Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HEIDEVOLK - itt az 'A Wolf In My Heart' című szám videoklipje!


2019-03-28

A holland pogány / folk metal banda 2018. január 12-én tért vissza aktuális, 'Vuur van Verzet' című stúdiólemezével, amiről most bemutattak egy új klipet.

Az eredeti zenekari közlemény így szól: "Izgatottan jelentjük be régóta várt új lemezünket, a 'Vuur van Verzet'-et ("Fire of Resistance"), aminek révén egy csatatérre katapultálunk benneteket. Ebben a térben is időben épp elbukik a Római Birodalom; helyét pedig germán törzsek veszik át, visszaszerezvén mindazt, ami egykoron az övéké volt. Megismerhetitek a Nagy Migráció történetét; a régi tradíciókat, isteneket és természetet. Ezeket a meséket 11 új dalba öntöttük, természetesen a karakterisztikus Heidevolk-hangzással ellátva, kiemelvén dalszerzői fejlődésünk mértékét. Tempós metal-riffeket vegyítettünk a tőlünk megszokott duális férfi-vokállal, egy 24 tagú férfikórussal, számos népzenei elemmel, vonós témákkal, és egy nyers hangű vendég-énekessel; aki nem más, mint a Primordial frontembere, Nemtheanga. Bombasztikus dolgokra kell tehát számítani. Csatlakozzatok hozzánk, pogány metalista testvéreink, és támadjunk fel együtt!".

Az alább látható lemezborítót Awik Balaian tervezte. Íme a mű és a tracklista:

01. Ontwaakt
02. A Wolf In My Heart
03. Onverzetbaar
04. Yngwaz Zonen
05. Britannia
06. The Alliance
07. Tiwaz
08. Het Oneindige Woud
09. Gungnir
10. Woedend
11. Het Juk der Tijd
12. Drink op de Nacht (bónusz track)
13. Een Wolf in mijn Hart (bónusz track)

Az 'Ontwaakt' (angolul: "Awaken") című szám videoklipje lentebb megtekinthető. Ennek kapcsán Rowan Roodbaert dalszerző elmondta: “Hölgyek és urak, fivérek és nővérek, büszkén mutatjuk be új albumunk első single-dalát. Ez az 'Ontwaakt' (“Awaken”), a 'Vuur Van Verzet' nyitó-nótája. Egy ütős, "in-your-face" metal-dalról van szó, amely elmeséli a Római Birodalom történelmi összeomlásának eseményeit. Kemény gitárok, mennydörgő dobok, és a Heidevolks védjegyének számító duális vokál-témák repítenek titeket vissza az időben. Képzeljetek el egy csatateret, ahol a rómaiakat visszaszorítják a germán harcosok - ez a szám pedig a soundtrack mindehhez. Ébredjetek, a Pogány Metal-testvériség harcba száll!!!”.

A 'Vuur van Verzet' megjelent szimpla CD-s digipakban (24 oldalas szövegkönyvvel), szimpla gatefold bakeliten (fekete és aranyozott színben), limitált box-szettben (digipak CD-vel, bőr csuklószorítóval, zászlóval és kitűzővel), valamint digitálisan. A rendeléseket itt lehet leadni.

Az új lemezen mutatkozott be a banda új felállása, ami így néz ki:

Lars - ének
Jacco - ének
Kevin Vruchtbaert - gitár
Kevin Storm - gitár
Rowan Roodbaert - basszusgitár
Joost Vellenknotscher - dobok

A Heidevolk az orosz Arkona és a finn Korpiklaani társaságában bonyolítja le következő európai turnéját, 2018 elején. A jövőbeni dátumok és állomások listája itt érhető el.

Alább elérhető az 'A Wolf In My Heart' című szám 2019 márciusában megjelent videoklipje is:

A Heidevolk 2019. április 21-én fellép a budapesti Barba Negrában, a Tyr előzenekaraként.

A Heidevolk 2015-ben adta ki legutóbbi,ötödik nagylemezét. A banda tagjai egy hollandiai erdőről (Veluwe) nevezték el az utolsó előtti albumot. A "himnusz-szerű folk metal dalokkal teli, metalosan dallamos lemez mintegy aláfestő zeneként szolgál a Veluwe-i utazáshoz". A lemezről bővebben itt írtunk.


HEIDEVOLK - itt az 'A Wolf In My Heart' című szám videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás