Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Új szöveges klip jelent meg a Kamelot és az Arcanium egyes tagjai alkotta SAULT debütáló albumáról


2018-06-27

A Kamelot, az Arcanium, a King Diamond és a One Eyed Doll egyes tagjai alkotta Sault egy 'Seeds of Power' című albummal mutatkozott be, 2018. március 2-án.

A Sault ötlete valójában a Kamelot basszusgitáros Sean Tibbetts fejéből pattant ki, még 2014-ben - eredetileg csak egy szólóalbumot szeretett volna kiadni ezen a néven. A projekt végül egy teljes értékű, egyedi hangzással rendelkező bandává formálódott.

Sean néhány hónapon keresztül kereste a megfelelő gitárost, mígnem egyik barátja egy tetováló szalonban megismertette vele Curtis Jay-t, aki rögtön elvállalta a szereplést a Sault első demóján. A páros már ekkor érezte, hogy valami különlegeset alkottak - ezzel vette kezdetét a kaland, aminek a vége egy teljes nagylemez lett.

Következőnek egy egyedi hanggal rendelkező énekest kellett találni; egy olyan frontembert, akinek stílusa passzol ezen sötét dallamokkal felvértezett dalokhoz. A meghallgatásokon számos tehetség megjelent, de egyik sem felelt meg a zenészek elvárásainak; mígnem végül Kimberly Freeman, a One Eyed Doll front-asszonya be nem ajánlotta Benjamin Riggs-t... Sean azonnal felkereste Riggs-t, aki különleges tehetségének köszönhetően rögtön csatlakozhatott is a projektez; sőt még a Sault demóinak dalszerzésébe is besegített.

Ezután már csak a dobos-poszt maradt betöltetlen; ám szerencsére Sean-nak van egy extra képességekkel rendelkező bandatársa a Kamelot-ban; így az utolsó tag Casey Grillo lett. Az összeszokott páros és a két másik tag - valamint egy társ-dobos, a King Diamond-bandából ismert Matt Thompson - felvette tehát a Sault első nagylemezét, ami 2018. március 2-án megjelent, 'Seeds of Power' címen.

A lemezt az internet erejének köszönhetően sikerül véglegesíteni; lévén az egyes tagok az Egyesült Államok különböző részein (Florida, Kentucky, Colorado, Texas) élnek és dolgoznak. A produceri, mixer és master munkákat Oliver Palotai (Kamelot, Uli Jon Roth, Doro) végezte el, a németországi Stuttgart-ban. A dalszerzéshez egyébként hozzájárult Kole Kruger, Vic DeLeon és Jeff Garner is.

A 'Seeds of Power' tracklistája így néz ki:

01. Balance
02. Guilt
03. Adonai
04. Entropy (feat. Kimberly Freeman / One Eyed Doll)
05. Fragile
06. Peaceful Moment

07. Save Myself
08. Last Man Standing
09. Null Space

A Sault elsőként az 'Adonai' című szám hivatalos videóját osztotta meg. A fogós heavy-rock himnuszhoz készült, energikus klipet a Bad Trip Films stábjával forgatták Detroit-ban. A producer Roy Warner volt. A premier lentebb elérhető.

Sean Tibbetts elmondta: “Az ‘Adonai’ az egyik kedvenc dal, ha élő performanszról van szó. Egyszerűen egy fasza, bulis nótáról van szó, ami egy ősi lény elől menekülő hősről van szó, aki harc közben a következőt kiáltja istene felé: ‘Adonai’. Azért mondom, hogy "lény", mert nem akarom az elcsépelt D-betős szót... a "dragon"-t használni. Egyszóval nem akarom, hogy ez is egy olyan "Dungeons & Dragons-nóta" legyen; így hát maradjunk a "creature"-nél. Egyébként amikor szóba jött a klip-forgatás, mindannyian megegyeztünk abban, hogy egy performansz-videót készítünk, csak egy kicsit máshogyan: a Goldfinger nevezetű videójátékhoz hasonló megvilágítással látjuk el a filmet. Szerintem Roy és csapata fantasztikus munkát végzett a forgatás közben - pont olyan minden, ahogy elképzeltük. A nézőknek még annyit mondanék, hogy a lemezen Casey Grillo dobol ebben a számban, de a videó-forgatásra nem tudott eljönni, megkértük másik barátunkat, Chris Burrows-t, hogy addig vegye át a helyét. Kétségkívül ő is nagyszerű munkát végzett. Nem is meglepő, mivel egy nagyszerű dobosról van szó!”.

Hamarosan jönnek a friss hírek a Sault háza tájáról, de addig is meg lehet hallgatni három demó-single-t a banda újonnan indított honlapján.

Újabban megjelent a 'Guilt' című szám hivatalos playthrough-videója is:

Márciusban bemutatták a 'Last Man Standing' hivatalos kisfilmjét is, amiben két színész, Michael McCallum és Pat Bird vendégszerepel (ez utóbbi rendezője is volt a klipnek, Pat Dowdle és Jasper Thewes közreműködésében). A producer ezúttal is Roy Warner volt, de az 'Adonai' klipjétől eltérően, ezt a videót egy előadók számára fenntartott raktárban, illetve egy város külterületi, erődés részén forgatták.

Sean Tibbets így kommentálta ezt a dalt: “Amikor eredetileg elkészültem ezzel a számmal, még nem voltam benne biztos, hogy fel is kerül a lemezre. De aztán a srácok, a bandatársaim belevitték sajátos, egyéni stílusukat; és a végén egy olyan erős riff határozta meg a dalt, ami mindörökre megragad a fejekben. Személy szerint nekem messze ez a legnagyobb kedvencem a Sault-tól!“.

Júniusban bemutatták a 'Save Myself' című szám szöveges klipjét is:


Új szöveges klip jelent meg a Kamelot és az Arcanium egyes tagjai alkotta SAULT debütáló albumáról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás