Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DAWN OF DISEASE - itt az 'In Death We Blast' dal szöveges videója!


2020-01-03

Az old-school skandináv death metal hatásokkal erősen felszerelt német Dawn Of Disease zenekar nemrég kiadta új stúdióalbumát.

Annak ellenére, hogy a Dawn Of Disease zenekarra nagy hatással volt az old-school svéd death metal-szcéna (Bloodbath, At The Gates, stb.), új lemezük, a 'Procession of Ghosts' ezúttal újabb irányzatot vonultat fel - ezt pedig az éles gitárszólók, valamint a dallamok és egyes hangszínek lebilincselő balansza alapozza meg; nem is beszélve a blastbeat-szerű dob-témákról és Tomasz Wisniewski gigászi hangjáról, ami még tovább fokozza az intenzitást.

A Dawn Of Disease ötödik stúdióalbuma 2019. november 1-én szabadult a világra, a Napalm Records jóvoltából, az alább látható, Michał "Xaay" Loranc (Behemoth, Nile, Evocation, stb.) által tervezett borítóval.

Az új album mixere és master-mestere a neves Jens Bogren és Linus Corneliusson volt. A munkálatok a világhírű Fascination Street Stúdióban (Amon Amarth, Kreator, Arch Enemy) zajlottak.

"A 'Procession of Ghosts' bebiztosítja a Dawn Of Disease státuszát, mint a német death metal-színtér egyik elsőszámú zászlóvivője. Melankólia találkozik könyörtelen burtalitással, himnikus passzusokkal, durva halálhörgésekkel, gyors riffekel és fogós ritmusokkal ezen az albumon, melynek összessége egy tökéletes szónikus hangképet fest a hallgatók elé".

A banda közleménye így szól: "A 'Procession of Ghosts' az ötödik nagylemezünk, amibe rengeteg munkát és időt, energiát és érzelmet fektettünk. De nem szimplán erről van szó: több szinten is újabb magaslatokba emelkedtünk. Kezdve azzal, hogy ezúttal Michał "Xaay" Loranc tervezte a borítónkat; folytatván az új dalok össz-atmoszférájával és egyedülálló hangulatával; nem is beszélve a Jens Bogren-nel és Linus Corneliusson-nal közös hangmérnöki együttműködésről... egyszóval minden fantasztikusan összejött, és alig várjuk már, hogy végre megjelenhessen az új album, majd pedig kezdetét vehesse a Månegarm-mal és az Einherjer-rel közös turné!".

A lemez borítója és a tracklista így néz ki:

01. Lapsarian
02. Procession Of Ghosts
03. May The Waves Take Me
04. Shrine
05. Where The Clouds Reach The Ground
06. As Heaven Shatters
07. Autumn Days
08. Apotropaic
09. In Death We Blast (bónusz track)
10. Hypnosis (bónusz track)

Miután korábban olyan monstre albumokat adott ki a Dawn Of Disease, mint a 'Legends of Brutality', a 'Crypts of the Unrotten', vagy a 2016-ban megjelent, epikus 'Worship the Grave', a banda mostanra kétségkívül új sztenderdet állított fel a skandináv death metal-színtéren. A 'Procession of Ghosts' egyértelműen a műfaj új éráját fémjelzi.

Az új lemez megjelent CD-n, LP-n és digitális formában, valamint különféle exkluzív szett-és merchandise-változatokban. A rendelési infók itt érhetők el. Ízelítőképpen alább megtekinthető a címadó dal (plusz annak dobos playthrough-videója), valamint a 'Shrine' és a 'Where The Clouds Reach The Ground' című számok hivatalos videoklipje. 2020 januárjában továbbá megjelent az 'In Death We Blast' szöveges videója is.

A Dawn Of Disease jövőbeni turné-beosztása a Facebookon található meg.


DAWN OF DISEASE - itt az 'In Death We Blast' dal szöveges videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás