Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [270. rész]


2018-01-10

A modernkori "sci-fi metal" műfaj zászlóvivő együttesének egy korai klasszikusát hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 270. rész

SCAR SYMMETRY - 'Morphogenesis'

A svéd Scar Symmetry 2004 áprilisában alakult meg az Altered Aeon zenekar felvételi munkálatai során, Jonas Kjellgren Black Lounge stúdiójában. Ugyanebben a hónapban készült az együttes első demója, a 'Seeds of Rebellion' című számmal, melynek köszönhetően a Scar Symmetry lemezszerződéseket köthetett a Cold Records-szal (a Metal Blade Records leányvállalata).

2005 júliusában az együttes a Black Lounge Stúdióban megkezdte az első nagylemeze felvételeit, mely a 'Symmetric in Design' címet kapta. Ezt követően európai fesztiválokon léptek fel, valamint turnéztak a Soilwork-kel, Hypocrisy-vel és a One Man Armyval.

2006 júliusában az együttes egy új szerződést kötött, a Nuclear Blast kiadóval. Nyolc hónappal a 'Symmetric in Design' megjelenése után elkezdték a következő, 'Pitch Black Progress' nevet viselő albumuk felvételét. Ismét turné következett - ezúttal a Communic együttessel. A 2006-os Waves of Pitch Black Decay turnén Európában léptek fel, illetve Észak-Amerikában a melodic death metal úttörőivel, a Dark Tranquillity, valamint a The Haunted együttesekkel. A 'The Illusionist' című szám premierjére az MTV2-n került sor, a Headbangers Ball műsor keretében. 2007 szeptemberében újabb észak-amerikai turné következett, ezúttal a Katatonia, az Insomnium és a Swallow the Sun kíséretében, Live Consternation Tour néven.

A Scar Symmetry harmadik nagylemeze, a 'Holographic Universe' 2008. június 20-án jelent meg. Ezt követően az együttes nem indult turnézni, hanem 2008. szeptember 11-én bejelentették, hogy különválnak az útjaik az énekes Christian Älvestam-mal. Október 6-án hozták nyilvánosságra a Christian Älvestam helyét betöltőket: Roberth Karlsson (hörgés) és Lars Palmqvist (tiszta ének). Az új felállással - hat hónap elteltével - ismét turnéra indult a banda.

Negyedik stúdióalbumuk, a 'Dark Matter Dimensions' 2009 októberében jelent meg. A tagcserék és a zenészi pozíciók felcserélése ellenére ez a lemez a korábbiakhoz hasonló pozitív fogadtatásban részesült. Videoklip készült a 'Noumenon & Phenomenon', az 'Ascension Chamber' és a 'The Iconoclast' című számokhoz. Még az album megjelenésének havában elindult a Neckbreakers Ball turné, melyen a Scar Symmetry a Behemoth, a DevilDriver és az Arsis társaságában vett részt. 2010 februárjában a Hypocrisy A Taste of Extreme Divinity turnéjának vendége volt a banda; év végén pedig Észak-Amerikában is felléptek több alkalommal.

A Scar Symmetry ötödik, 'The Unseen Empire' című albuma 2011 áprilisában látott napvilágot. Az első heti lemezeladások tekintetében ez volt a tengerentúlon legjobban teljesítő Scar Symmtery album: a Billboard Heatseekers listájának 11. helyén debütált. Az újabb sikereken felbuzdulva a banda rögtön neki is látott a következő lemez megírásának. 2013 augusztusában Jonas Kjellgren gitáros - két másik banádja (Raubtier, Bourbon Boys) sűrű beosztására hivatkozva - kilépett a csapatból; helyét azonban hivatalosan senki nem vette át - posztját a koncerteken session-gitárosokkal töltötték be.

2014 januárjában bejelentették, hogy egy nagyszabású koncept-album trilógián ('The Singularity') dolgoznak, feldolgozván a transz-humanizmus témáját. A projekt első része 'Neohumanity' címmel látott napvilágot, azév októberében, a Nuclear Blast jóvoltából. Ez az első Scar Symmetry album, aminek hanganyagát teljes egészében Per Nilsson keverte le. A 'The Singularity' második részének bejelentése egyelőre várat magára, lévén Roberth Karlsson-nak gyereke született. Emiatt a csapat 2015 őszéig nem is turnézott; viszont Per Nilsson és Henrik Ohlsson nekilátott a dalszerzésnek. Később elárulták, a triológia második epizódja 'Phase II: The Force Awakens' címmel fog megjelenni - ezt az ötletet azonban jogi okok miatt el kellett vetni, mivel egy Star Wars-filmnek is azonos címe van. Habár 2017 februárjában bejelentették, hogy még abban az évben megjelenik az új anyag; de várhatóan mégis 2018-ra készülnek el az új dalok.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [270. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás