Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

TANITH - májusban adja ki debütáló albumát a Satan gitárosának új bandája


2019-04-10

A legendás brit Satan együttes eredeti gitárosa, Russ Tippins ezúttal egy amerikai heavy-rock csapatban tűnt fel.

A Tanith egy négytagú zenekar, ami a new yorki Brooklyn-ban alakult, a Satan gitárosa, Russ Tippins vezetésével. Az énekes-gitáros frontember mellett Cindy Maynard vokalista-basszer, Charles Newton gitáros és Keith Robinson dobos alkotja a felállást.

A Tanith tehát két énekes révén, ikergitáron játssza az old-school heavy-rock muzsikát, ami hangzását és stílusát tekintve leginkább a '70-es évek legendáira (BOC, Wishbone Ash, Uriah Heep, stb.) hajaz. Ettől függetlenül azonban a csapat meglehetősen egyedi, jellegzetes és sajátos stílusú muzsikát játszik.

"Le kell szögeznem, hogy ez nem egy szóló-projekt; hanem egy négytagú banda, melyben mindenki egyenlő beleszólással rendelkezik" - mondta Tippins. "Olyan elő sem fordulhatna, hogy én magam egyedül aratnám le a babérokat, mert ezt a srácok nem hagynák! Így, egységes bandaként egy dinamikus erőt képviselünk. És itt nem csak arról van szó, hogy nagyon jó barátok vagyunk; annál inkább arról, hogy zenei tekintetben is teljes a kör. Az ilyesmi igencsak ritka dolog - ezt én jól tudom, mivel korábban elég sok bandában játszottam".

"Russ hozza a lelket és a dalszövegeket a bandába, mivel ő egy igazi látnok. Vele rendkívül könnyű együtt dolgozni, mind kreativitás szempontjából, mind barátilag" - tette hozzá Maynard. "Charlie pedig gitárosként tökéletes passzol Russ-hoz - igaz ez a srác technikai készségeire és egyedi gondolkodására egyaránt. Aztán ott van Keith, aki egy fantasztikus, nagyszerű, földhöz ragadt dobos. Perfektül és nagyon könnyen működik tehát közöttünk minden!".

Mostanra elkészült a Tanith debütáló nagylemeze, amit május 24-én adnak ki, 'In Another Time' címen, a Metal Blade Records jóvoltából. Maynard elmondása alapján az 'In Another Time' tele van "grandiózus riffekkel, megannyi fülbemászó dallammal és kibaszottul erős iker-gitár témákkal"!

Dalszövegi tekintetben a következőre kell számítani: "A Tanith zenekar a remény üzenetét hivatott továbbítani. Szeretnénk egyfajta fantázia menedék-világot biztosítani a hallgatóknak; vagy máshogy mondva: az optimizmus legyőzi a pesszimizmust a dalainkban".

A nagylemez felvételei a brooklyni Excello Stúdióban zajlottak. A hangmérnök és a mixer Hugh Pool volt.

A tracklista:
01.
Citadel (Galantia Pt. 1)
02. Book Of Changes
03. Wing Of The Owl (Galantia Pt. 3)
04. Cassini’s Deadly Plunge
05. Under The Stars
06. Mountain
07. Eleven Years
08. Dionysus
09. Under The Stars (Reprise)

Az album nyitó-tétele alább meghallgatható, ízelítőképpen az előrendeléshez, amit itt lehet leadni különféle formában.

A Tanith 2017. november 24-én adta ki debütáló, kétszámos EP-jét, a 'Citadel'-t (ami meghallgatható és megrendelhető az alábbi lejátszó révén). Ebből a kislemezből néhány héten belül minden példány elkelt (LP-n); digitális formában pedig továbbra is érkeznek megrendelések a világ minden tájáról.

A banda Facebook-oldala itt érhető el.


TANITH - májusban adja ki debütáló albumát a Satan gitárosának új bandája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás