Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [259. rész]


2017-12-02

Gyilkos extrém metal Birmingham-ből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 259. rész

ANAAL NATHRAKH - 'A Metaphor For The Dead'

Az Anaal Nathrakh egy brit black metal / grindcore banda, ami 1998-ban alakult Birmingham-ben. A kezdetekben még színtiszta nyers black metal zenét játszottak - ilyen stílusban jelent meg első két demójuk ('Anaal Nathrakh', 'Total Fucking Necro').

A bandát két tag, Mick Kenney (Irrumator) gitáros / basszusgitáros / dobos és Dave Hunt (V.I.T.R.I.O.L) énekes alkotja.

Első nagylemezük, a 'The Codex Necro' 2001-ben jelent meg, a Mordgrimm kiadó által; egy évvel később pedig összegyűjtötték a bemutatkozó demókat, és egy újabb nagylemezen adták ki őket újra ('Total Fucking Necro') - ezt egy brit underground kiadó, a Rage Of Achilles dobta piacra. 2003-ban újra a Mordgrimm-mel összeállva adta ki a banda a 'When Fire Rains Down from the Sky, Mankind Will Reap As It Has Sown' című EP-t.

2004-ben megjelent a második teljes értékű Anaal Nathrakh album, a 'Domine Non Es Dignus' - ezt már a nevesebb francia kiadó, a Season Of Mist gondozza. A 'Domine Non Es Dignus' albumon a zenekar eltávolodott a korábbi, "raw black metal" hangzástól. Ugyanez volt igaz a következő, 2006-os 'Eschaton' albumra, melyen nem mellesleg vendégként szerepelt a Napalm Death basszusgitárosa, Shane Embury és a Mayhem énekese, Csihar Attila.

A soron következő, 'Hell Is Empty and All the Devils Are Here' album 2007 októberében jelent meg, a FETO Records jóvoltából. 2009-ben az Anaal Nathrakh bejelentette, hogy a Candlelight Records-hoz igazol, az újabb, 'In the Constellation of the Black Widow' című album kiadása végett. Ez a lemez zeneileg jóval gyorsabb, kegyetlenebb és baljósabb atmoszférájú a korábbiakhoz képest. Az albumon olyan vendég-előadók szerepeltek, mint Zeitgeist Memento, a maxikói extrém metalista Repvblika együttesből. A 'Constellation...' komoly kritikai elismeréseket kapott számos magazintól és szaklaptól - az About.com és a Terrorizer szerkesztői például a "2009 legjobbjai" listáján is megemlítették.

Az Anaal Nathrakh hatodik nagylemeze, a 'Passion' 2011-ben; hetedik stúdióalbuma, a 'Vanitas' pedig 2012-ben jelent meg. A nyolcadik, 'Desideratum' című alkotás 2014 februárjában látott napvilágot - ez volt az első, amit a banda új partnere, a Metal Blade Records adott ki. Aktuális sorlemezük, a 'The Whole of the Law' 2016 októberében került forgalomba.

A banda 2005. december 15-én mutatkozott be először élőben, a londoni Underworld klub színpadán, a Terrorizer magazin stábja által szervezett karácsonyi fesztivál, az A Cold Night In Hell egyik résztvevőjeként. Azóta több turnét és fesztivál-fellépést is lebonyolítottak; 2017-ben pedig Ausztráliát is megjárták. A koncerteken egy dobos, egy basszusgitáros és egy gitáros kíséri a duót.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [259. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás