Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Dal-premier a MILE MARKER ZERO együttes 'The Fifth Row' című albumáról: '2020'


2018-02-12

A connecticuti prog-rock banda második stúdióalbuma, a 'The Fifth Row' március 2-án jelenik meg.

A 'The Fifth Row' 15 új dalból áll, melyek briliáns módon tükrözik a Mile Marker Zero dallam-érzékét és egyedi hangszerelését. A lemezt saját stúdiójában vette fel a banda; a maszter a híres Andy Vandette (Rush, Devin Townsend) nevét dícséri.

Dave Alley elmondta az új album koncepciója kapcsán: "A 'The Fifth Row' cím utalás a "búzaszem és a sakktábla" legendájára, amit a futuristák előszeretettel alkalmaznak a technológia exponenciális fejlődésének prezentálására. A társadalom és maga az emberiség jelenleg ebben az "ötödik rubrikában" jár; abban az időben, amikor a technológia olyan gyorsan változik, hogy szinte lehetetlen bármit is megjósolni a jövőt illetően. A mesterséges intelligencia és a technológia életünkben betöltött szerepe igencsak aktuális téma világszerte. Amikor eldöntöttük, hogy egy koncept-albumot teszünk le az asztalra, számunkra is ez tűnt a legjobb témának, mely által bemutathatjuk, milyen gyorsan fejlődünk és milyen mértékben határozza meg az életünket a technológia".

A lemezborító kapcsán Alley hozzátette a következőket: "Ez a kép szintén tele van kisebb utalásokkal, melyek fontosak a történet szempontjából. Továbbá, gyerekkorunkban mindannyian nagy rajongói voltunk a 2001: Űrodüsszeia című filmnek - ezzel a borítóval szeretnénk fejet hajtani e mestermű előtt. A képen látható egy monolit elem és egy sakkbábu, ami a történetben szereplő domináns hatalmat jelképezi; míg a napfogyatkozás az ember Föld felett való uralkodásának végóráit szimbolizája. Egyébként mag az összkép szándékos utalás az első albumunkra is...".

Íme a 'The Fifth Row' tracklistája, a hivatalos album-előzetes, plusz a 'The Architect' és a '2020' című dal premiere:

01. Source Code
02. 2001
03. Digital Warrior
04. Architect
05. Building A Machine
06. Victory
07. JCN
08. Middle Game
09. Propoganda
10. Sacred Geometry
11. Clarity
12. U.I.
13. 2020
14. Age Of Jason
15. Collective


Dal-premier a MILE MARKER ZERO együttes 'The Fifth Row' című albumáról: '2020'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás