Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HOWLING SYCAMORE - itt a friss dal Davide Tiso új bandájától: 'Initiation'!


2019-05-21

Az Ephel Duath és a Gospel Of The Witches multifunkcionális zenésze / producere, Davide Tiso nemrég egy új "extrém progresszív metalbandával" tért vissza...

Tiso így nyilatkozott: "A Howling Sycamore abból az őrült ötletből született, hogy a kemény zene különféle formáit gyúrom össze egy erős, energikus és őszinte identitássá. Alapvetően az extrém metal-dobolást akartam ötvözni lehangolt gitárokkal és old-school prog-metal énekkel. Nagyon hálás vagyok, hogy mindebben segítségemre volt néhány tehetséges zenész, akiknek köszönhetően megvalósult eme csodálatos őrület".

A Tiso által említett vendég-zenészek nem mások, mint a Watchtower / Dangerous Toys / Broken Teeth énekes Jason McMaster, valamint Hannes Grossmann (Necrophagist, Obscura) dob-mester. Tiso és társai nagyjából egy évig dolgoztak a 'Howling Sycamore' albumon - ezidő alatt további neves vendégek is megfordultak a felállásban: az album egyes dalaiban hallható például Bruce Lamont (Yakuza, Brain Tentacles) szaxofon-játéka, valamint Kevin Hufnagel (Dysrhythmia, Gorguts) és Fester (Burials, Humorous) egy-egy gitárszólója is.

Tiso-t mindig is lenyűgözte a platánfa [angolul: sycamore tree] szimbolisztikája, aminek különleges jelentősége van az ókori egyiptomi vallásokban. Nem mellesleg ez a fa köti össze az élők és a holtak világát David Lynch kultikus TV-sorozatában, a Twin Peaks-ben. A platán télen szellemszerű formát ölt: kérge fehérré változik; így a holdfény túlvilági módon tükröződik vissza rajta, kísértetiességet sugározva magából. Elsősorban ez a jelenség ihlette Tiso új projekjét, az "extrém progresszív metalzenében" utazó Howling Sycamore-t.

A Howling Sycamore bemutatkozó albuma 2018. január 26-án jelent meg digitálisan, CD-n és LP-n, a Prosthetic Records jóvoltából. Most eljött az idő, hogy bejelentsék a második nagylemezt, amit szintén a Prosthetic Records fog kiadni. A 2019. június 21-én megjelenő 'Seven Pathways to Annihilation' album ezúttal is a "gondolkodó ember mesteri extrém metal zenéjét" prezentálja. Tiso ismét Jason McMaster énekessel és Hannes Grossmann dobossal állt össze, hogy bemutasson egy "változatos, komplex, részletesen kidolgozott, erős metal-ópuszt".

A 'Seven Pathways to Annihilation' albumot itt lehet előrendelni különféle változatban.

01. Mastering Fire
02. Departure
03. Initiation
04. Second Sight
05. Raw Bones
06. Tempest's Chant
07. Sorcerer

A 'Second Sight' című dalban az ex-Megadeth gitáros Marty Friedman szólózik; míg az 'Initiation' és a 'Mastering Fire' című tételekben Kevin Hufnagel (Gorguts, Vaura, stb.) penget. A 'Tempest's Chant' dalban Matt Baldwinson (Dream Tröll, Tangaroa) szólózik és Bruce Lamont (Bloodiest, Yakuza) szaxofonozik; úgy, ahogy a 'Sorcerer'-ben is. A 'Second Sight'-ban továbbá Fabian Vestod (SKinlab) dobol.

Íme az 'Initiation' dal premiere:


HOWLING SYCAMORE - itt a friss dal Davide Tiso új bandájától: 'Initiation'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás