Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Revelation' címmel adja ki második albumát a MICHAEL SCHENKER FEST - itt az új dal és videoklip!


2019-06-14

A legendás német gitáros, Michael Schenker (Scorpions, UFO) szólóbandája elkészült a 2018-as 'Resurrection' album folytatásával.

A Michael Schenker Fest nevet viselő projekt 2018. március másodikán adta ki bemutatkozó 'Resurrection' című albumát (Nuclear Blast), aminek producere Michael Voss-Schoen (Mad Max, Wolfpakk). Az albumon három eredeti MSG-énekes (Gary Barden, Graham Bonnet és Robin McAuley), valamint Doogie White énekel (ez utóbbi a frontembere Schenker Temple Of Rock projektjének). Most eljött az idő a második lemez, a 'Revelation' bejelentésére: a Nuclear Blast 2019. szeptember 20-án adja ki az új stúdióalbumot.

"Abból kiindulva, milyen fantasztikus móka volt a 'Resurrection' album megalkotása - nem is beszélve annak sikereiről és nagyszabású turnéiról - hatalmas volt az inspiráció az újabb Michael Schenker Fest album okán" - nyilatkozta Michael Schenker, majd így folytatta: "Ez az új lemez egyértelműen szintlépés a 'Resurrection'-höz képest - nem is kérhettem volna ennél tökéletesebbet! A dalok karcosak, ütősek, energikusak, dallamosak, és a nagyszerű dobosok - mint például Simon Philips és Bodo Shopf - révén még durvábban szólnak. Nem mellesleg ezúttal sikerült három középtempós számot is felvennünk, melyben mindhárom énekes kiváló hangja hallható".

A "Germán Wunderkind" néven emlegetett Schenker elmondása alapján a 'Revelation' címe és koncepciója "olyan dolgokat fejez ki, melyek a múltban történtek, de jelenleg is zajlanak. Szenvedély és vágy áll szemben zsarnoksággal és korrupcióval. Ebben a témában rengeteg a mondanivalóm. Itt az ideje, hogy az emberek is megtudják a véleményem...".

A 'Revelation' producere ezúttal is Schenker és Michael Voss volt - ez utóbbi stúdióiban (Kidpool Studio Greven & Kidwood Studio Münstertal) született meg a lemez. "Michael Voss egy fantasztikus zenész, és egy kiváló társ-producer. A kettőnk közötti kölcsönhatás rettentően kreatív dolgokat eredményez" - mondta Schenker.

A hanganyag maszterizálását Christoph 'Doc' Stickel végezte el, a bécsi CS Mastering Stúdióban. Simon Phillips dob-témáit továbbá Jason Mariani hangmérnökkel vették fel, a kaliforniai Brotherynstudios falai között; Bodo Schopf dobolását pedig Rolf Munkes producelte, Németországban, a bensheimi Empire Stúdióban. Graham Bonnet és Robin McAuley vokálhait Jimmy Waldo-val vették fel, a los angelesi "Where's That Track Studio" falai között.

A négy énekes - Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley és Doogie White mellett - az egyik új dalban egy vendég-énekes is szerephez jutott. Ennek kapcsán Schenker így nyilatkozott: "Volt egy dal, amit Michael Voss-szal közösen alkottunk meg - ő ajánlotta be nekem Ronnie Romeo-t a Ritchie Blackmore-féle Rainbow-ból, legyen a vendég ebben a számban. A végeredmény pedig egy vérbeli klasszikus lett! Nagyszerű vokálok és ütős rock-szólamok - nem is kell más! Alig várjuk már, hogy bemutathassuk a közönségnek ezt a zseniális, egyedi albumot, és azt is, hogy élőben is eljátszhassuk végre az új nótákat. Kiadónk, a Nuclear Blast szintén teljes mértékig elégedett az eredeményekkel - rendszeresen felhív engem Markus Staiger elnök-alapító, hogy elmondja mennyire imádja ezt az albumot!".

A 'Revelation' album alább látható borítóját Zsofia Dankova (Powerwolf) készítette. Ennek kapcsán Schenker elmondta: "Ez egy fantasztikus lemezborító. Egy kép, ami mindent elmond! A lemez címe és a borító koncepciója olyan dolgokat fejez ki, ami a múltamban történt, és a jelenemben is történtik. A szenvedélyről és a tisztaságról, valamint az azzal szembeni kapzsiságról és korrupcióról szól. Rengeteg a mondanivalóm ugyanis... De most eljött az idő, hogy mindent megtudjanak a hallgatók!".

A 'Revelation' album első ízelítője, a 'Rock Steady' című single lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, kedvcsinálóképpen az album előrendeléséhez, amit itt lehet leadni különféle változatban.

A 'Revelation' album megjelenését egy tavaszi, észak-amerikai turné vezette fel. A körúton Simon Philipps - aki nem mellesleg az MSG korábbi dobosa - nem tudott részt venni; helyét addig (a szintén ex-MSG tag) Bodo Schopf vette át. Ezen a turnén Michael korábbi dalai és az új szerzemények is elhangzottak.

Schenker így nyilatkozott: "A Michael Schenker Fest egy olyan projekt, amivel minden résztvevő a maga életét és karrierjét ünnepi. Ettől függetlenül persze Michael Schenker legnépszerűbb és legújabb dalai csendülnek fel, viszont az is igaz, hogy Gary-t, Graham-et, Robin-t és Doogie-t összehozni már önmagában egy hatalmas ünnep".

Bővebb infók a turnéról, jövőbeni koncertekről és az új album munkálatairól a www.michaelschenkerhimself.com oldalon érhetők el.

Újonnan megjelent a 'Resurrection' album legfrissebb videoklipje, a 'The Girl With The Stars In Her Eyes':


'Revelation' címmel adja ki második albumát a MICHAEL SCHENKER FEST - itt az új dal és videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás