Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Floridában indult Ozzy Osbourne végső turnéja (videó)


2018-04-28

A legendás énekes és szólóbandája 2018 áprilisában indult végső világkörüli turnéjára, ami két éven keresztül fog tartani.

5 évtized. 18262 nap. Több mint 2500 koncert. A soron következő világkörüli turnén (No More Tours 2) a Grammy-díjas énekes / dalszerző Ozzy Osbourne egy illusztris karriert ünnepel meg (mind szóló-pályafutás, mind a Black Sabbath végleges lezárásaképpen). A nagyszabású búcsúturnéval Ozzy leköszön a globális színpadról; habár várhatóan ezután is ad majd koncerteket - turnékon viszont 2020 után nem vesz részt.

"Az emberek folyamatosan azt kérdezik tőlem, mikor fogok visszavonulni. Nos, annyit mondhatok, hogy ez lesz utolsó világkörüli turném, de itt-ott majd ezután is színpadra állok" - nyilatkozta nemrég a veterán énekes, aki a US Weekly magazinnak adott interjújában hozzátette: "Addig biztos nem vonulok vissza, amíg fadobozba nem tesznek. Igaz, hogy most jelentettem be a búcsúturnémat, de olyan valószínűleg soha nem lesz, hogy komplett visszavonulók fújok. Tehát ezek után is lesznek koncertjeim, de turnékat már nem fogok lebonyolítani".

Ugyanezt erősítette meg a Rolling Stone magazinnak is: "Nem vonulok teljesen vissza. Egyszerűen csak azért No More Tours a körút elnevezése, mert nem rendezek több világkörüli turnét. Koncertjeim ezután is lesznek; de nem fogok többé féléveket turnézni egyhuzamban. Szeretnék egy kis időt otthon is tölteni".

A világkörüli túra 2018 áprilisában indult, No More Tours 2 elnevezéssel (ez utalás Ozzy 1992-es No More Tours körútjára, amiről szintén azt állították, hogy az utolsó lesz). Az Ozzy-banda elsőként két floridai fesztiválon (Welcome To Rockville, FortRock), majd Mexikóban lép fel. Később a túra három dél-amerikai országot jár be; majd pedig Európa felé veszi az irányt. Az európai fesztviál- / aréna-körút június elsején indul Moszkvában. A rock-ikon és szólóbandája ezt követően - a Live Nation szervezésében lebonyolítja utolsó észak-amerikai turnéját, ami augusztus 30-án veszi kezdetét, a Pennsylvania-beli Allentown-ban, és október 13-án ér véget, a las vegasi MGM Grand Garden Arénában.

"Rendkívüli áldás számomra, hogy egyszerre két sikeres karrierrel rendelkezhettem" - mondta Ozzy. "Úgy tekintek erre a végső turnéra, mint egyfajta tiszteletadás a rajongók előtt, akik az elmúlt öt évtizedben élvezték a zenémet".

A szóban forgó koncerteken Ozzy-t a banda legendás gitárosa, Zakk Wylde (akivel idén tavasszal állt újra össze a frontember), valamint Blasko basszusgitáros, Tommy Clufetos dobos és Adam Wakeman billentyűs kíséri.

A búcsúturné eddig bejelentett dátumai és állomásai itt találhatók meg.

Az első koncertet a floridai Jacksonville-ben rendezték meg, a Welcome To Rockville fesztiválon. Íme a koncert szettlistája és néhány rajongói felvétel:

01. Bark At The Moon
02. Mr. Crowley
03. I Don't Know
04. Suicide Solution
05. No More Tears
06. Road To Nowhere
07. War Pigs
08. Miracle Man / Crazy Babies / Desire / Perry Mason (Zakk Wylde gitárszóló)
Tommy Clufetos dobszóló
09. I Don't Want To Change The World
10. Shot In The Dark
11. Crazy Train

Ráadás:
12. Mama, I'm Coming Home
13. Paranoid

Ozzy a búcsúturné erejéig összeáll a Love, Hope, Strength (LHS) alapítvánnyal, melynek küldetése, hogy "koncertenként megmentsen egy emberéletet". A rák ellen küzdő, rákot legyőzöttek által alapított LHS a zene erejét és egy "Get on the List" nevezetű donor-kampányt használ remény-nyújtásra és életmentésre. Minderről itt lehet bővebb infókat találni.

Ozzy és felesége, Sharon egy sajtó-konferenciát is tartott a búcsúturnét illetően; méghozzá saját los angelesi otthonában. A február 6.-i eseményről itt látható egy felvétel:


Floridában indult Ozzy Osbourne végső turnéja (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás