Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az új dal a KATATONIA 'City Burials' című albumáról: 'The Winter Of Our Passing'!


2020-04-24

A "bánattal teli metal" svéd mesterei 2020. április 24-én jelentetik meg új, 'City Burials' című albumukat, a Peaceville Records jóvoltából.

"A fekete és az ezüst éjszakáin és nappalain jön el a halál és a végzet királya. Széttört tükrök darajaiból áll össze koronája, amit a fejére helyeznek. Ezen apró üvegdarabokban visszaverődik az évszakok váltakozása, valamint az idő múlása által elfedett változások fénye. A király elméjében hordozza mindazt a súlyt, amit a feledés és az elmúlás rakott rá. Elraktározza mindazt, ami hozzáférhetetlen. Megünnepli az elfeledetteket és gyászolja az elpusztultakat. Eljött a városi temetés ideje" - nyilatkozta titokzatosan Anders Nyström gitáros.

A 2016-os 'The Fall of Hearts' albumon új irányzatot vett a Katatonia stílusa. Ezen a vonalon folytatódik a banda kalandozása a 'City Burials' albumon is, ami "mély és enigmatikus progresszív rock zenét" tartalmaz. A 'City Burials' lemezt a tagok modernkori munkásságuk egyik legfontosabb alkotásaként jellemzik - ez egy "precízen meghangszerelt, ugyanakkor sokszínű, multi-textúrájú háttérrel ellátott lemez, melynek megpróbáltatásain Jonas Renkse bánattal teli énekhangja vezéreli át a hallgatókat".

A 'City Burials' albumon - zenei tekintetben - a banda több szempontból is visszatér heavy metalista gyökereihez és old-school klasszicizmusához; ezáltal is "tovább bővítvén dalaik kaleidoszkópikus szerkezetét".

A 'City Burials' megjelenik CD-n, deluxe mediabook CD-n (bónusz dalokkal kiegészítve), fekete és különféle színű LP-n, valamint digitálisan. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Heart Set To Divide
02. Behind The Blood
03. Lacquer
04. Rein
05. The Winter Of Our Passing
06. Vanishers
07. City Glaciers
08. Flicker
09. Lachesis
10. Neon Epitaph
11. Untrodden

Az első single-dal, a 'Lacquer' alább meghallgatható:

Újonnan megjelent a 'Behind The Blood' című szám hivatalos videója, amit az énekes Jonas Renkse így kommentált: "A 'Behind the Blood' a zene ünnepe: azt a stílust - a heavy metalt - ünnepeljük, amin mindannyian felnőttünk... persze átalakítva mindezt úgy, hogy zeneileg passzoljon a Katatonia univerzumába. Dalszövegileg egyébként egy sötét mulatozás, tivornya meséjét ismerhetitek meg, melynek révén újjáéled a vér és ízlelhetővé válik a mennydörgés...".

A 'The Winter Of Our Passing' című szám alább érhető el animációs videó formájában, amit a neves Costin Chioreanu (Twilight 13 Media) készített. Ennek kapcsán Jonas elmondta: "A 'The Winter Of Our Passing' egy velős és tömör dal, amiben elektronikus elemek keverednek egy klasszikus Katatonia-refrénnel. Ez a dal a a lemondásról és a sötétségben való útkeresésről szól".

Másik hír, hogy a Katatonia a tizedik évforduló alkalmából nemrég újra kiadta 'Night Is the New Day' című albumát; méghozzá egy új, Travis Smith által tervezett borítóval, 5.1 remix változatban újrakeverve, felújított szövegkönyvvel, ami Dom Lawson megjegyzéseit tartalmazza.

"A Katatonia nevezetű gépezet megteszi az első mozdulatait egy bő évnyi pihenő után. Visszatérésünk a 'Night Is the New Day' album tizedik évfordulós ünnepével veszi kezdetét" - közölte a banda.

A 'Night Is the New Day' újrakiadása 2019. május 19-én jelent meg, limitált deluxe változatban, valamint LP-n is - a rendelésről itt lehet bővebben informálódni.

A banda tavaly májusban lebonyolított egy ünnepi turnét is!

A Katatonia 2017 végén egy rövid közleménnyel búcsúzott el némi időre a rajongóktól: "Miután betegség és egyéb problémák miatt át kellett szervezni Balti-államokbeli / orosz turnénkat 2018 február-márciusra; így ezzel a ciklussal ér véget a 'The Fall Of Hearts' album promóciója. Némi töprengés után pedig arra jutottunk, hogy ezután egy rövid időre szüneteltetjük a Katatoniát. Kell egy kis idő, hogy újragondoljuk, valójában mit tartogat a jövő a banda számára. Sajnos ez a döntés érinti a jövőbeni, norvégiai, németországi, spanyol és lengyel koncertjeinket is; így azok elmaradnak. Nagyon sajnáljuk, ha bármiféle kellemetlenséget okoztunk ezzel".

A Katatonia legutóbbi albuma, a 2012-es 'Dead End Kings' folytatása 2016. május 20-án jelent meg, a Peaceville Records jóvoltából, 'The Fall Of Hearts' címmel. Az albumot egy megújult felállás rögzítette a stockholmi Studio Gröndahl falai között, többnyire a frontember, Jonas Renkse producelésében. A keverést és a maszterizálást a híres Jens Bogren (Opeth, Ihsahn, stb.), valamint Karl Daniel Lidén (The Ocean, Greenleaf) végezte, a Fascination Street Stúdióban. A "drámai hatású" lemezborítót a banda állandósult illusztrátor partnere, Travis Smith tervezte. A lemezről - ami a lenti lejátszási listán teljes egészében végighallgatható - bővebben itt írtunk.


Itt az új dal a KATATONIA 'City Burials' című albumáról: 'The Winter Of Our Passing'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás