Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a teljes, négyórás videófelvétel Warrel Dane búcsúztatásáról!


2018-01-09

A Nevermore-ból és a Sanctuary-ből ismert gitáros-énekes frontember december 13-án, szerdán szívrohamot kapott a brazíliai São Paulo-ban. A barátok és családtagok január 7-én, Seattle-ben, a Studio Seven-ben búcsúztak el a legendától:

A brazil UOL magazin riportja szerint Dane szólóbandájának gitárosa, Johnny Moraes elmondta, hogy december 13-án, nagyjából éjfél körül lett rosszul az énekes: "Barátom ma éjszaka szívrohamot kapott. Mindez abban a lakásban történt, ahol éppen egy új lemezt rögzített. Én is ott voltam vele; próbálkoztam szívmasszázzsal, közben pedig a többiek hívták a SAMU-t [mobiltelefonos segély-szolgálat]. A mentősök nagyon gyorsan kiérkeztek, de addigra Dane már meghalt..." said Johnny.

A gitáros szerint Dane az utóbbi időben komoly egészésgügyi problémákkal küzdött: "Cukorbetegsége miatt egészsége egyébként is nagyon gyenge volt mostanában; nem is beszélve az alkoholizmusáról. Ezeken kívül is számos betegsége volt...".

Warrel Dane az elmúlt években Brazíliában élt, ahol rendszeresen koncertezett, és egy szólólemezt is rögzített (erről itt írtunk). 2014 óta brazil zenészekkel dolgozott új albumán; amióta pedig feloszlott a Nevermore, két európai turnét is lebonyolított ezzel a bandával.

Az énekes utolsó nyilvános performansza szintén Brazíliában, a RedeTV! stúdiójában valósult meg, november 30-án. Az ország egyik legnépszerűbb TV-műsorában, a Sonoridades-ben Dane Johnny Moraes és Thiago Oliveira társaságában adott akusztikus performanszot, és beszélgetett Mauricio "Java" és Gabriela Di França műsorvezetőkkel, a 'Shadow Work' és a soron következő turné kapcsán.

Dane egy neves producer, Roy Z (Bruce Dickinson, Halford, Helloween, Sebastian Bach, stb.) közreműködésében rögzítette új nagylemezét, a 'Shadow Work'-öt, ami a nagysikerű 2008-as, 'Praises to the War Machine' című lemez folytatása; habár stílusát tekintve némileg eltér attól. Az új lemezen ugyanaz a felállás zenél, ami Warrel Dane legutóbbi szólóturnéin is szerepelt (köztük a Nevermore klasszikus, 'Dead Heart In A Dead World' albumának ünnepi körútja). Ők név szerint: Thiago Oliveira (Seventh Seal / Addicted To Pain) és Johnny Moraes (Hevilan) gitárosok, Fabio Carito (Instincted) basszer és Marcus Dotta (Hatematter / Addicted To Pain) dobos.

A 'Shadow Work' album felvételei 2017 őszén zajlottak; a megjelenés pedig 2018 első felében lett volna esedékes (a Century Media Records közreműködésében), de az énekes halála miatt sajnos nem sikerült befejezni a munkálatokat...

"Tulajdonképpen minden hangszer-munkát elvégeztünk a lemezen, és már a vokálok nagy részét is felvettük; tehát javarészt elkészült az album" - mondta Moraes, aki szerint a közeljövőben egyfajta posztumusz tribute-lemezként fog megjelenni a 'Shadow Work'. "Talán vendégül hívunk majd néhány énekest is... De egyelőre semmi hivatalosat nem tudunk közölni ezzel kapcsolatban...".

Dane debütáló szólóalbuma 2008 májusában látott napvilágot. A Century Media jóvoltából megjelent 'Praises to the War Machine' lemezen Peter Wichers (ex-Soilwork) gitáros- / basszusgitáros, Dirk Verbeuren (Soilwork) dobos és Matt Wicklund (ex-Himsa) gitáros vendégeskedtek. Az album keverését és producelését szintén Wichers végezte.

Warrel Dane a legendás Nevermore és a Sanctuary zenekarok frontembere volt.
Jeff Loomis
gitáros és Van Williams dobos öt évvel ezelőtt jelentette be kiválását a Nevermore-ból - helyükre azóta sem érkeztek új tagok; így a banda mindvégig inaktív maradt. (Erről bővebben itt írtunk.)
A Sanctuary a neves Chris "Zeuss" Harris (Soulfly, Hatebreed, Shadows Fall) producelésében vette fel visszatérő nagylemezét, ami 2014. október 6-án jelent meg, 'The Year The Sun Died' címmel (erről itt számoltunk be). Azóta kiadott a banda egy "elveszett demókból" álló hivatalos albumot is.

Íme Dane egyik utolsó interjúja 2017 nyaráról, a szlovén Metaldays fesztiválról (ahol a Sanctuary lépett fel):

Dane zenésztársainak részvétnyilvánítását a Bravewords magazin gyűjtötte össze.


Itt a teljes, négyórás videófelvétel Warrel Dane búcsúztatásáról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás