Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Ősszel adja ki debütáló szólólemezét az OVERKILL basszerosa, D.D. Verni - itt az első dal, a 'Fire Up'!


2018-08-07

A veterán Overkill zenekar basszusgitárosa / egyik dalszerzője, D.D. Verni bejelentette első önálló albumát.

D.D. elmondta: "Van ezen a lemezen minden: metal, punk és klasszikus rock... tényleg minden, a Queen-től kezdve, a Green Day-en át, egészen a Metallicáig - szerintem sikerült lefednünk a teljes palettát!".

Verni albumán neves vendég-gitárosok jutottak szerephez - ők név szerint a következők: Jeff Loomis (Arch Enemy), Angus Clark (Trans-Siberian Orchestra), Jeff Waters (Annihilator), Bruce Franklin (Trouble), Mike Romeo (Symphony X), Mike Orlando (Adrenaline Mob), Steve Leonard (Almost Queen) és Andre "Virus" Karkos (Dope) - ez utóbbi ritmusgitáron is besegített a dalok munkálataiba. A Verni-banda felállását egyébként az Overkill egy korábbi dobosa, Ron Lipnicki teszi teljessé.

Verni 2018. október 12-én adja ki bemutatkozó, 'Barricade' című szólóalbumát; mégpedig világszerte a dán Mighty Music kiadó jóvoltából. A lemez hanganyagát nem más, mint a legendás Chris "Zeuss" Harris (Rob Zombie, Queensrÿche, Hatebreed) keverte és maszterizálta.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy végre mindenki hallhatja ezeket a nótákat" - tette hozzá D.D. "Hatalmasat buliztunk a közreműködő vendégekkel, akik fantasztikus teljesítményt nyújtottak - mint mindig".

"Hogy miért csináltam szólóalbumot? Nos, én soha nem nyugszom; folyamatosan írok új dalokat, és miután ezek elkezdtek végleges formát ölteni, kitalálom, melyik projektemhez illik leginkább. A múltban minden szerzeményem, ami nem Overkill-anyag volt, másik bandám, a The Bronx Casket Co. lemezeit erősítette; de ezek a legfrissebb nóták nem valók oda sem; ezért azt mondtam: OK, ebből szólólemez lesz! Persze alapvetően ebben az esetben is metalzenéről van szó, de van benne egy kis rock és egy kis punk is - tulajdonképpen ezek az én kedvenc műfajaim".

Íme 'Barricade' album borítója és dallistája:

01. Fire Up
02. Miracle Drug
03. Off My Leash
04. (We are) The Broken Ones
05. Lost In The Underground
06. The Party of No
07. Night of the Swamp King
08. We Were Young
09. Slow My Ride
10. Heaven Calling

A lemezt elő lehet rendelni CD-n, limitált bakeliten és digitális változatban.

Alább meghallgatható Verni első szólódala, a 'Fire Up', amiben Mike Orlando vendég-szólózik (a single hivatalos, digitális formában április 27-én jelent meg):

D.D. Verni összesen 18 Overkill albumon játszik basszusgitáron, és működik közre dalszerzőként. A zenész négy stúdióalbumot jegyez mellék-projektjével, a The Bronx Casket Co. együttessel.

www.ddverni.com


Ősszel adja ki debütáló szólólemezét az OVERKILL basszerosa, D.D. Verni - itt az első dal, a 'Fire Up'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás