Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DARK BUDDHA RISING - április végén jelenik meg a kettes számú EP, amihez itt teljes egészében meghallgatható!


2018-04-18

A "hipnotikus hang-művészet finn mestereiként" számontartott hatosfogat egy évtizeddel ezelőtt adta ki EP-sorozata első részét; most pedig elkészült a második mini-album is.

A 'II' című EP 2018. április 20-án jelenik meg, a Neurot Recordings jóvoltából. A 'II' ezúttal is a mostanra híressé vált Wastement stúdióban került rögzítésre; ami nem mellesleg a Dark Buddha Rising szülővárosában, Tamperében található. "Az underground hangjai tehát most is sötét lelkekkel, valamint égből aláhulló, ritmusos pulzusokkal és csillagporral vegyülnek". A banda tehát továbbra is a pszchihedelia legsötétebb formáját prezentálja. "A Dark Buddha Rising hangzása legbelülről az őskor kék tüzeit; istenek, istennők és démonok lélegzeteit sugározzák".

Az új album kapcsán V. Ajomo gitáros elmondta: “Szónikus templomunk kapuját nyitott szívvel tárjuk ki mindenki előtt. Ami azonban mögötte van, nem más, mint a nagybetűs Ismeretlen. Fel lehet ezt fogni egyfajta megtiszulásként is: elvont meditáció vár rátok, amit követően megnyílik a portál a jövőbeni műveink inspirációja felé”.

A 'II' a Dark Buddha Rising eredeti felállása - J. Rämänen dobos, P. Rämänen basszer, V. Ajomo gitáros, J. Saarivuori billentyűs és M. Neuman énekes - zenél. “Egy teljes gravitációs fordulatot követően, összeért a kör; ezzel együtt pedig új dimenziók születtek, mind a hangzás, mind a véleménynyilvánítás módja tekintetében”- tette hozzá V. Ajomo.

Az EP A-oldalát a Space Junk Studio keverte le K. Nyyssönen hangmérnök; míg a B-oldalon szereplő tétel minden munkálata a Wastement falai között zajlott, S. Tamminen közreműködésében. Ízelítőképpen lentebb elérhető két videó-trailer, amit Chariot of Black Moth készített.

A tracklista:
01. Mahathgata I
02. Mahathgata II

A 'II' április 20-án megjelenik CD-n és bakeliten is, a Neurot Recordings jóvoltából. Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni. A megjelenés napján a banda fellép a hollandiai Roadburn fesztiválon, ahol a finn "pszichedelikus black metalista" Oranssi Pazuzu együttessel rendeznek közös performanszot.

Íme a teljes album-stream:

A Dark Buddha Rising utolsó előtti stúdióalbuma 2013-ban jelent meg, 'Dakhmandal' címmel, a Scart Records gondozásában. Egy évvel később pedig a Future Lunch adta ki kazettán a banda 2012-es Roadburn fesztiválos fellépésének hanganyagát. Legutóbbi nagylemezük, az 'Inversum' 2015. szeptember 25-én került a boltokba, a Neurot Recordings jóvoltából.


DARK BUDDHA RISING - április végén jelenik meg a kettes számú EP, amihez itt teljes egészében meghallgatható!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás