Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CORROSION OF CONFORMITY - európai turnéval készülnek a 'Deliverance' album 25. évfordulójára


2019-04-23

A legendás C.O.C. a nyár elején járja majd Európát.

A C.O.C. a klasszikus 'Deliverance' album 25. évfordulóját ünnepli idén nyáron. Az európai túra június és július között fog lezajlani. Íme a beosztás:

A zenekar júliusban és augusztusban továbbá Észak-Amerikában turnézik, az A Quest To Believe, A Call To The Void II elnevezésű körút keretében, melynek során a legendás Crowbar, a Lo-Pan és a Quaker City Night Hawks zenekarok kísérik őket.

Immáron az is nyilvános, hogy a C.O.C. októberben fellép a Megadeth által szervezett MegaCruise cirkáló-fesztiválon (ahol a főbanda mellett az Anthrax, a Testament és az Overkill is színpadra áll.

A Corrosion Of Conformity 2018 elején adta ki legutóbbi, 'No Cross No Crown' című albumát. Az új lemez a banda első stúdió-anyaga tíz éven belül, amit Pepper Keenan gitáros-énekessel rögzítettek.

Sok év telt el tehát azóta, hogy a C.O.C. új albumot rögzített Pepper Keenan társaságában; habár néhány éve már lehetett sejteni, hogy a legendás southern rock alakulat újra összeáll, hogy ledöntse a színtér ajtajait. 2014-ben - miután közel egy évtizeden át turnézott a New Orleans-i Down zenekar tagjaként - Keenan ismét felvette a kapcsolatot a C.O.C. alap-triójával (Woody Weatherman, Mike Dean, Reed Mullin), egy bombasztikus reunion összehozása végett. “Reed-del megbeszéltük, hogy néhány buli erejéig összeállunk” - emlékszik vissza Keenan recalls. “Én mondtam neki, hogy elég, ha csak Európába megyünk, hogy megnézzük, működik-e a dolog. Így tehát elindultunk Európába, aminek az lett a vége, hogy még háromszor visszatértünk oda, mindössze egy éven belül... Egy éven keresztül turnéztunk; aztán neki is láttunk az új album munkálatainak...”.

A hosszas várakozás tehát tavaly véget ért: a Corrosion Of Conformity egy 'No Cross No Crown' című albummal, ami épp úgy szól, mintha semmi idő nem telt volna el a 2005-ös 'In The Arms Of God' megjelenése és 2018 januárja között!

A banda visszatért Észak-Karolinába, hogy jól bevált producerével John Custer-rel dolgozhasson. A 'No Cross No Crown' munkálatai 40 nap alatt zajlottak le. “Totális nyugodtsággal állunk a dolgokhoz; nem helyeztünk magunkra semmilyen nyomást” - nyilatkozta Keenan. “New Orleans-ból érkeztem a stúdióba, ahol egyszerre öt-hat napon keresztül munkálkodtunk. Jó buli volt ez az egész, mivel olyan volt, mintha egy demó rögzítettünk volna - azzal a különbséggel, hogy mindezt egy professzionális stúdióban tettük meg. Megírtuk a nótákat, és azzal a lendülettel fel is vettük őket szalagra. Felelevenítettük azokat a témákat, elemeket, amik a régi szép időkben beváltak; így a lemez szinte magától állt össze”.

Az új nóták némelyike konkrétan úgy szól, mintha a klasszikus 'Wiseblood', vagy a 'Deliverance' albumon szerepelne. A 'No Cross No Crown' továbbá tele van olyan southern-himnuszokkal, mint a ‘The Luddite’, a ‘Little Man’, vagy a ‘Forgive Me’; illetve melankólikus gitár-témákkal gazdagon felszerelt kompozíciókkal (‘No Cross’, ‘Matre’s Diem’, ‘Sacred Isolation’), melyek ikonikus, '70-es évekbeli Sabbath-stílusban fogantak. “Ezt a jellegzetes stílust nagyjából a 'Deliverance' albumnál fejlesztettük tökélyre. Az én teóriám az, hogy ha arra törekszel, egy adott lemez gördülékenyen szülessen meg, egy kis szünetet kell tartanod. Ha lélegzet vételre van szükséged, írj egy intró, egy átvezető tételt. Én például imádok ilyen lágyabb kompozíciókat alkotni, hogy azzal is helyet csinálhassak a következő, keményebb számoknak” - jegyezte meg Keenan.

Az új album ikonikus címét egy angliai koncert alatt találták ki. “Egy régi, 16. századbeli, művészeti központtá alakított templomban léptünk fel" - emlékszik vissza Keenan. “Az öltözőnek koszos, foltos ablakai voltak - az egyiken pedig rajta volt egy mozaik kép, amin egy szegény embert kivégeznek. Alatta szerepelt ez a sor: 'No cross no crown' . Innen jött tehát ez az ötlet. Nem akartuk lopni; egyszerűen csak katalizátorként használtuk a dalok megírásához”.

A cím ellenére a 'No Cross No Crown' albumnak nem sok köze van politikához, sem valláshoz. “Szerintem mindenkinek szüksége van egy kis nyugalomra; egy kis általános megbékélésre. Manapság hatalmas zűrzavar van ezen a téren; nekünk pedig épp ezért kell embernek maradnunk, figyelnünk egymásra, és a minket közvetlenül illető dolgokra. Részünkről a ‘No cross no crown’ terminológia egy adott téma, amit nagyjából az album három dalában dolgozunk fel”.

Keenan így zárta sorait: “Nagy megtiszteltetés számomra, hogy visszatérhetek, és újrakezdhetem az egészet; méghozzá stílusos módon, nem pedig valamilyen felvizezett reunion formájában. Már azelőtt, hogy megírtuk volna az albumot, felfedeztük a terepet, és rájöttünk, hogy követelnek minket - volt egy űr, amit nekünk kellett betöltenünk. A Corrosion Of Conformity-nek az első naptól kezdve ez a küldetése. Mi nem üldözünk senkit; minket nem érdekelnek az új trendek. A Corrosion Of Conformity semmi más, csakis Corrosion Of Conformity”.

A 'No Cross No Crown' a Nuclear Blast Entertainment jóvoltából jelent meg a világ minden táján, 2018. január 12-én, CD-n, digitálisan és bakeliten. A rendelésről itt lehet bővebb infókat találni. Az első, ‘Cast The First Stone’ című single-dal lentebb meghallgatható.

A 'No Cross No Crown' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Novus Deus
02. The Luddite
03. Cast The First Stone
04. No Cross
05. Wolf Named Crow
06. Little Man
07. Matre's Diem
08. Forgive Me
09. Nothing Left To Say
10. Sacred Isolation
11. Old Disaster
12. E.L.M.
13. No Cross No Crown
14. A Quest To Believe (A Call To The Void)
15. Son And Daughter

Az első heti lemezeladások alapján kiderült, hogy a 'No Cross, No Crown' a hivatalos Billboard-lista 67. helyén; illetve a 'Top Current Albums Chart' 12. helyén, valamint a 'Top Hard Music Albums Chart' 3. helyén végzett. Ezzel ez lett a banda történetének legmagasabb amerikai toplistás helyezése!

Korábban megjelent az album első hivatalos klipje, a 'Wolf Named Crow', amiről Mike Dean basszer a következőket mondta: "A 'Wolf Named Crow' dalt azok a riffek alapozták meg, amiket Pepper már évek óta magánál tartogat. Az utóbbi időben mi is betanultuk őket, majd megírtuk a dal többi részét, és végül minden a helyére került.Engem például a 'Wiseblood'-érás COC-re emlékeztet ez a dal; mivel Reed itt igazán különleges, Bill Ward-hatású témákat játszik. Részemről ez a legjobb szám az új albumon!".

A megjelenés napján bemutatták a 'The Luddite' című szám hivatalos klipjét is:

A hivatalos album-előzetes:

Az új lemezt felvezető ízelítő videó-sorozat első öt része alább tekinthető meg:


CORROSION OF CONFORMITY - európai turnéval készülnek a 'Deliverance' album 25. évfordulójára
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás