Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Hírek

Joseph Michael énekessel és Joey Concepcion gitárossal áll fel a SANCTUARY a Warrel Dane-t búcsúztató turnén - itt a Sacramento-i koncert teljes felvétele!


2018-03-10

Miután a legendás Sanctuary eredeti gitáros-énekes frontembere, Warrel Dane december 13-án szívroham következtében elhunyt, a banda egy búcsú-turnét jelentett be.

A metal műfaj egyik legsokoldalúbb énekeseként ismert Warrel Dane eredeti bandája, a Sanctuary az Iced Earth előzenekaraként indult észak-amerikai turnéra. Korábban még úgy tűnt, hogy a körutat a frontember halála miatt lemondják, de a tagok úgy döntöttek, egyfajta búcsú-turnét rendeznek Dane emlékére. A Dane életét és munkásságát ünneplő tribute-túrán a Witherfall-ból és a Midnight Reign zenekarból ismert Joseph Michael áll a mikrofon mögött (ő nem mellesleg a néhai Ronnie James Dio unokaöccse).

A Sanctuary gitárosa, Lenny Rutledge korábban elmondta: “A Sanctuary úgy döntött, nem mondja le az Iced Earth-tel közös turnét; lévén így méltóan elbúcsúztathatjuk testvérünket, Warrel Dane-t. Ennek beteljesítéséhez egy jóbarátunk, a Witherfall-os Joseph Michael segítségét kértük. A koncertek szettjei régi és újabb dalokból fognak állni - ezeket a lehető legtiszteletteljesebb, minőségi módon fogjuk előadni Warrel emlékére. Csatlakozzatok hozzánk ti is, és ünnepeljük meg együtt Warrel zenei örökségét. Alig várjuk már, hogy közösen hajtsunk fejet néhai barátunk és a Sanctuary munkássága előtt”.

Mint később kiderült, a turnén egy új másod-gitáros is bemutatkozik a Sanctuary színeiben: ő nem más, mint az Armageddon és a The Abscence zenekarokból ismert Joey Concepcion.

Rutledge így nyilatkozott: Büszkén jelenthetjük be, hogy egy mesteri tehetség, Joey Concepcion csatlakozik hozzánk a 2018-as USA-turnén, mellyel testvérünk, Warrel Dane emléke előtt tisztelgünk”.

Concepcion hozzátette: Nagyon boldog vagyok, hogy a Sanctuary színeiben állhatok színpadra ezen a turnén; lévén hatalmas rajongója vagyok a bandának már sulis korom óta. Annak idején agyonhallgattuk az 'Into The Mirror Black' albumot! Szóval alig várom már, hogy én is előadhassam ezeket a dalokat, Warrel Dane örökségének tiszteletére”.

A Dane-t búcsúztató turné dátumai és állomásai a lenti plakáton olvashatók. A körút első koncertjét február 22-én rendezték meg Indianapolis-ban. Michael és Concepcion debütáló fellépésén a következő dalok hangzottak el:

01. Die for My Sins
02. Seasons of Destruction
03. Battle Angels
04. Arise and Purify
05. Frozen
06. Soldiers of Steel
07. Future Tense

Íme néhány rajongói felvétel a koncertről:

Március 7-én a Sacramento-beli Ace Of Spades klubban adott koncertet a banda. Ezen a koncerten az alábbi dalok hangzottak el:

01. Die for My Sins
02. Seasons of Destruction
03. Battle Angels
04. Arise and Purify
05. Frozen
06. The Year the Sun Died
07. Soldiers of Steel
08. The Mirror Black
09. Future Tense
10. Taste Revenge

Íme a Sacramento-i koncert teljes felvétele:

A Nevermore frontembereként is ismert Warrel Dane 2017. december 13-án, szerdán hunyt el, miután szívrohamot kapott a brazíliai São Paulo-ban. A barátok és családtagok január 7-én, Seattle-ben, a Studio Seven-ben búcsúztak el a legendától - ennek teljes felvétele itt tekinthető meg:

A Sanctuary a neves Chris "Zeuss" Harris (Soulfly, Hatebreed, Shadows Fall) producelésében vette fel utolsó (visszatérő) nagylemezét, ami 2014. október 6-án jelent meg, 'The Year The Sun Died' címmel (erről itt számoltunk be). Azóta kiadott a banda egy "elveszett demókból" álló hivatalos albumot is.


Joseph Michael énekessel és Joey Concepcion gitárossal áll fel a SANCTUARY a Warrel Dane-t búcsúztató turnén - itt a Sacramento-i koncert teljes felvétele!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás