Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [254. rész]


2017-11-15

Ma a "skandináv Iron Maiden" zenél a rovatban.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 254. rész

MACHINE MEN - 'Against The Freaks'

A Machine Men egy finn heavy metal együttes volt, ami 1998 és 2011 között működött.

Toni Parviainen énekes 1998-ban alapította a bandát, eredetileg Iron Maiden tribute-zenekarként. Az együttes nevét Bruce Dickinson '98-as szólóalbuma, a 'The Chemical Wedding' egyik számcíme ihlette. A Maiden és Dickinson szóló-munkássága tehát mindvégig nagy hatással volt a Machine Men-re, zenéjük egyértelműen a korai Maiden-klasszikusokat idézi.

Első lemezük egy EP volt, amit 2002 nyarán adtak ki, a finn Dynamic Arts Records gondozásában. Ezen az albumon négy eredeti nóta mellett egy Iron Maiden-feldolgozás ('Aces High') is helyet kapott.

Toni Parviainen énekes, J-V Hintikka és Jani Noronen gitárosok, valamint Eero Vehniäinen basszer és Jarno Parantainen dobos ezután egy nagy sikereket arató album-triumvirátust rögzített és adott ki a következő négy évben. Első nagylemezük 2003-ban jelent meg, 'Scars & Wounds' címmel, második albumuk 2005-ben látott napvilágot 'Elegies' címen, harmadik - egyben utolsó - stúdió-munkájuk pedig 2007-ben került a boltokba, 'Circus of Fools' címmel - utóbbi kettő a Century Media kiadó révén.

Annak ellenére azonban, hogy a kritikusok is a "skandináv Iron Maiden-ként" emlegették őket, és a rajongók is meglehetősen pozitív fogadtatásban részesítették minden kiadványukat, a Machine Men 2009-ben átmenetileg visszavonult, 2011. február 27-én pedig bejelentette feloszlását (erről itt írtunk bővebben).

A Machine Men felállása 1998 és 2011 között változatlan volt. A feloszlást követően három tag (Vehniäinen, Parantainen és Noronen) végleg visszavonult a zenéléstől; míg az énekes Parviainen és a gitáros Hintikka néhány évvel később egy Psychework nevű zenekarban tűnt fel, kiegészülve a Swallow The Sun és a Beyond The Dream egyes tagjaival. Hintikka emellett tagja a death metalista Survivors Zero együttesnek; Parviainen pedig a Raskasta Joulua nevezetű all-star finn metal-projektben énekel.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [254. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás