Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

David Ellefson újjáéleszti a Combat Records kiadót


2017-11-29

A Megadeth basszerosa, David Ellefson saját cége, az EMP Label Group jóvoltából kelti újra életre egykori kiadóját, a punk / thrash zenében utazó Combat Records-ot.

A Combat Records-ot sokan a '80-as évek egyik legjelentősebb thrash-kiadójaként emlegetik; ugyanis amellett, hogy ez a cég felelt a Megadeth felfuttatásáért, olyan előadók klasszikus albumait gondozta, mint a Helstar, a Circle Jerks, az Exodus, a Nuclear Assault, valamint minden idők legbefolyásosabb punkcsapatai.

Néhány tulajdonosváltás és tisztújítás után, a Combat Records a 2000-es évek közepén szűnt meg - akkor vásárolta fel a céget a Sony. 2016-ban David Ellefson és vállalkozó partnere, Thom Hazaert (akik társ-elnökei az EMP Label Group-nak) némi jogi huza-vona után végül visszaszerezték a Combat Records brand-jét, és az EMP-család szárnyai alatt újjáélesztették az ikonikus kiadót.

A Combat hivatalosan 2018-ban kezdheti meg újonnani működését. A kiadó a jövőben - amellett, hogy legendás thrash- és metal-előadók otthonaként fog funkcionálni - új bandák karrierjét is menedzseli majd. A 2018-as Combat-kiadványok egyike a veterán Raven zenekar új stúdióalbumának észak-amerikai változata; illetve egy speciális Helstar-album, ami főként B-oldalas nóták gyűjteményéből fog állni. Ezek mellett a Combat fogja kiadni a Dead By Wednesday nevezetű hardcore csapat új lemezét, valamint a prog-thrash zenében utazó Wrath új stúdióalbumát is.

Ellefson így nyilatkozott: "A mai nap egy igazán különleges nap, mivel több mint egy év elteltével végre bejelenthetjük, hogy újraindítjuk a legendűs Combat Records-ot; mégpedig az EMP Label Group révén. Nagyon izgatottak vagyunk, és hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy feléleszthetjük ezt az ikonikus kiadót, ami fontos tényezője saját zenei karrieremnek, és sok más kultikus bandáénak egyaránt. Annak ellenére, hogy annak idején a Megadeth a Capitol-hoz igazolt a 'Killing is my Business' megjelenése után, a Combat logója felkerült a banda többi lemezborítójára, a 'Countdown to Extinction'-nel bezárólag; lévén már akkor is az egyik legikonikusabb metal-kiadónak számított ez a cég - erre jó példa többek közt a Helstar is, akik végül az EMP-család tagjaivá váltak. Ugyanez a szabad lélek hajtotta a Combat-ot régen is, és ugyanez hajtja most is az EMP-t; nekünk pedig óriási megtiszteltetés, hogy immáron két, sikeres metal-előadókkal kapcsolatban lévő kiadót működtethetünk; egyben megadhatjuk a méltó tiszteletet a múltnak".

"A helyzet tisztázásaképpen még annyit elmondanék, hogy az újjáindult Combat nem birtokolja a múltbéli kiadványok jogait - azok továbbra is a Sony hatáskörébe tartoznak; és egyébként nagyon is jó helyen vannak ott, mivel ők is remek munkát végeznek minden tekintetben. A Combat Records ezentúl tehát kizárólag a jövőbeni kiadványokért fog felelni. Végezetül: hatalmas köszönet mindenkinek a támogatásért - hamarosan bejelentjük az új kiadványokat!”.

A Combat Records jövőbeni kiadványait Észak-Amerikában az Amped Distribution, Európában pedig az SPV fogja forgalmazni.


David Ellefson újjáéleszti a Combat Records kiadót
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás