Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DENIED - videoklip készült a 'Freedom of Speech' címadó dalához


2018-09-07

A svéd heavy / thrash metal banda öt év után tért vissza új nagylemezzel, amit neves vendég-énekesek közreműködésében rögzítettek.

A Denied 2015 októberében mutatta be új (előző) énekesét, Germán Pascual (ex-Narnia, Divinefire, Minds Eye, Empire 21) személyében. Pascual azonban nem sokáig állt a banda élén: kevesebb mint egy év után leváltotta őt Andreas Larsson (Twins Crew).

A Pete Dolls dobost, Tomas Holtinkoski basszusgitárost és Andreas "Andy" Carlsson ritmusgitárost is soraiban tudó Denied 2018. február 13-án adta ki új nagylemezét, melyet 'Freedom of Speech...'-nek neveztek el. Az albumot Fredrik Folkare (Unleashed, Firespawn) producelte, keverte és maszterizálta. A felvételek a stockholmi Chrome Stúdióban zajlottak. Mint nemrég kiderült, végül hivatalos formában a fentebb említett énekesek egyike sem szerepel az új lemezen; helyettük vendégként visszatért Johan Fahlberg (Jaded Heart), aki a 'Don't You Know Me', a 'The Ferryman' és a címadó szám kivételével mindegyik új dalban énekel. Ezekben a dalokban további vendégek - Chris Laney (Pretty Maids), Fredrik Folkare, Andreas Larsson és Madde Svärd - hangja hallható. A billentyűkért és az effektekért maga Folkare felelt.

A lemezborító Alexander Lifbom műve:

A tracklista:
01. Alive
02. Don't You Know Me (feat. Chris Laney)
03. Scarred Soul
04. Domestic War
05. The Other Side
06. The Ferryman (feat. Andreas Larsson)
07. The Devil In Me
08. Three Degrees Of Evil
09. False Truth
10. Freedom Of Speech (feat. Madde Svärd)
11. Stay Hungry (bónusz track)

A banda év elején az alábbi közleményt adta ki: "Fredrik Folkare mester társ-producelte az új albumot, egyben látta el a keverést és a masztert is. Általa megszületett a banda történetének legkiválóbb hangzású albuma, ami garantáltan kiállja majd az idők próbáját! Kemény és pusztító arconcsapás várható! Némileg egyébként is az előző lemeztől ('Let Them Burn') eltérő hangzású albumot szerettünk volna rögzíteni; és Fredrik ezt fantasztikus kivitelezte! Nem mellesleg billentyűkön, effektekkel; sőt még egy gyilkos gitárszólóval is besegített a munkálatokba!".

"Régi barátunk és testvérünk, Johan Falhberg újra elvállalta az énekesi feladatokat az albumon - három dal kivételével. Johan nagyon fontos része ennek az album is; mivel kiváló dalszövegeket és dallamokat írt. Chris Laney nagyszerű vendég-énekkel járult hozzá a 'Dont You Know Me' dalhoz, aminek egyébként a társ-szerzője is, Johan Fahlberg közreműködésében. Chris írta emellett a 'Domestic War' szövegét és dallamát. Andreas Larsson énekes - aki hivatalosan novemberben lépett ki a bandából - elvállalta a 'The Ferryman' ének-témáit, mely dalt egyébként ő maga szerzett. A női ének Madde Svärd nevéhez fűződik - az ő hangja a címadó dal végén hallható. Mondanunk sem kell, a szívünket és a lelkünket is beleöltük minden dalba! Néhány új szám messze az eddigi legkeményebb nótánk, de ugyanakkor most megírtuk a valahavolt legfogósabb, legdallamosabb számainkat is. Ez a lemez tökéletes esszenciája bandánk jelenlegi állapotának!".

Íme az első dal-premier az albumról, a 'Scarred Soul':

Az 'Alive' című szám szöveges klipje 2018 májusában jelent meg. Íme a premier:

JÚliusban bemutatták a 'False Truth' szöveges klipjét, szeptember elején pedig megosztották a lemez címadó dalának hivatalos videóját is:

A Denied 2017. december 8-án adta ki legutóbbi hivatalos single-dalát (ami végül nem került fel a nagylemezre). Ebben a dalban vendégként szerepel a banda két egykori tagja, Johan Fahlberg (Jaded Heart) énekes és Joakim Floke (Manny Ribera) billentyűs. Egyben ez az első dal, amit a svéd csapat Chris Wovden gitáros visszatérése óta rögzített. A stúdiós munkálatok Fredrik Folkare (Unleashed, Firespawn) producer társaságában zalottak - ő volt a mixer és master-felelős is (a stockholmi Chrome Stúdióban). A kislemez borítóját Alexander Lifbom készítette.

A 'Beggars And Thieves' című kislemez a Sliptrick Records jóvoltából jelent meg. Íme a dal szöveges videójának premiere:

A Denied zenekart 2003-ban alapította Andreas Carlsson, aki a heavy metal iránti elkötelezettségének szerett volna eleget tenni. Álma 2005-ben meg is valósult - ekkor adták ki első nagylemezüket, a 'Seven Times Your Sin' című anyagot, mellyel kisebb helyi klubokban léptek fel. 2008-ban, egy tagcserét követően (ekkor érkezett Robert Stellmar basszer és Pete Dolls dobos) megjelent második lemezük, a 'New Army For The Old Revolution'. A bandához 2009-ben csatlakozott a Jaded Heart énekese, Fahlberg, valamint ekkor érkezett Chris Vowden gitáros is. 2011-ben Stellmar kilépett; helyére érkezett Isaksson - így alakult ki a Denied legutóbbi stabil felállása, mely 2013 januárjában adta ki harmadik lemezét, 'Let Them Burn' címmel, a Sliptrick Records jóvoltából.


DENIED - videoklip készült a 'Freedom of Speech' címadó dalához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás