Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS új videoklipje: 'Choosing Mental Illness'!


2018-07-31

Az egykori Pantera / Down frontember Philip H. Anselmo szólóbandája nemrég kiadta második nagylemezét.

Philip H. Anselmo nem szimplán kitaposta a saját, választott útját; hanem egyenesen bulldózerrel ment végig rajta. Karakteres jelenléte vezette a Panterát Grammy-jelöléshez, világszerte 20 millió eladott albums sikeréhez, és többezernyi rajongó tiszteletéhez. A Down zenekar ezzel egyidőben vált egy önmagában is megbecsült entitássá, köszönhetően az aranylemezes debüt-albumnak, és további három nagysikerű stúdiólemeznek. Anselmo harmadik bandája, a Superjoint 2016-ban tért vissza; a frontember továbbá ekkor alapította meg a Scour projektet, valamint állt össze Bill Moseley horror-ikonnal, a Bill & Phil projektben. Mindemellett természetesen ott van a Philip H. Anselmo & The Illegals nevezetű banda is, ami a frontember elsőszámú szólóbandájaként funkcionál.

Anselmo és bandája, a The Illegals nemrég elhatározta, új kapukat dönt le 2018-as nagylemezével, ami a 'Choosing Mental Illness As A Virtue' címet kapta. Az énekes saját kiadója, a Housecore Records jóvoltából megjelent lemez egy extrém, nyers, agresszív, himnuszokkal teli kiadvány - egyszóval: színtiszta Anselmo!

A 2013-as 'Walk Through Exits Only' folytatása korlátokat nem ismerő dalszövegi mizantrópiát és lázadó stílusú hangszerelést vonultat fel, guillotine-hoz hasonló élességgel és precízitással megfűszerezve.

"Ez a lemez nem szép" - magyarázza Anselmo. "Habár jóval lényegretörőbb és egységesebb, mint az előző, de most úgy döntöttünk, letérünk itt-ott a vágányról. Dalról dalra dolgoztuk ki az egész lemezt; míg végül ki nem száradtunk. Jómagam egy meglehetősen specifikus elmeállapotban voltam. Az volt a célom, hogy újabb törekvésekkel járuljak hozzá ahhoz a műfajhoz, amit szeretek. Azt akartam, hogy amint lepörög a tíz új dal, engesztelhetetlen érzés maradjon a hallgatóban. Ez a cél lebegett a szemem előtt. Olyan ez az album, mint egy rögzített időkapszula".

Miután véget ért a The Illegals legutóbbi turné-ciklusa, Anselmo bevonult Louisiana-beli stúdiójába, hogy bandájával felvegye a 'Choosing Mental Illness As A Virtue' albumot. Mindez 2014 és 2015 között történt - azóta némileg megváltozott a The Illegals felállása: Stephen Taylor (Superjoint) basszusgitárról gitárra váltott, Mike DeLeon (Flesh Horder, Being Killed, ex-MOD, stb.) belépett a bandába, Walter Howard (Grieved, Oppressive Force) pedig átvette a basszer-posztot. A dobos Jose Manuel "Blue" Gonzalez (Superjoint, Warbeast) maradt. Számtalan próba és kollektív dalszerzői session után végül megszületett az új lemez, ami méltó folytatása a nagy sikereket arató 'Walk Through Exits Only'-nak.

"Bandatársaim kreatív hozzájárulása meglehetősen fantasztikus volt" - nyilatkozta Anselmo. "Ezáltal a folyamat eltért az első lemez gyakorlatától, mivel akkoriban még elég önfejű voltam; én akartam megírni minden kibaszott sort. Mondjuk akkor ez jó ötletnek is bizonyult, mivel a 'Walk Through Exits Only' egyfajta kinyilatkoztatás volt részemről, miszerint "szabad ügynök vagyok, nem tartozom konkrétan sehova". Ezúttal azonban mindenkivel párhuzamosan dolgoztam. Együtt próbáltuk ki egymás ötleteit. Ezáltal, és a srácok lelkesedése által pedig életre kelt a banda valódi lelke. Nagy mértékben megnőtt így a projekt integritása".

"A 'Choosing Mental Illness As A Virtue' vagy gyűlöletet, vagy szeretetet fog generálni. Hasonló minden általam készített album esetében, most is kurvára leszarom mit gondolnak a kritikusok, a zenésztársak és általában a közvélemény" - folytatta Anselmo. "Sosem szabad lekorlátoznod magad egyetlen brand, egy karakter, semmi irányában sem. Legyen benned tökösség, bontogasd a szárnyaid, és kurvára kamatoztasd a tehetséged! Részemről ez csak a kezdet. A következő két év egy igazi hullámvasút lesz számomra; és az új Illegals-album csak a kibaszott lavina-indító löket".

A 'Choosing Mental Illness As A Virtue' 2018. január 26-án jelent meg, Észak-Amerikában a Housecore Records, Európában pedig a Season Of Mist révén. A rendeléseket itt lehet leadni.

01. Little Fucking Heroes
02. Utopian
03. Choosing Mental Illness
04. The Ignorant Point
05. Individual
06. Delinquent
07. Photographic Taunts
08. Finger Me
09. Invalid Colubrine Frauds
10. Mixed Lunatic Results

Íme a teljes album-stream, amit egy nappal a megjelenés előtt tettek közzé:

A 'Choosing Mental Illness' dal hivatalos videoklipjét július végén mutatták be. A kisfilmet Katherine Richardson-Anselmo rendezte és Mike Holderbeast fényképezte. Vendégként Michael St. Michaels (The Greasy Strangler) szerepel a hatperces klipben, amivel a banda Milos Forman 1975-ös drámája, a Száll a kakukk a fészkére című mű előtt tiszteleg.

Alább elérhető két reklámfilm az új albumhoz:

A Philip H. Anselmo & The Illegals újra összeáll a King Parrot zenekarral, egy őszi észak-amerikai turné erejéig. A körút trailere és plakátja így néz ki:


Itt a PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS új videoklipje: 'Choosing Mental Illness'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás