Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Bemutatták az új NILE albumot - itt a 'Snake Pit Mating Frenzy' dal szöveges klipje is!


2019-11-02

Az "egyiptológus" amerikai technikás death metal veteránok kiadták régóta várt, új nagylemezüket.

A Nile már 2017-ben látott neki soron következő nagylemeze munkálatainak. A 2015 augusztusában megjelent 'What Should Not Be Unearthed' folytatását 'Vile Nilotic Rites' címmel adta ki a Nuclear Blast, 2019. november elsején. A bandából 2017 elején lépett ki Dallas Toler-Wade gitáros-énekes (helyét pedig Brian Kingsland vette át); így az új lemez egy új felállás bemutatkozását fémjelzi.

A 'Vile Nilotic Rites' felvételei és produceri munkái Karl Sanders Serpent Headed stúdiójában zajlottak, a dél-karolinai Greenville-ben - kivéve a dobok rögzítésével (ezeket Görögországban, Athénban bonyolították le, az Esoteron Music Stúdió falai között). A hangmérnök Jim Touras és George Dovolos volt. A keverést és a maszterizálási munkálatokat Mark Lewis látta el, az MRL Stúdió falai között. A lemezborítót a banda állandósult partnere, Michal "Xaay" Loranc készítette (aki immáron 10. éve dolgozik a Nile kötelékében).

 

A tracklista:
01. Long Shadows Of Dread
02. Oxford Handbook Of Savage Genocidal Warfare
03. Vile Nilotic Rites
04. Seven Horns Of War
05. That Which Is Forbidden
06. Snake Pit Mating Frenzy
07. Revel In Their Suffering
08. Thus Sayeth The Parasites Of The Mind
09. Where Is The Wrathful Sky
10. The Imperishable Stars Are Sickened
11. We Are Cursed

Az új album megrendelhető több különféle változatban - erről bővebb infókat itt lehet találni. Az első három ízelítő, a 'Long Shadows Of Dread' és a 'Snake Pit Mating Frenzy' című szám, valamint a címadó dal szöveges videója lentebb megtekinthető. Szintén lentebb érhető el két hivatalos album-előzetes.

Karl Sanders gitáros / dalszerző a következőket közölte: "Végre elérkezett ez a nap, amikor megoszthatjuk rajongóinkkal a 'Vile Nilotic Rites' album első single-dalát. Ez az új lemez nyitó-dala; egy olyan dal, amit élvezettel fogunk előadni soron következő európai / észak-amerikai turnéink során. Azért választottuk a 'Long Shadows' -t, mint az első single-t, mert azt szeretnénk, hogy ezt hallják először az emberek az új albumról - arról nem is beszélve, hogy ez egy iszonyatosan pusztító, súlyos szám, ami kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a Nile továbbra sem ismer kompromisszumokat, ha brutális, durva zenéről van szó. Ezen szándékunk érezteti hatását a teljes 'Vile Nilotic Rites' albumon. Ezúton szeretnék köszönetet mondani rajongóinknak, akik türelmesen vártak, miközben mi fáradhatatlanul dolgoztunk ezen a lemez, ami egyébként hosszú évek óta a legjobb Nile album!".

George Kollias dobos hozzátette: "Rendkívül izgatott vagyok, hogy végre megjelenhet új albumunk, és nagyon boldog vagyok, hogy a rajongók immáron meghallhatgatják annak első ízelítőjét! Számunkra ez egy különleges album; lévén a dalszerzéshez minden bandatag aktívan hozzájárult. Érzésem szerint rajta van minden, ami ahhoz kell, hogy bebizonyítsuk, milyen remekül működik jelenleg a Nile-gépezet. Ez igaz a soron következő koncertekre is. Alig várom már a lemezbemutató turnét, hogy végre élőben is előadhassuk ezeket a számokat minden Nile-rajongónak!!".

Alább végighallgatható a teljes album:

A Nile november és december folyamán bonyolítja le észak-amerikai lemezbemutató turnéját, a Terrorizer zenekar társaságában. Bővebb infók a turnéről és a jegyekről: itt.


Bemutatták az új NILE albumot - itt a 'Snake Pit Mating Frenzy' dal szöveges klipje is!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás