, milyen módon dobjuk piacra új dalainkat, és hogyan vágjunk ismét bele a koncertezésbe. A következő bejelentésig már nem kell ennyit várnotok..." - adta hírül a Courtesans.

Egy bankárokkal, hipsterekkel, fanatikusokkal, politikusokkal és billentyűzet-hősökkel teli világban a Courtesans együttes egyenlő a begolyózott öngyilkos-hajlamú unikornisokkal. Kocsonya-maradékok egy fővésben lévő szarvasmarha-velő fazekában, melynek végtermékét mohó gyerekek fogyasztják örömtelien. Ők a kényelmet nyújtó kacsatoll, amire esténként lehajtod a fejed, előidézvén életed utolsó percének emlékeit. Dalaik hallatán olyan érzésed lesz, mint egy cukorbetegnek, aki megevett harminc fánkot; illetve a halálsoron várakozó rabnak, aki utolsó vacsoráját fogyasztja keserédes hangulatban. A Courtesans-t bipoláris, izgalmi állapotban lévő, skizofrén, súlyos depresszióval küszködő egyszarvúak alkotják. Zenéjük vonatsíneken fekvő popzene".

A Courtesans 2014-ben adta ki nagy elismerésnek örvendő debütáló, '1917' című albumát, miután egy rajongói költségfedező kampányon jócskán túlteljesítették a vártakat. Idén márciusban egy újabb lemezzel; konkrétan egy 5-számos EP-vel tértek vissza, 'Better Safe than Sober' címen. A mini-album 2017. március 31-én látott napvilágot, az alábbi borítóval és tracklistával:

01. Mesmerise
02. Feel The Same
03. John Doe
04. Knowhere
05. The Tide

A banda korábban az alábbi közleményt adta: "Azt szeretnénk, ha minél több nő ragadna hangszert. Legyetek zenésze, turné-menedzserek, hangmérnökök... Ne hagyjátok, hogy elvegyék tőletek ezeket a munkákat a fiúk; de persze ugyanakkor ne is legyetek idióta feministák! Egyszerűen csak legyetek szabadok, és adjátok saját magatokat! A mi célunk tehát az, hogy zenére buzdítsuk a nőket, valamint elérjük azt, hogy a férfiak is felnézzenek a női előadókra".

A kiadvány első ízelítőjeként látott napvilágot a 'Mesmerise' című single, aminek hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. Később 'Feel The Same' címmel újabb kisfilmet osztott meg a csapat:

A londoni származású Courtesans felállását Sinead La Bella énekesnő, Saffire Sanchez gitáros, Agnes D. Jones basszer és Vikki Frances dobos alkotja. A banda elérhető többek közt a Facebookon is, de saját honlappal is rendelkezik.


COURTESANS - új album kiadására készül a brit
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás