Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Február végén adja ki második albumát az all-star metalista WE SELL THE DEAD együttes - hallgass bele az új dalokba!


2020-02-14

"Mi történne, ha Hasfelmetsző Jack-nak zenekara lenne? Egy heavy metal bandája..." - ezzel a kérdéssel alapították meg annak idején a We Sell The Dead együttest.

A We Sell The Dead felállását Niclas Engelin (In Flames, Engel), valamint a Drömriket-ből ismert Jonas Slättung, Oscar Nilsson, Petter Olsson és Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind) alkotja. Az új zenekar bőven túllép a konvencionális zenei performanszokon; a banda ugyanis egy vizuálisan stimuláló, különleges és atmoszférikus multimédia-élménnyel színezi az alapvetően minőségi heavy metal zenét.

A We Sell The Dead debütáló albuma 'Heaven Doesn’t Want You And Hell Is Full' címmel jelent meg, 2018. február 23-án, az earMUSIC jóvoltából; két évvel később pedig napvilágot lát ennek folytatása, a 'Black Sleep' (2020. február 21.).

Joggal kérdezhetjük, mit jelent a banda neve, a "We Sell The Dead". Valóban "holttesteket árusít" a banda? Nem, nem szó szerint. Amit ők "árusítanak", az annál inkább egy idea, a halál és a holtak koncepciója; lévén a halál az élet része; egy fontos tényezője. A We Sell The Dead tehát ezt a koncepciót csomagolja sötét és durva heavy metal zenei köntösbe, megannyi fülbemászó dallammal megspékelve.

A banda második, 'Black Sheep' című albumán kemény, de egyben dallamos nóták transzportálják át a hallgatókat egy viktoriánus világba, ahol a pompa és a luxus áll kontrasztban a mély sötétség kegyetlenségével. Egy hisztériával teli világot kell elképzelni, ahol erősen érvényesül a miszticizmus és a sötét romantika is. A We Sell The Dead zenéje még ennél is figyelemfelkeltőbb: amellett, hogy a világ igazságtalanságára mutat rá, egyedülálló narratívák révén ismerteti meg a hallgatókkal a történet fő témáit: szellemeket, halált és vallást. Emellett a banda meglehetősen modern hangzású, atmoszférikus metalzene révén kísér mindenkit a mai világ rejtelmeibe.

Jonas Slättung így nyilatkozott: “A 1800-as évek végének érája inspirálta leginkább ezt a bandát - innen származik ugyanis minden idők egyik legnagyobb, legsötétebb bűnügyi rejtélye: Hasfelmetsző Jack. Nem tudjuk 100%-ra biztosan, hogy ki is volt ő, de ismerjük borzalmas tetteit. Mindaz a vizuális kép, ami a fejünkben megjelent, meglehetősen morbid dalszövegekkel párosult; így talán joggal hihetjük azt, hogy ilyen lett volna a metalzene a 19. században... vagy mondhatnánk úgy is, hogy ez lenne Hasfelmetsző Jack bandája, ha előre repült volna az időben, és metalbandát alapított volna. Kétségkívül a We Sell The Dead lenne az ő háttér-bandája; egyértelműen otthon érezné magát köztünk! A világ azonban nem lett szebb hely az 1880-as évek óta. A Time After Time című, 1979-es filmben például igazságot tesz Jack azzal, hogy egy időgéppel '79-be utazik. Miután elkapják őt a követőek, "Ripper" a következő bölcsességet osztja meg: "1893-ban szörnyeteg voltam. ma... amatőr vagyok"...”.

Az új album koncepciója kapcsán a tagok a következőket tették hozzá: "Maga a "Black Sheep" kifejezés is a halál egyik metaforája. Talán az "Eternal Sleep", amit ennél is gyakrabban használnak rá... Mi viszont egy ennél gonoszabb, de egyben lágyabb kifejezést szerettünk volna alkalmazni. Mivel a rövid életünk egy csendes, sekélyes dolog. Üres... aztán véget is ér. És ami a legfontosabb: a halál nem az ellenségünk. A különbözőség és az értelem nélküli élet, ami az. Mindannyian meghalunk előbb vagy utóbb... Az élet pedig nem arról szól, hogy ülünk és várjuk, hogy ez megtörténjen; annál inkább arról szól, hogy a lehető legtöbbet kifacsarjuk belőle".

A 'Black Sheep' album borítója és tracklistája így néz ki:

A tracklista:
01.
Caravan
02. Across The Water
03. Black Sleep
04. Carved In Stone
05. The Light
06. Hour Of The Wolf
07. River In Your Blood
08. Nightmare And Dream
09. Scars In My Heart
10. Shallow Grave

A 'Black Sheep' megjelenik CD-n, LP-n és digitálisan. A rendeléseket itt lehet leadni. Íme az 'Across The Water' és a címadó dal hivatalos videoklipje, valamint a 'Carved In Stone' kisfilmje:

Alább bele lehet hallgatni az összes új dalba:


Február végén adja ki második albumát az all-star metalista WE SELL THE DEAD együttes - hallgass bele az új dalokba!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás