Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DIMMU BORGIR - európai toplisták élén az 'Eonian' album


2018-05-11

A legendás norvég szimfónikus black metal banda 2018-ban megújult erővel tért nemrég vissza.

Mint arról beszámoltunk, a Dimmu Borgir új, tizedik nagylemeze - ami a legendás zenekar fennállásának 25. évfordulója alkalmából jelent meg - az 'Eonian' címet kapta.

A Dimmu Borgir dalszezői magját továbbra is a karizmatikus énekes, Shagrath, valamint a két húr-mester, Silenoz és Galder alkotja; de ezúttal néhány ismerős arc is előmászik a sötétből: a dobos Daray és a billentyűs Gerlioz úgyszitén tagja a csapatnak; Gaute Storaas (Schola Cantrum Choir) pedig a nagyzenekari témákért és a kórus-komponálásért felel.

Az 'Eonian' alább látható borítóját egy neves lengyel művész, Zbigniew M. Bielak (Ghost, Behemoth, Mayhem) készítette. Íme a mű:

A tracklista:
01. The Unveiling
02. Interdimensional Summit
03. Ætheric
04. Council Of Wolves And Snakes
05. The Empyrean Phoenix
06. Lightbringer
07. I Am Sovereign
08. Archaic Correspondence
09. Alpha Aeon Omega
10. Rite Of Passage

A Dimmu Borgir tizedik nagylemeze 2018. május 4-én látott napvilágot, rajta 10 vadonatúj dallal, melyek mindegyikét maguk a bandatagok producelték, keverésüket pedig a legendás Jens Bogren végezte. A három dalszerző elborult elméjéből született 'Eonian' egy filozófiai koncepciót prenzetál, "az idő illúziójának" témájában. Erről Silenoz így nyilatkozott: "Az idő, amit mi ismerünk - ha nem konstruktív szempontból közelítjük meg a dolgot - egy meghatározhatatlan fogalom; ilyen formában pedig egy csalóka kifejezés. Csak a végltelenség létezik - erre utal a lemezcím is. Ha a valós és valótlan világok között utazunk, az időérzékünk megszűnik létezni, funkcionálni. Az egyetlen fáklya - vagy ha úgy tetszik iránytű -, amit használhatunk, az a saját energiánk... ennek segítségével fúrhatunk egy kis rést a fátylon, ami eltakar előlünk mindent, de azon átjutván már ott a túlvilág".

Shagrath hozzáteszi: "Az 'Eonian' az idő illúzióját reprezentálja; mindent ami eddig történt, és jelenleg is zajlik. Részünkről ez a lemez fémjelzi fennállásunk 25. évfordulóját; így maga az album nevezhető egyfajta Dimmu Borgir-tribute-nak, vagy akár a norvég black metal műfaj újabb kivonatának".

A Dimmu Borgir tehát nyolc év után tért vissza új stúdióalbummal, aminek az első nyilvános dala az 'Interdimensional Summit'. Az 'Interdimensional Summit' 2018. február 23-án jelent meg digitális formában és bakelit-EP-n, rajta a címadó számmal (ami lentebb meghallgatható), valamint a 'Puritania' című klasszikus, Oslo-beli koncertfelvételével.

Az 'Interdimensional Summit' megjelent háromféle színű LP-n - a rendeléseket itt lehet leadni.

Íme az 'Interdimensional Summit' hivatalos videoklipje:

Később megjelent a nagylemez második single-dala / videoklipje, a 'Council Of Wolves And Snakes' is:

Az album stúdiós munkálatait összefoglaló videó-sorozat első hat része itt érhető el:

Mint május közepén kiderült, az 'Eonian' két európai lemezeladási toplistán is előkelő helyezést ért el: Németországban a 4.; a banda hazájában, Norvégiában pedig a 2. lett a helyi zenei listán. Mindennek örömére bemutatták a az új album mailorder verziójának hivatalos "kicsomagoló" videóját:

Másik hír - ahogy arról szintén beszámoltunk -, hogy a Dimmu Borgir hat klasszikus stúdióalbumát adta ki újra a Nuclear Blast a közeljövőben. Kezdve az úttörő 'For All Tid' (1994) albummal, egészen a toplistás 'Death Cult Armageddon'-ig (ami 2. helyezett lett a norvég zenei listán), újra megjelent a Dimmu Borgir össze stúdióalbuma bakeliten, különféle színváltozatokban.

Az alábbi LP-k december 22-én kerültek újrakiadásra:

- 'Death Cult Armageddon' (2 LP, fekete színben)
- 'Death Cult Armageddon' (2 LP, ezüst színben - mailorder exclusive!)
- 'For All Tid' (2 LP, fekete színben)
- 'For All Tid' (2 LP, narancssárga színben)
- 'Enthrone Darkness Triumphant' (fekete színben)

Az alábbiak pedig február 2-án jelentek meg:

- 'Spiritual Black Dimensions' (fekete színben)
- 'Spiritual Black Dimensions' (menta színben - mailorder exclusive!)
- 'Puritanical Euphoric Misanthropia' (2 LP, fekete színben)
- 'Puritanical Euphoric Misanthropia' (2 LP, kék színben - mailorder exclusive!)
- 'Stormblåst' (LP + 7-hüvelykes EP, fekete színben)
- 'Stormblåst' (LP + 7-hüvelykes EP, átlátszó lemezen - mailorder exclusive!)

Az előrendelési oldal itt érhető el.


DIMMU BORGIR - európai toplisták élén az 'Eonian' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás