Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [258. rész]


2017-11-29

Napjaink power metal-színterén is vannak kiemelkedő dalszerzői és előadói képességekkel felszerelt bandák. Ennek ékes példáját mutatjuk ma be.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 258. rész

HELION PRIME - 'Life Finds A Way'

A Sacramento városából származó Helion Prime egy "sci-fi power metal" együttes, ami 2016. február 15-én adta ki bemutatkozó nagylemezét, két évvel a megalakulás után, és egy évvel a debütáló, 'The Drake Equation' című EP megjelenését követően. A Helion Prime alapító tagjai a következők: Heather Michele énekesnő, Jason Ashcraft gitáros, Jeremy Steinhouse basszer, Justin Herzer dobos.

"Nagyon köszönjük mindannyiótoknak, hogy ilyen türelmesek voltatok, és kitartottatok mellettünk debtüáló albumunk munkálatainak szép és kevésbé szép ideje alatt. Egy hosszú utazáson vagyunk túl, és úgy érezzük, megalkottunk egy nagyon erős albumot, amire megérte ennyit várni. Ki sem tudjuk fejezni, milyen sokat jelentettek nekünk. Reméljük, élvezni fogjátok ezeket a dalokat - legalább annyira, mint mi magunk. Még egyszer hatalmas köszönet minden rajongónak, barátnak és családtagnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósuljon ez a projekt! Csodálatosak vagytok!" - közölte korábban a banda.

A februárban megjelent 'Helion Prime' album megrendelhető CD-n és digitális formában, a banda Bandcamp-oldalán.

Két hónappal az album megjelenése után napvilágot látott a banda első hivatalos videoklipje, a 'Life Finds A Way', amit Mike Sloat (Machine Head, Testament, stb.) rendezett és szerkesztett. Ennek kapcsán Jason Ashcraft gitáros elmondta: "Izgatott vagyok, hogy végre bemutathatjuk ezt a videót - nem csak azért, mert ez a Helion Prime első klipje; hanem azért is, mert nekem is ez az első kisfilmem... pedig már nagyon régóta szerettem volna valami ilyesmiben részt venni, de mindeddig nem jött össze. Na de a lényeg az, hogy reméljük, ti is épp annyira élvezitek majd ezt a videót, mint mi!".

A Helion Prime eredeti énekesnője, Michele 2016. december 13-án jelentette be, hogy kilép a zenekarból (erről bővebben itt írtunk). Egy hét sem kellett, és a banda meg is találta eredeti front-asszonya utódját; méghozzá a Witch Mountain együttesből ismert Kayla Dixon személyében.

"A Helion Prime boldogan mutatja be új énekesnőjét, Kayla Dixon-t!! Fogadjátok ti szeretettel ezt a tehetséges lányt, akinek lenyűgöző megjelenése és páratlan képességei kétségkívül tökéletesen passzolnak a Helion Prime zenéjéhez! Nagyon izgatottak vagyunk, hogy vele dolgozhatunk a jövőben!" - közölte a banda.

A mindössze 21 éves Kayla Dixon 13 éves korában kezdte pályafutását, egy washingtoni jazz-bandában. Később helyi színházakban is fellépett, mint táncos és színész; lévén zenei / színház-szakon végzett az Interlochen Művészeti Egyetemen. Metalzenei karrierje 2015-ben indult, amikor belépett az 1997 óta aktív, portlandi doom metal csapatba, a Witch Mountain-ba, mellyel mindeddig egy kislemezt rögzített 'Burn You Down' címen.

Kayla a Helion Prime zenekarben egy 'Remnants Of Stars' című dallal mutatkozott be - erről itt számoltunk be, azonban annak ellenére, hogy már ekkor bejelentették, készül a második nagylemez ('The Terror of Saibot' címmel), Kayla 2017 nyarán mégis úgy döntött, távozik a bandából, és a jövőben inkább a Witch Mountain karrierjét csiszolgatja.

A banda végül novemberre találta meg új énekesét (aki fennállásuk során most először egy férfi); mégpedig Sozos Michael személyében. Vele rögzítik tehát a 2018 végén megjelenő 'The Terror of Saibot' albumot, ami egy újabb "lendületes, sci-fi power metal himnuszokkal teli, epikus kalandnak" ígérkezik!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [258. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás