Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta a 'Visitant' album újabb videoklipjét az ARSIS: 'Fathoms'


2018-11-01

Az amerikai "melodic tech-death" banda Mark Lewis producerrel (Whitechapel, Devildriver, Deicide, Cannibal Corpse) vonult stúdióba, hatodik nagylemeze rögzítése végett.

Az Arsis ezúttal is a technikás, dallamos death metal műfajon belül igyekezett kimagaslót alkotni. A Virginia Beach-ről származó kvartett James Malone frontember klasszikus zenei képzettségére alapozza hangzását (James egy magasan képzett hegedűművész, zeneszerző), aminek révén a banda a megszokottól eltérő, egyedibb muzsikát produkál. Az Arsis kiválóan ötvözi a death metalt a black és a thrash metal hatásaival, de dalaik meghatározó tényezői a dallamos és a technikás megvalósítás. Mindez jellemzi a zenekar hatodik, 'Visitant' című albumát is, amit a 2013-as, Billboard-listás 'Unwelcome' albummal azonos felállással rögzítettek.

James Malone gitáros-énekes nemrég a következőket közölte: "Miután véget ért előző albumunk, az 'Unwelcome' turné-ciklusa, jómagam és az Arsis többi tagjai egyéb projektekkel kötöttük le magunkat, de most végre boldogan jelenthetem, hogy az új lemez hamarosan elkészül! Azután, hogy tavaly márciusban hazatértem a Necromancing The Stone legutóbbi turnéjáról, nekiláthattam végre a következő Arsis album megírásának; rövid időn belül pedig már szinte teljesen elmerültem a munkálatokban. Nem szeretnék semmi túlzó kijelentést tenni - mint például "ez az eddigi legjobb lemezünk a (ide illesszük be az adott banda legjobb albumának címét) óta", de az biztos, hogy azóta nem voltam ilyen lelkes egyetlen projekt okán sem, mióta felvettük az 'A Diamond for Disease'-t... Érzésem szerint ez a végtelen zenei összpontosítás kihatással volt a zenére is; így már nagyon várom az új album megjelenését".

A banda az új lemez kiadása végett az Agonia Records-szal kötött világraszóló szerződést (leszámítva az amerikai területeket, ahol továbbra is a Nuclear Blast gondozza albumaikat). Ezt Malone így kommentálta: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy megtaláltuk megfelelő kiadó-partnerünk az Amerikán kívül területekre. Az Agonia a világ legkiválóbb bandáival áll kapcsolatban; így mi nagyon izgatottak vagyunk, hogy velük dolgozhatunk. Alig várjuk már, hogy új lemezünk 2018 novemberében végre megjelenhessen. Nemsokára jönnek a friss hírek!".

Az Arsis 2018-ban az eddigi legerősebb felállásával tér vissza (lévén a legutóbbi lemez megjelenése előtt a The Black Dahlia Murder gitárosa, Brandon Ellis is belépett a csapatba). A következő lemez az öt évvel ezelőtt kiadott 'Unwelcome' folytatása - ez az album annak idején 19. helyen végzett a Billboard Heatseekers listáján.

A 'Visitant' albumot a híres floridai AudioHammer Stúdióban vették fel, Mark Lewis (WhitechapelDevildriverCannibal Corpse) producer társaságában. A lemezborítót Mark Riddick (Arch EnemyMorbid AngelVarathron) tervezte. Vendégként egyes dalokban szerepel Trevor Strand (The Black Dahlia Murder) és Malcolm Pugh (Inferi).

A tracklista:
01. Tricking The Gods

02. Hell Sworn
03. Easy Prey
04. Fathoms
05. As Deep As Your Flesh
06. A Pulse Keeping Time With The Dark
07. Funeral Might
08. Death Vow
09. Dead Is Better
10. Unto The Knife
11. His Eyes (Pseudo Echo feldolgozás)

A lemez első single-dala, a 'Tricking The Gods' itt megtekinthető hivatalos videoklip formájában:

Újabban megjelent a 'Hell Sworn' című szám is, szöveges klip formájában. Továbbá napvilágot látott a 'Fathoms' kisfilmje.

A 'Visitant' előrendelési infói a banda honlapján érhetők el.

Malone és Shawn Priest dobos az elő-produkciós munkálatok során egy playthrough-videót is felvett - ez a klip lentebb érhető el, mint a 'Visitant' album kezdetleges előzetese. Szintén lentebb érhető el egy interjú-sorozat, amiben a tagok nyilatkoznak az album-munkálatok és egyéb érdekességek kapcsán.

Az Arsis legutóbbi, 'Unwelcome' című albuma 2013 áprilisában jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából (erről bővebben itt írtunk).


Bemutatta a 'Visitant' album újabb videoklipjét az ARSIS: 'Fathoms'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás