Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Februárban adja ki új albumát az ausztrál POLARIS zenekar - itt az új klip: 'Hypermania'!


2020-01-07

2020 második havában megjelenik a Polaris zenekar második nagylemeze.

A Polaris egy öttagú, Sydney-beli progresszív metalcore banda, ami 2013-ban adta ki debütáló, 'Dichotomy' című EP-jét. Második mini-albumuk 2016 januárjában látott napvilágot, 'The Guilt & The Grief' címmel; egy másfél évvel később pedig megjelent első nagylemezük, a 'The Mortal Coil', ami ARIA-jelölést kapott, és bekerült az ausztrál lemezeladási top 10-be is.

A legfrissebb hírek szerint a Polaris második nagylemeze 2020. február 21-én jelenik meg, a SharpTone Records révén. A 'The Mortal Coil' album folytatása a 'The Death of Me' címet viseli.

Az új album kapcsán így szól a banda közleménye: "A célunk az volt, hogy sztenderdként állítsuk be az a vonalat, ami bandánk kialakult, végleges hangzása és a folyamatos fejlődés, önmagunk fejlesztése között húzódik. Lévén ez a második nagylemezünk, fontos volt számunkra, hogy némi meglepetést okozzunk a hallgatóknak, mivel senki nem akarja ugyanazt a dolgot kétszer hallani... Valami olyasmit akartunk adni nekik, amire nem számítanak: új muzikális helyeket bemutatni; de mindezt úgy, hogy az még belefér a Polaris stílusába".

A Polaris visszatért a dél-ausztrál kisvárosba, Mollymook-ba, ahol a 'The Mortal Coil' albumot is rögzítették. Felújított stúdiójuk helye ugyanis nagy mértékben csökkenti a rendszeres turnézás okozta nyomás klausztrofóbia-érzetét. Ide kísérte el őket "házi hangmérnökük", Lance Prenc, aki partnerével, Scott Simpson-nal (Alpha Wolf) közösen producelte az új albumot.

A dalszerző munkák kapcsán az ügy felelőse, Daniel Furnari dobos elmondta: "Lévén az elmúlt két évben meglehetősen sokat tapasztaltunk a világból, végre kiléphettünk dalszerzői komfort-zónánkból. Valószínűleg sok embernek tetszett az az irányzat, amit a 'The Mortal Coil' képvisel, de ezúttal még tovább bővítettük az irányzatok palettáját minden tekintetben. Azt hiszem, az új lemez zenei és dalszövegi témáinak nagy részét két évvel ezelőtt még nem is sejtettük, hogy valaha is alkalmazni fogjuk".

A banda 2019 novemberében osztotta meg első vadonatúj single-dalát / videoklipjét, 'Masochist' címen.

"Ed Reiss rendezővel dolgoztuk ki ezt a klipet. Ő az, aki kedvenc ausztrál bandáink legsikeresebb videoklipjeit is forgatta. Közösen ötlöttük ki egy festő személy koncepcióját, aki örökké elégedetlen saját munkájával, és abban lel örömöt, hogy elpusztítja önálló kreálmányait" - mondta Daniel Furnar dobos a 'Masochist' kapcsán. "Ezután felkértük barátunkat, Zac Britt-et (Dream On, Dreamer, Young Lions), hogy vállalja el a vendégszerepet. Ő nem csak egy tehetséges színész, de egyben olyasvalaki is, aki kiválóan megtestesíti ezt a központi karaktert. Arról nem is beszélve, hogy ő maga is festő; tehát a klipben látható festmények nagy része az ő műve, melyeket a forgatás során készített. Egyébként épp a forgatás előtt egy nappal fejeztük be új albumunk vokál-témáinak rögzítését; utána pedig rögtön Kanadába repültünk egy kemény turné erejéig. E klip megjelenése tehát egy meglehetősen intenzív periódus lezárását fémjelzi számunkra".

Íme az új dal / videoklip, a 'Masochist':

Újabban napvilágot látott a 'Hypermania' hivatalos videoklipje is - ez itt megtekinthető:

A banda első nagylemeze, a 2017-ben megjelent 'The Mortal Coil' megrendelhető LP-n, CD-n és digitális formában, a Resist Records / Sharptone Records kiadók jóvoltából. Az első albumot szintén a Polaris "self-made" stúdiójában vették fel, az új-dél-walesi Mollymook-ban, ahova két amerikai hangmérnököt is meghívtak, Carson Slovak és Grant MacFarland (Atrium Audio) személyében.

A 'The Mortal Coil' a lenti lejátszón teljes egészében meghallgatható; alább pedig elérhető a 'Lucid' című szám videoklipje:

A Polaris-ról bővebb infók a Facebookon érhetők el.


Februárban adja ki új albumát az ausztrál POLARIS zenekar - itt az új klip: 'Hypermania'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás