Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Új death metal-szupergroup alakult HEADS FOR THE DEAD néven - itt a bandáról elnevezett dal!


2018-11-17

A Transcending Obscurity Records mutatta be az új death metal-duót, amit Ralf Hauber (Revel In Flesh) és Jonny Pettersson (Wombbath, Henry Kane, Ursinne) alkot.

A Heads For The Dead egy "horrorfilmek és gyilkos atmoszférák által inspirált, old-school death metal banda", aminek debütáló nagylemeze 'Serpents Curse' címmel jelent meg 2018 novemberének közepén.

A banda alap-felállása így néz ki:

Ralf Hauber – "kriptikus kántálások" (Revel In Flesh)
Jonny Pettersson – "az elátkozottak szimfóniái" (Wombbath, Henry Kane, Ursinne, Pale King)

A debütáló albumon dobokon besegített E. Bevenrud (Stass, Down Among The Dead Men), gitárszólókkal pedig Matt Moliti (Sentient Horror) és Håkan Stuvemark (Wombbath). A session-dobos a Down Among The Dead Man-ből ismert Erik Bevenrud.

A 'Serpents Curse' lentebb látható lemezborítóját a Branca Studio (Paradise Lost, stb.) munkatársai készítették; a zenekar logója pedig Mark Riddick (Fetid Zombie) nevéhez köthető.

 

Íme a 'Serpents Curse' tracklistája:

01. Serpent’s Curse
02. Heads for the Dead
03. Deep Below
04. Post Mortem Suffering
05. The Awakening
06. Death Calls
07. Of Wrath & Vengeance
08. Gate Creeper
09. The Return to Fathomless Darkness
10. In Darkness I Feel No Regrets

Ralf Hauber így nyilatkozott: “A Heads For The Dead debüt-albuma egy kétéves munka gyümölcse! Megszámlálhatatlan órák teltek el a stúdiózással, a koncepció kidolgozásával, és persze a dalszerzéssel, ami tekintetében most először dolgoztam Jonny Pettersson-nal! Annak ellenére, hogy ő az elsőszámú zeneszerző, meglehetősen szabad, kötetlen mederben zajlottak a munkálatok - persze nagy előnyünkre vált, hogy nem voltak elvárások, kiszabott korlátok; másrészt azonban mindenki tisztában volt azzal, hogy sosem tagadhatjuk meg a gyökereinket! Zenei szempontból ennek az albumnak igencsak sok oldala van - nagyok a mélységek és a szélsőségek. Vokálok tekintetében mindenképpen ez volt életem legnagyobb és legextrémebb kihívása! Izgatottan várjuk a pillanatot, hogy végre felfedhessük azokat a horror-szférákat, amik a közeljövőben elárasztják a közönséget!”.

Jonny Pettersson hozzátette: “Amikor elkezdtük kidolgozni a Heads For The Dead első dalait, már akkor tudtam, hogy valami igazán különleges dolog forr ebben az üstben. Sajátos old-school extrém metal vízióink keverdnek horrorfilm-megszállottságunkkal, mind zenei, mind vizuális tekintetben. Tudván, hogy valami fasza dolgot fogunk kiadni a kezünkből, egy igazságot szolgáltatni képes partnerre volt szükségünk: ezt pedig a megbízható Transcending Obscurity Records személyében találtuk meg".

A 'Serpents Curse' album címadó dalának hivatalos videója - amit Suspiric Noir (Mindkult, Beastmaker) rendezett -, valamint a 'Deep Below' és a 'The Awakening' című szám, plusz a bandáról elnevezett dal audiója lentebb elérhető:

Bővebb infók a bandáról a Facebook-on találhatók.


Új death metal-szupergroup alakult HEADS FOR THE DEAD néven - itt a bandáról elnevezett dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás