Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [267. rész]


2017-12-31

Egy hazai nótával zárjuk ezt az évet. Ezzel a dallal kívánunk boldog új évet minden olvasónak, vásárlónak!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 267. rész

CHROME RT - 'Minek A Szó'

A CHROME RT zenekar 2004 áprilisában alakult. Jelenlegi tagok: Kovács Attila ének, Kenyeres Mirtinke billentyű, Dobi Bálint szólógitár, Dobi Attila basszusgitár, Gém Péter dobok.

A zenekarban a kezdetektől szinte sorsszerűek voltak a tagcserék, de bátran vágtak neki a Rock ’n’ Roll rögös útjának. Első demójuk a 'Hova szállnak a repülők?' címmel jelent meg, aminek a címadó dalára készítettek egy videoklipet is. 2007-ben elkészült első lemezük a 'Rázós dolgok' mely demo-szintű maradt.

2007-ig számos fesztiválon, motorostalálkozón, nagyszínpadon játszottak. Szintén 2007-ben elindultak egy nemzetközi tehetségkutató versenyen (Abádszalók), ahol II. helyezést érték el. Az I. Ecseri Rock Fesztiválon továbbá ez egyetlen vidéki zenekarként sikerült dobogós helyezést elérni, illetve megkapták a Hard zenekar elismerését is. Meghívást kaptak az Irigy Hónaljmirigy elé a karcagi Városi sportcsarnokba, az Edda után Kunmadarasra. Voltak az EFOTT-on és a Campus Fesztiválon, Füzesgyarmaton a Lord előtt, motoros fesztiválokon a P.Mobil, a Kárpátia, a Pokolgép, a Hollywoodo, a Blues Company, előtt-után; a Mező-tour fesztiválon, a Kottán, a Zenemplén Fesztiválon, a Fülfesztiválon, Budapesten az E-Klubban. 2007 decemberétől Kémeri Péter és a Music Magic segíti a zenekart közel másfél évig.

2008-ban szerzői kiadásban, limitált példányszámban publikálták a 'Hozzon a szél' című lemezüket, amit később hivatalos kiadó által a Rockinform magazin zászlaja alatt, 2010-ben újrakeverés és masterolás után kiadásra került a 'Világnak szívében' cimmel CD -melléklet formájában. 2008 júniusában egyetlen rockzenekarként léptek fel Nyírbátorban a X. Rhythm & Blues és Motoros Fesztiválon, ahol meghívást kaptak 2009 májusára Lengyelországba egy rockfesztiválra, és Finnországba is.

2010 márciusában megjelent a 'Világnak szívében', mely rövid időn belül aranylemez lett. A zenei újságok pozitív kritikája (Metal Hammer, Rockinform, Wild magazin) és a közönség biztatása adott további lendületet a zenekarnak; így 2012 júniusában elkészült újabb lemezük, a 'Tövis'.

2014-ben ünnepelték fennállásuk 10. évfordulóját. A 'Tövis' album megjelenése óta történt néhány változás a csapat életében; a basszusgitáros Falat például újra a Replikába igazolt, ám a Chrome Rt. töretlen lendülettel készült a következő albumra. Emellett egy nagyszabású koncerttel ünnepelték meg első évtozedüket, 2014. április 25-én, a budapesti Barba Negra Klubban, a 15 éves Ismerős Arcok vendégeként.

A következő nagylemez, a 'Reinkarnáció' 2015-re született meg. Ezt két kislemez, a 'Zene vigyen' és az 'Egy perc' vezette fel. Az utóbbi években még több fesztivál- és klub-fellépés következett. A hajdúsági csapat együtt zenélhetett többek közt Szigeti Ferenccel és Takáts Tamással, valamint Sipos Péterrel is.

Alakulásuk óta hitvallásuk: "A név kötelez! A CHROME fényes, tiszta, kemény és időtálló. Nekünk nincs két választásunk, csak menni a Rock’n’Roll útján!".

Friss hírek és aktualitások: www.chromert.com

Bohnerné Nagy Katalin ajánlásával

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [267. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás