Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Hírek

'Legends' címmel jelent meg a NOVAREIGN debütáló albuma, amiről most új szöveges videoklipet mutattak be!


2018-05-23

A dél-kaliforniai Novareign nemrég kiadta első nagylemezét, ami az epikus power / progresszív metal diadala.

A Novareign az utóbbi években komoly hírnévre tett szert lokális és globális szinten is, köszönhetően energikus koncertjeiknek, melyek fő attrakciója a végtelen shred-gitár játék és a tradícionális metal-vokálok. Nem is beszélve a banda kiváló dalszerzői készségeiről! Mindez nemrég végre egy teljes értékű stúdióalbum formájában is megmutatkozott6: 2018. február 16-án jelent meg világszerte a Novareign debütáló nagylemeze, a 'Legends'.

A Novareign-re olyan legendás bandák voltak nagy hatással, mint az Iron Maiden, a Dream Theater, a Dragonforce és az Angra. A 'Legends' című albummal kétségkívül megnyílik a "progresszív power metal új kora"! Koncepcióját tekintve pedig a zenei irodalom különböző ágazatait vonultatja fel a banda: ahhoz a generációhoz szól, akik epikus fantasy-meséken, képregényeken és videójátékokon nőttek fel.

A 'Legends' megjelenik CD-n és digitálisan is. A rendeléseket itt lehet leadni.

Lentebb ízelítőként meghallgatható az egyik közönség-kedvenc nóta, a 'Beyond the Cold' stúdió-változata. Ennek kapcsán Danny Nobel gitáros elmondta: “Azért választottuk ezt a dalt első single-nek, mert ez tökéletes leképezése zenénk alapvető stílusának, valamint tagjaink individuális és kollektív tehetségének. A 'Beyond The Cold' harmonikus, tiszta vokálokkal kerül előadásra; az ütemek, a breakdown-ok és a shred-gitárszólók pedig tovább színesítik a felhozatalt. Ezek a zenei elemek persze az egész albumon jelen vannak, de ebben a számban egyesülnek. A ‘Beyond the Cold’ tehát egy remek felkészítő ahhoz, amire számítani kell a 'Legends' lemezen”.

A 'Heavy Heart' című szám premiere alább szintén elérhető. Ennek kapcsán így szól a közlemény: "A ‘Heavy Heart’ egy kollaboráció, ami [az egykori Exmortus gitáros] Balmore Lemus és [énekesünk] David Marquez között jött létre. Míg Lemus éveken keresztül a zsebeiben tartogatta ezeket a gitár-dallamokat, addig Marquez csiszolgatta a dalszöveget, arra készülve, hogy egyszer végre rászabadíthassa a világra a művet. Nem titok, hogy a depresszióban és szorongásban szenvedő emberek száma egyre csak gyarapszik. Ez egy komoly globális probléma, ami felkeltette David érdeklődését. Túl fontosnak érezte a témát ahhoz, hogy ne szólaljon meg ennek kapcsán; hogy ne figyelmeztessen más embereket a problémára. Ez a dal tehát azokhoz is szól, akik ilyen betegségekkel küzdenek: van kiút; mindig felül lehet kerekedni a fájdalmon - nem vagytok egyedül -, mindig van más út...".

A megjelenés előtt egy nappal közzétették a teljes albumot, meghallgatás céljából:

A 'The Builder' című szám szöveges videója - amit Scott Rudd (Opeth, Fallujah) kreált, májusban jelent meg. A dal kapcsán Nobel elmondta: "A 'The Builder' egy olyan dal, ami kétségkívül még színesebbé teszi az albumot. Tulajdonképpen ez a lemez egyetlen közép-tempós száma. Egy olyan lényről van benne szó, ami – lehet akár fikcionális, vagy épp egy gyakorlott vallás szüleménye – minden dolog megalkotója; legyen az fizikai, vagy bármiféle absztrakt... Ő az idő, az űr és a kozmikus óceán istene. A szerencse forgácsa - ha úgy tetszik. Ez a dal tehát egy istenség létét ünnepli; akát jogosan, akár nem...".

A Novareign nemrég megnyert egy "metal-csatát", aminek díjaként felléphettek az idei Knotfest Meets Ozzfest fesztiválon. 2018 januárjában a banda a White Wizzard előzenekaraként turnézott az Államok területén. Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a Facebook-on találhatók.


'Legends' címmel jelent meg a NOVAREIGN debütáló albuma, amiről most új szöveges videoklipet mutattak be!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás