Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Hírek

ANGRA - itt az 'ØMNI' album új videoklipje, az 'Insania'!


2018-03-20

A brazil banda - aminek tagja a Rhapsody egykori énekese, Fabio Lione - kilencedik stúdióalbuma, az 'ØMNI' február 16-án jelent meg, az earMUSIC kiadó jóvoltából.

A 2018-as év újabb fejezete az Angra történetének. A 26 éves brazil metalbanda olyan mértékű motivációval és erővel tért vissza, mint még soha! A Rafael Bittencourt által vezetett (és alapított) zenekar - aminek felállását Felipe Andreoli basszusgitáros, Fabio Lione énekes, Marcelo Barbosa gitáros és Bruno Valverde dobos teszi teljessé - több hónapnyi intenzív munka, vér és verejték árán alkotta meg karrierje eddigi legkiemelkedőbb művét, az 'ØMNI' albumot.

Az új lemezt ezúttal is Svédországban vették fel, a híres Jens Bogren, közreműködésében (ő volt a producere a banda előző, 'Secret Garden' című albumának is, amiről bővebben itt írtunk). Az új dalok hangzása tehát garantáltan a legmagasabb színvonalú; és egyben oranikus és karakteres is - kihagysúlyozza az egyes hangszerek különböző nüanszait és dinamikáit. Mint mindig, ezúttal is több zenész vett részt az Angra albumának megalkotásában - ütős és fúvós hangszereken például egy komplett nagyzenekar játszik közre.

Az 'ØMNI' egy koncept-album, ami rövid sci-fi történetekből áll, és különböző helyszíneken játszódik, párhuzamos időben. Az alap-sztori arra az ideára épül, miszerint 2046-ra a mesterséges intelligencia rendszere megváltoztatja az emberi észlelést és érzékelést; és egy olyan szisztéma lép életbe, ami lehetővé teszi a tudatos kommunikációt a jelen és a jóvő emberi lényei között. Időutazók, bányászok, harcosok és egyéb különleges karakterek révén meséli el a történetet a banda.

Az új lemez ezáltal tulajdonképpen összeköti a korábbi albumok ('Holy Land', 'Rebirth', 'Temple of Shadows') koncepcióit egyetlen központi rendszerré, aminek a neve: 'ØMNI'. A szó latinul "mindenséget" jelent: az ØMNI állítja össze azt az interkonnektivitást, aminek fénye az univerzális igazság irányába ragyog: minden, ami eddig történt, az vezetett abanda jelenlegi mivoltáig. Az 'ØMNI' egyesíti az Angra teljes történetét, az első naptól kezdve egészen a jelen pillanatig.

Az Angra védjegyének számító formula, a klasszikus zene és a heavy metal "brazilos elegye" most több különböző műfajjal párosul - ilyen a prog-rock, a thrash metal, a latin zene és a djent; így lesz az új album a modernitás és a technikásság minta-oszlopa. Az új dalok hangulata és dinamikája speciális kontextusba helyezi a dalszövegeket; további értelmet adván ezáltal a komplett történet értelmi mélységenek.

A lemezborítót Daniel Martin Diaz, egy amerikai művész készítette, tudományos és filozófiai témákat vegyítvén (anatómia, matematika, kompjúter-technológia, komológia, szakrális geometria, ezotéria). A dizjáner a neves Gustavo Sazes volt - ő felelt az album összességében vett vizualizációjáért.

Az 'ØMNI' kétségkívül mérföldkő a banda és alapjában véve a brazil metalzene globális múltú történetében.

A tracklista:
01. Light Of Transcendence
02. Travelers Of Time
03. Black Widow's Web
04. Insania
05. The Bottom Of My Soul
06. War Horns
07. Caveman
08. Magic Mirror
09. Always More
10. ØMNI - Silence Inside
11. ØMNI - Infinite Nothing

Íme az első három premier, a 'Travelers Of Time' (hivatalos szöveges videó formájában), a 'War Horns' (hivatalos videoklipen, melyben a banda egykori gitárosa, Kiko Loureiro vendégeskedik) és az 'Insania' (szintén videoklipen):

Nemrég megjelent a 'Black Widow's Web' című szám hivatalos szöveges videója is (a dalban az Arch Enemy énekesnője Alissa White-Gluz vendégszerepel):


ANGRA - itt az 'ØMNI' album új videoklipje, az 'Insania'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás