Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a friss klip-premier az új STRYPER albumról: 'Lost'!


2018-05-04

A Michael Sweet vezette veterán heavy metal banda nemrég kiadta új albumát.

A Stryper ismét a Massachusetts-beli Northampton-ban, a SpiritHouse Recording Stúdió falai között keverte le az új albumot, ami a 2015-ös 'Fallen' folytatása. Az új album - ami a 'God Damn Evil' címet viseli - április 20-án jelent meg, a Frontiers Records jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Take It To The Cross
02. Sorry
03. Lost
04. God Damn Evil
05. You Don’t Even Know Me
06. The Valley
07. Sea Of Thieves
08. Beautiful
09. Can’t Live Without Your Love
10. Own Up
11. The Devil Doesn’t Live Here

Michael Sweet frontember év elején a Facebook-on árult el némi részletet az album kapcsán: "Sokan keményen, néhányan félig keményen szeretik a zenét. Mi az utóbbi években ezt a palettát jártuk végig: voltak nagyon kemény nótáink, és voltak igazán lágy hangzásúak is. Atekintetben, milyen mértékben tisztelem a múltat és a múlt zenéjét, ha nem lennék a Stryper tagja, hanem csak egy szimpla zenehallgató, jómagam hasonló módon kedvelném a banda régi és új albumait. Ez az új lemez azonban teljesen más, új "groove"-val rendelkezik, mint a korábbiak. Persze ez is kemény, ritmusos és dallamos. Ettől függetlenül vannak hasonlóságok a 'Soldiers Under Command'-del, a 'To Hell With The Devil'-lel, az 'In God We Trust'-tal, az 'Against The Law'-val, de akár az újabb lemezekkel, mint a 'No More Hell To Pay' és a 'Fallen'... Ami a lényeg: gyilkosan szólnak a dalok!!!! Feszes, ütős, groove-os és fülbemászó. Mindenki fantasztikus munkát végzett ezen az albumon. Oz [Fox, a gitáros] a saját stúdiójában vette fel a témáit, és én is otthon dolgoztam ki az én részeimet. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy ennyi év után és jelen lehetünk, és azt csinálhatjuk, amihez értünk; amit szeretünk. Remélem, ti is örültök nekünk. Ez az új lemez igazán különleges lesz!".

A későbbi híreket szintén Sweet közölte: "Az új Stryper album az eddigi legjobb munkánk. Ha most 1987-et írnánk (amikor a rock- és a metalzene uralta a toplistákat), minden bizonnyal Grammy-díj várna ránk. De lévén most 2018 van, egyszerűen csak annyit mondunk: boldogan jelenthetjük be, hogy elkészült az album, és mindannyian nagyon élvezni fogjátok! Nagy áldás ez számunkra. Alig várjuk már, hogy újra elkényeztethessük a füleiteket!".

A 'God Damn Evil' első nyilvános dala, a 'Take It To The Cross' lentebb elérhető "vizualizációs" videó formájában. Ennek kapcsán Sweet így nyilatkozott: "A 'Take It To The Cross' egyfajta válasz sok rajongónknak, akik régóta kérlelnek bennünket, csináljunk valami keményebbet; valamit, ami már-már a thrash határár súrolja. A dal verséi valóban igazán ütősek, köszönhetően a súlyos vokáloknak és a releváns dalszövegnek. Aztán jön a refrén, ami egy gyors, thrash-es hatású himnusz. A hörgéseket Matt Blanchard [Act Of Defiance, Shadows Fall] kivitelezi a refrénben és a dal lecsengésekor. Ez a szám egy 100%-ban magas oktánszámú alkotás".

Március közepén megjelent a 'Sorry' című szám hivatalos klipje is, amit itt megtekinthető:

Május elején bemutatták a 'Lost' című szám szöveges videóját és a 'The Valley' hivatalos klipjét is:

Az új lemez a zenekar első albuma, amin a Firehouse-ból ismert Perry Richardson basszusgitározik.

Richardson néhány hete a következőket közölte csatlakozása kapcsán: "1985-ben ismerkedtem meg a Stryper-es srácokkal, amikor első bandám, a Maxx Warrior előttük léeptt fel az észak-karolinai Charlotte-ban. Az első találkozó óta az egyik kedvenc bandám a Stryper - óriási hatással voltak rám, mind személyiségileg, mind zenei tekintetben. Hatalmas megtiszteltetés tehát számomra, hogy mától kezdve jómagam is a Stryper tagja lehetek - szavakkal nem is tudom kifejezni, milyen boldog vagyok! Amikor az egyik örökös kedvenc bandád felkér téged, hogy csatlakozz hozzájuk, nos... annál nagyobb elismerés és megtiszteltetés nem is létezik. Egyszóval alig várom már, hogy részt vehessek a Stryper történetének következő fejezetében. Készen állok a világ leigázására, új testvéreim társaságában".

Michael Sweet elmondta: "Perry tökéletesen passzol a bandánkba, mivel egy kiváló énekesről, egy fantasztikus basszusgitárosról, és alapjában véve egy csodálatos emberi lényről van szó. A pillanat, amikor először próbáltunk együtt Perry-vel, beigazolta, hogy remekül működni fog a dolog. Még a vokál-témáink is fantasztikusan illenek egymáshoz! Elmesélte, hogy mindig is az egyik kedvenc bandája voltunk, és nagyon tisztel minket; ezt pedig mérhetetlen öröm volt hallani. Arról nem is beszélve, hogy kedvességével és csodálatos lelkével újabb színt hozott a bandába. Perry tehát egy professzionális zenész és egy abszolút úriember. Teljesen lenyűgözött minket, és számunkra is nagy megtiszteltetés, hogy egy csapatot alkothatunk vele. Nagy izgalmakat hoz a jövő!".

Richardson 1988-tól 2000-ig volt a Firehouse basszusgitárosa. 1991-ben ezzel a bandával nyerte el az American Music Award-ot. Később Craig Morgan country-zenész oldalán tűnt fel; de megfordult Trace Adkins együttesében is.

A Stryper előző basszusgitárosa, Tim Gaines a nyár folyamán kényszerült távozni a bandából. Kirúgásának eredeti oka az volt, hogy a basszer válásának körülményei "hátráltatták a banda folyamatos működését". Ezt azonban a banda cáfolta - szerintük Tim "idegesítő és irritáló hozzáállása" vezetett a bandából való eltávolításához. Gaines a jövőben a Giancarlo Floridia énekes-dalszerző vezette Faithsedge együttesben folytatja karrierjét.


Itt a friss klip-premier az új STRYPER albumról: 'Lost'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás