Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

CRASHDÏET - itt az új dal és videoklip: 'Rust'!


2019-08-31

A svéd glam-rockerek - két év elteltével, Gabriel Keyes személyében - megtalálták új énekesüket, Simon Cruz utódját. Egyúttal bejleentették az új nagylemezt is.

"Először is szeretnénk köszönetet mondani nektek a végtelen támogatásért és türelemért. Annak ellenére, hogy többnyire csendben voltunk az elmúlt években, éreztük, hogy még mindig szerettek bennünket! Most egy új fejezet nyílik a CrashDïet őrült világában. Ezt pedig azzal kezdenénk, hogy bemutatjuk családunk legújabb tagját... egyenese a svédországi Stockholm-ból: Gabriel Keyes! Ő a CrashDïet új énekese, és ő az a srác, aki rögtön lenyűgözött minket, ahogy először meghallottuk a hangját. Aztán elkezdtünk együtt lógni, zenélni, és a kölcsönhatás ténnyé változott. Alig várjuk már, hogy ti is meghallhassátok ezt a fantasztikus hangot!".

Gabriel így nyilatkozott: "Diet-fejek! Kibaszottul izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a cirkusznak! Azért vagyok itt, hogy ti egy fasza élménnyel gazdagodjatok, mind élőben, mind stúdió-szinten. Ezt vártátok, ezt kapjátok, bassza meg!".

A banda 2018 első napján mutatott be egy vadonatúj single-dalt, 'We Are The Legion' címmel. Első koncertjük az új énekessel 2018. március 30-án került megrendezésre, a stockholmi Kägelbanan színpadán - itt forgattak hivatalos videoklipet az új dalhoz.

A vadonatúj single, a 'We Are The Legion' Eric Bazilian hangmérnök társaságában került rögzítésre, 2017 novembere és decembere folyamán (Bazilian akusztikus gitáron is besegített). A dal keverését az a Chris Laney végezte, aki a banda első, 'Rest In Sleaze' albumának volt a hangmérnöke; míg a maszterizálás Classe Persson nevéhez fűződik. A digitális formában megvásárolható kislemez borítóját Christel Mentges készítette. Lentebb megtekinthető két stúdió-videó, amivel az új dal munkálatait dokumentálják.

A banda így kommentálta az új dalt: "Ez egy harci nóta, ami releváns lehet bárki számára, aki az előítéletekkel és hazugságokkal teli világ megpróbáltatásaival, kihívásaival néz szembe. A mi részünkről fontos, hogy ilyen időkben is együtt maradjunk, és harcoljunk az élet csatamezején!".

2019 márciusában bemutattak egy újabb dalt és videoklipet, 'Reptile' címen. Ezzel egyidőben közölték, újra lemezszerződést kötöttek a Frontiers kiadóval.

Mint kiderült, a banda legújabb albuma 'Rust' címmel jelenik meg, 2019. szeptember 13-án, CD-n, bakeliten és digitálisan. A lemezről és az előrendelésről bővebb infókat itt lehet találni.

A legfrissebb single-dalok, az 'Idiots' és a 'Rust' alább érhetők el hivatalos videoklip formájában:

Újabban közzétették az 'In The Maze' dal szöveges videóját is:

Gabriel Keyes a bandából 2015 februárjában távozott Simon Cruz-t váltja. Cruz - aki korábban a stockholmi Jailbait tagja volt - 2009-ben érkezett a jelenlegi Reckless Love énekes, H. Olliver Twisted helyére. Őt megelőzően David Hellman (művésznevén Dave Leppard) énekelt a Crashdiet-ben, aki 2006 januárjában öngyilkosságot követett el Uppsala-i otthonában (Dave egyes riportok szerint felakasztotta magát).

A Frontiers Records 2013 januárjában adta ki a Crashdiet legutóbbi, 'The Savage Playground' című albumát, amiről korábban itt írtunk.

 


CRASHDÏET - itt az új dal és videoklip: 'Rust'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás