Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Ismét Erik Rutan producerrel stúdiózott a BLACK FAST - megjelent a 'Spectre of Ruin' album!


2018-07-13

A St. Louis-i zenekar a híres floridai Mana Stúdióban vette következő nagylemezét, amit az Entertainment One (eOne) adott ki július közepén.

A Black Fast együttest 2010-ben alapította négy konzervatóriumi hallgató: Aaron Akin, Trevor Johanson, Ryan Thompson és Ross Burnett. Közös értékrendjüknek tartják a társadalom pusztulásának és a kétségbeesés tapintható atmoszférájának zenei megvalósítását.

A neo-klasszikus riffek legújabb amerikai mestere tulajdonképpen egy vérbeli thrash metal banda. Dalaik elsősorban a legendás Bay Area-szcéna hangulatát adják vissza. A banda 2015 januárjában kötötte meg első lemezszerződését; mégpedig az eOne Music kiadóval, akik 2015. augusztus 7-én adták ki a banda aktuális albumát, a 'Terms of Surrender'-t, ami a 2013-as, önálló gondozásban megjelent, de hatalmas sikereket aratott 'Starving Out the Light' folytatása. Az album munkálatai során a legendás Erik Rutan segédkezett, aki egymaga mindeddig több mint 50 zenekar (köztük a Cannibal Corpse, a Goatwhore, a Krisiun, a Morbid Angel, a Nile és a Lizzy Borden) 100-nál is több lemezét producelte / keverte (minderről bővebben itt írtunk).

Szintén Rutan-nal dolgozott harmadik albumán a csapat. Új, 2018. július 13-án megjelenő nagylemezüket - ami a 'Spectre of Ruin' címet kapta - a híres floridai Mana Stúdióban vették fel.

Rendkívül izgatott vagyok, hogy ismét egy Black Fast albumon segédkezhetek" - nyilatkozta korábban Rutan. "Hatalmas élmény volt a 'Terms of Surrender' album munkálata is; de ezúttal ahhoz képest is szintet léptünk produkció tekintetében. Tudni kell, hogy amikor egy producer több alkalommal is együtt dolgozik egy adott bandával, akkor létrejön egy különleges kölcsönhatás; és fantasztikus dolgok történnek a stúdióban. A Black Fast egy igazán egyedülálló banda, ami mérhetetlenül tehetséges zenészekből és nagyszerű személyiségekből áll. Alig várom már, hogy ismét ezekkel a srácokkal dolgozhassak, és a jövőben is lemezre vihessük ezt a professzionális performansszal prezentált, dühös hangzást!”.

A 'Spectre of Ruin' album egy "gyilkos nótákkal teli, töltelék-mentes, destruktív erejű neo-thrash / progresszív heavy-death metal alkotás, melyen a banda azt a zenei vonalat igyekszik továbbvinni, amit a legendás, “Angel” és / vagy “Death” névvel felszerelt zenekarok tettek ismertté - ettől függetlenül azonban mégis mélyen rajta hagyják saját nyomaikat a dalokon".

A tracklista:
01. Cloak Of Lies
02. Silhouette Usurper
03. Scarecrow And Spectre
04. Phantom I Am
05. Mist Of Ruin
06. Temple Of Leviathan
07. Famine Angel
08. Crescent Aberration
09. Husk

Elsőként az album nyitó-dala, a 'Cloak Of Lies' látott napvilágot. A dal - ami lentebb megtekinthető hivatalos videó formájában - az album előrendelése esetén ingyenesen letölthető az iTunes-ról.

Újabban megjelent a 'Silhouette Usurper' című szám is, amit Akin így kommentált: "Ez volt az egyik első dal, ami elkészült az új lemezre. A többi dalhoz viszonyítván, a 'Silhouette Usurper' az egyik leglényegretörőbb dal, amit valaha is kiadtunk a kezünkből. El is neveztük benne az egyik riffet 'Jammer'-nek. Jammeljetek ti is!".

Ezt a dalt bemutatták timelapse videó formájában is, amiből megismerhetjük a lemezborító elkészítésének technikáit:

Szintén ez a dal napvilágot látott gitáros playthrough-videó formájában is:

A 'Husk' című számot így kommentálta a banda: "A ‘Husk’ az utolsó dal volt, ami elkészült erre az albumra. Stílusát tekintve némileg eltér a többitől; így már az elején tudtuk, hogy ezzel kell lezárnunk az albumot. Plusz, ebben a dalban egy kibaszott sikamlós szólót hallhattok!".

A megjelenés napján bemutatták a 'Phantom I Am' dal hivatalos klipjét is. Ehhez a következőket fűzték: "Ez a dal meglehetősen sötét, egyedi progressziót prezentál; izgalmas hangszerelés és egy gyilkos szóló áll a középpontjában. Egyike azon nótáknak, amit többször is meg kell hallgatni egymás után. A dal szövegét tekintve összefoglalja a teljes album koncepcióját és vibrálását".

Másik hír, hogy a 'Terms of Surrender' album most először megjelent bakeliten is - ez a változat közvetlenül a banda online store-ján keresztül érhető el.


Ismét Erik Rutan producerrel stúdiózott a BLACK FAST - megjelent a 'Spectre of Ruin' album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás