Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE SEA WITHIN - prog-rock szuper-group állt össze a Transatlantic, a Pain Of Salvation és a The Flower Kings egyes tagjaiból


2017-12-07

Az all-star prog-rocker The Sea Within együttes 2018 tavaszán adja ki bemutatkozó albumát, az InsideOut Music jóvoltából.

A The Sea Within zenekart Roine Stolt (Transatlantic, The Flower Kings), Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), Jonas Reingold (The Flower Kings, Karmakanic, The Tangent), Tom Brislin (Yes Symphonic, Camel) és Marco Minnemann (Steven Wilson, The Aristocrats, UK, Joe Satriani) alkotja.

Stolt elmondta, hogyan állt össze a szuper-group: "Úgy emlészem, az egész a lemezkiadó javaslatával indult, ami arra vonatkozott, hogy hozzunk össze egy új bandát, ami frissen, tiszta lapról indul; hátha ez a kollektív megmozdulás valami igazán egyedi dolgot eredményez majd. Először is meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy tudunk-e rendes egységként működni, és jól szól-e a zenénk a színpadon és a lemezen. Végül minden így is lett! Nevezhetitek szuper-groupnak, ha úgy tetszik - nekünk nem ez a lényeg...".

A banda a londoni Livingston Stúdióban vágott bele a munkálatokba. Roine ezzel kapcsolatban így folytatta mondandóját: "A stúdióba vonulás eleinte elég rizikós volt, mivel korábban nem játszottunk együtt ilyen körülmények között. Persze demókat már előtte is küldözgettünk egymásnak, de akkor még nem tudtuk, hogy vajon működik-e az együtt zenélés... Végül azonban úgy alakult, hogy olyan jól éreztük magunkat, hogy több mint 2 órányi zenét vettünk fel, miközben ötleteket váltottunk megállás nélkül. Emellett azt is meg kell jegyezni, hogy a stúdión kívül is remekül szórakozunk: rengeteget röhögünk és sztorizgatunk London pubjaiban - természetesen ez a része is fontos a dolognak".

A The Sea Within zenei irányzatát illetően Roine hozzátette: "Vannak prog-, sőt pop-elemek is a dalainkban; továbbá az art-rock és a filmzenei máfaj is befigyel. Én úgy gondolom, hogy ez a zene a kollektív, művészetre és költészetre vonatkozó elképzeléseink szüleménye. Reméljük a The Sea Within létrehozásával kezdetét veszi egy igazi kaland, mind számunkra, mind a nyitott gondolkodású prog-rajongók számára".

A banda már be is jelentette első hivatalos fellépését: ez a németországi Loreley-ban, a Night of the Prog Fesztiválon fog megvalósulni, 2018 júliusának közepén (fellép többek közt a Camel, a Big Big Train és a Riverside is.

Hamarosan bejelentik a 2018 tavaszán megjelenő debüt-albumot, és a jövőbeni turné-terveket...


THE SEA WITHIN - prog-rock szuper-group állt össze a Transatlantic, a Pain Of Salvation és a The Flower Kings egyes tagjaiból
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás