Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új EP-t rögzít az ALL HAIL THE YETI - új gitáros érkezett a bandába


2019-12-20

A southern rock zenét hardcore-metallal ötvöző All Hail The Yeti együttes háza tájáról friss hírek érkeztek.

A csapat ezúttal Steve Evetts (Sepultura, The Dillinger Escape Plan, DevilDriver) producerrel dolgozik, az Orange County-beli Omen Room Stúdióban. Itt készül a banda új EP-je, amin egy új felállás mutatkozik be. A banda új gitárosa Dave Vanderlinde lett.

"Néha, amikor a dolgok beindításához tűzre van szükség, le kell menned a láng indító pontjáig" - nyilatkozta Connor Garritty énekes. "Steve konkrétan egy zseni, mi pedig nem is lehetnénk boldogabbak. Minden új téma igazán fantasztikusan szól - kétség nem lehet affelől, hogy ez lesz az eddigi legjobb anyagunk! Alig várjuk már, hogy a világra szabadíthassuk ezt a szörnyeteget, és Ti is együtt élhessétek át velünk ezt az életre szóló élményt. HAIL!".

Az új gitárost illetően Garritty elmondta: "Dave egy hihetetlenül nagy tehetség. A dalszerzői munkák által fájdalommentesen zajlottak - sosem éreztük még ilyen jól magunkat. Dave játéka pontosan olyan, amilyen zeneiségre az AHTY-nek szüksége van. Arról nem is beszélve, hogy személyisége és éhsége a sikerek iránt, csillapíthatatlan".

Az All Hail The Yeti ezzel egyidőben szerződést kötött The Oracle Management céggel, aminek Dez Fafara (Coal Chamber, DevilDriver) a főnöke. "Dez-zel hosszú ideje jóbarátok vagyunk. Tulajdonképpen ő az egyik felelős azért, hogy annak idején beindult zenei karrierem Kaliforniában. Két évtized elteltével csapatunk most végre révbe ért".

Hamarosan jönnek a friss hírek az All Hail The Yeti új EP-je kapcsán... de addig is alább megtekinthető a banda vadonatúj szöveges videója, ami a 2018-as 'Highway Crosses' album 'Felo De Se' című számához készült:

Az All Hail The Yeti együttes tavaly novemberben jelentkezett új stúdiólemezzel. A banda a New Jersey-beli Water Music Stúdióban vette fel új albumát, a 2016-os 'Screams From A Black Wilderness' folytatását; méghozzá egy háromszoros Grammy-díjas producer, Warren Riker (Down, Cathedral) társaságában. Az album munkálatait (valamint az aktuális turnékat) figyelemmel lehetett követni a banda Facebook-oldalán. Riker korábban olyan metalbandákkal dolgozott együtt, mint a Down, a Kill Devil Hill, vagy a Crowbar, de olyan mainstream nevek is közreműködtek vele, mint a The Fugees, Mary J. Blige és Santana.

Az új All Hail The Yeti album - ami a 'Highway Crosses' címet kapta - 2018. november 16-án jelent meg, a Minus Head Records jóvoltából. A lemez egyes dalainak nagy részét a bandatagok, illetve a Hollwood Undead együttesből ismert J-Dog (Jorel Decker) írta. Mellette két másik vendég is szerephez jutott az albumon - az ő nevük egyelőre titkos.

Connor Garritty frontember elmondta: "Csodálatos élmény volt a stúdiózás! Warren olyannyira belemártotta magát ezekbe a dalokba, hogy nyugodtan nevezhetjük őt a banda ötödik tagjának [a lenti képen szerepel ő is]. Warren pozitivitása és kreativitása kellett ahhoz, hogy egy tökéletes lemezt alkossunk meg. Általa zajlottak természetes ötemben a folyamatok; nem volt rajtunk semmiféle kényszer. Nagy öröm számunkra, hogy egy tapasztalt, sokoldalú egyéniség révén juttathatjuk újabb szintre a banda hangzását. Kiváló füle van minden stílusú zenéhez; nem csak a heavy metalhoz - szerintem épp ez az, ami kivételessé teszi az ő tehetségét. Nem is lehetnénk elégedettebbek a végeredménnyel. Reméljük, hogy a világ készen áll az All Hail The Yeti újabb fejezetére!".

"Harmadik lemezünk, a 'Highway Crosses' nagy mértékű fejlődést prezentál magán- és előadói életünk tekintetében. Továbbra is megtartottuk a kemény, groove-os hangzást, amit jól ismertek, de ezúttal még tovább feszegettük a határokat, és kipróbáltunk új dolgokat is. Ilyen az old-school Yeti-hangzás (kemény, gyors versék és gyilkos ritmusok), aminek kifejlesztésével rengeteg időt töltöttünk. Igyekeztünk megbizonyosodni arról, hogy a lehető legjobb dalokat válogattuk ki erre az albumra, nehogy elidegenítsük régi hardcore rajongóinkat. A fegyeverek beizzítva; készen állunk a háborúra!!".

A tracklista:
01. Live Everyday
02. See You Never
03. Highway Crosses
04. Slow Season
05. Felo De Se
06. Withdrawal Delirium
07. World Is Cold
08. Seymour Avenue
09. Anti-Social Media
10. Necktie Party
11. Murder Frost (interlude)
12. The Nuclear Dust

A banda 2018 januárjában bemutatta első új single-dalát, a 'Slow Season'-t, ami lentebb megtekinthető hivatalos videó formájában, amit Brian Cox (Hollywood Undead, Gemini Syndrome) rendezett. Később megjelent a 'The Nuclear Dust' és a címadó dal hivatalos videója is (ezek mindegyikét Cox rendezte).

Az All Hail The Yeti felállása így néz ki:

Connor Garritty - ének
Nicholas Diltz - basszusgitár
Ryan "Junior" Kittlitz - dobok
Dave Vanderlinde - gitár

 


Új EP-t rögzít az ALL HAIL THE YETI - új gitáros érkezett a bandába
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás