Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NEBULA - 2018-ban visszatér a los angelesi "heavy psych-trió"


2017-12-16

A Nebula együttes 2018-ban véget vet nyolc éven át tartó szünetének: a jövő évre új albummal és turnéval készülnek.

A Nebula zenekart 1997-ben alapította Eddie Glass gitáros és Ruben Romano dobos, miután kiléptek a Fu Manchi-ból. A Nebula debütáló EP-je, a 'Let It Burn'  egy évvel később jelent meg, a Tee Pee Records jóvoltából. Ezt követően a csapat további két nagysikerű stúdióalbumot - 'To The Center' (1999), 'Charged' (2001) - adott ki, a Sub Pop Records révén; majd újabb kettőt - 'Atomic Ritual' (2003), 'Apollo' (2006) a Century Media mára megszűnt leányvállalata, a Liquor And Poker Music kiadó által. A Nebula utolsó lemeze, a saját stílusukról elnevezett 'Heavy Psych' 2009-ben látott napvilágot.

A 2018-as visszatérést azzal kezdik, hogy limitált dupla LP formájában újra kiadják a klasszikus 'Let It Burn' albumot: az egyes számú bakeliten az eredeti lemez plusz két bónusz track; míg a másik LP-n az eredeti 'Let It Burn'-demók kapnak helyet.

A "kemény riffek, elektromos blues- és pszichedelikus space rock-témák kozmikus koktélját" prezentáló Nebula az elmúlt két évtizedben komoly világ-hírnévre tett szert. A kritikusok konkrétan a tradícionális rockzene legnagyobbjai - Jimi Hendrix, MC5, The Stooges, Mudhoney - között emlegetik a triót, ami most készen áll egy egy újabb globális támadásra.

A Nebula 2018-as felállása így néz ki:

Eddie Glass - ének, gitár
Tom Davies - ének, basszusgitár
Michael Amster - dobok

A banda a jövő évre eddig az alábbi reunion-koncerteket szervezte le:

Ápr. 25 - Effenaar, Eindhoven, Hollandia
Ápr. 26 - Baroeg, Rotterdam, Hollandia
Máj. 2 - Arena, Bécs, Ausztria
Máj. 4 - Desertfest, Berlin, Németország
Máj. 05-06 - Desertfest, London, Anglia
Jún. 22-23 - Azkena Rock Festival, Vitoria-Gasteiz, Spanyolország

A Nebula mindemellett hamarosan bejelenti visszatérő albumát is!


NEBULA - 2018-ban visszatér a los angelesi
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás