Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [256. rész]


2017-11-22

Itt egy kiemelkedő alkotás a '90-es évekbeli európai alternatív metal-színtérről!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 256. rész

SUNDOWN - '19'

A Sundown egy svéd gothic metal banda volt, amit a Cemetary frontembere, Mathias Lodmalm és a Tiamat basszusgitárosa, Johnny Hagel alapított 1997-ben (miután feloszlott a Cemetary).

A Sundown felállásának tagja volt továbbá Christian Silver dobos, Manne Engstörm (Beseech, Fatal Embrace) gitáros és Andreas Karlsson basszusgitáros is - ez utóbbi váltotta Hagel-t, aki később az Order Of Isaz és a Sorcerer tagjaként tett szert nagyobb hírnévre.

A Sundown kétéves fennállás során két nagylemezt ('Design 19', 'Glimmer'), egy EP-t ('Aluminum') és egy kislemezt ('Halo') adott ki. 1999-ben oszlott fel a banda, miután Lodmalm úgy döntött, újjáéleszti a Cemetary-t (ahova "magával vitte" Christian Silver-t és Herman Engström-öt is).

A Sundown dalszövegei elsősorban drog-függőségről, erőszakról és megszállottságról szólnak; a kedvesség és a nagylelkűség totális hiányát tükrözik. A zenekar mondhatni az "anti-jófiú" szerepében tetszelgett. Indusztrális / gótikus metalzenei elegyüket általános ember-gyűlölettel ötvözték - ez a stílus tette különlegessé albumaikat, melyek a Century Media Records gondozásában jelentek meg, és mindmáig a '90-es évekbeli alt-metal színtér kiemelkedő alkotásainak számítanak.

Habár Lodmalm az ezredforduló elején újra feltámasztotta a kultikussá vált Cemetary-t, a banda újabb reinkarnációja mindössze egyetlen albumot élt meg (2005 - 'Phantasma'), mivel a frontember 2005. május 26-án bejelentette, hogy visszavonul a zenei színtérről. Mathias néhány évvel később DJ-ként / elektronikus zenei előadóként tűnt újra fel, Domain ID néven, 2013-ban azonban egy új "space / psych / doom metal" bandával tér vissza gyökereihez, a Lords Of Saturn színeiben.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [256. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás