Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KAMELOT - friss videoklip a 'The Shadow Theory' albumról: 'Amnesiac'


2018-05-29

A Kamelot új felállással vette fel a 2015-ös 'Haven' album folytatását, ami április 6-án jelent meg.

Az új Kamelot album a 'The Shadow Theory' címet viseli. A Napalm Records jóvoltából megjelent lemez "magán viseli banda jellegzetes zenei elemeit, de ugyanakkor újabb, modernebb, indusztriális beütésekkel van felszerelve, A 'The Shadow Theory' "természetesen nincs híján azoknak az elsöprő érzelmeknek, amelyek meghatározzák a teljes Kamelot-diszkográfiát. A banda epikus muzsikája ezúttal is tele van a jelenlegi világot és annak állapotát szimbolizáló szónikus és dalszövegi jelképekkel".

Thomas Youngblood gitáros így nyilatkozott: "A 'The Shadow Theory' album egy pszichológiai kaland, ami körbejárja az emberi elme komplexitását. Megtagadhatatlan alanyai vagyunk a média, a technológia, a társadalmi kísérletek és a mesterséges intelligencia stimulációjának. Vajon a közeljövőben is megmaradunk szociális lényeknek...? A 'The Shadow Theory' egy olyan album, amiben több világ keveredik egymással, menekülőutat biztosítván a hallgatónak a realitásból. Ezt a lemezt az elmúlt egy év során írtuk és rögzítettük; és mondanunk sem kell, nagyon büszkék vagyunk a dalokra és azok változatosságára!".

A 'The Shadow Theory' producere a neves Sascha Paeth volt; a maszterizálást pedig Jacob Hansen végezte el. Vendég-előadóként szerepel a lemezen Lauren Hart (Once Human), Jennifer Haben (Beyond The Black) és maga Sascha Paeth. Az alább látható borító Stefan Heilemann műve:

A tracklista:
01. The Mission
02. Phantom Divine (Shadow Empire)
03. RavenLight
04. Amnesiac
05. Burns To Embrace
06. In Twilight Hours
07. Kevlar Skin
08. Static
09. MindFall Remedy
10. Stories Unheard
11. Vespertine (My Crimson Bride)
12. The Proud and The Broken
13. Ministrium (Shadow Key)

A lemezt meg lehet rendelni többek közt dupla-lemezes digipak változatban is. A bónusz CD-re az alábbi tételek kerültek fel:

01. Phantom Divine (Shadow Empire) (instrumentális)
02. RavenLight (instrumentális)
03. Amnesiac (instrumentális)
04. Burns To Embrace (instrumentális)
05. Kevlar Skin (instrumentális)
06. The Proud and The Broken (instrumentális)
07. The Last Day of Sunlight (bónusz track)

Emellett limitált dupla bakeliten, earbook változatban és digitális formában is megvásárolható az album. Minderről bővebb infók itt találhatók.

Az első ízelítő, a 'RavenLight' című single szöveges videója itt megtekinthető:

A második nyilvános dal, a 'Phantom Divine (Shadow Empire)', amiben Lauren Hart vendégeskedik. A hivatalos klip itt megtekinthető:

Május végén bemutatták a lemez második hivatalos promó-klipjét, ami az 'Amnesiac' című számhoz készült. A dalt és a videót így kommentálta a banda: "Folyamatosan rengeteg utasítást kapunk minden irányból, hogyan kellene élnünk, mit kéne csinálnunk, mire van szükségünk... Egyáltalán az a valóság, hogy a mindennapok között navigálunk megállás nélkül? Ezt a kérdést kell feltennünk saját magunknak, addig, amíg meg nem kapjuk a választ...".

Mint kiderült, az új albumot a banda új dobossal rögzítette; lévén Casey Grillo kiszállt a csapatból, mondván a jövőben egyéb zenei törekvéseire, és saját dob-gyártó vállalatára kíván fókuszálni: "Először is szeretnék köszönetet mondani a világ minden Kamelot-rajongójának, akik támogattak engem az évek során. Ezáltal megadatott számomra a lehetőség, hogy csodálatos emberekkel találkozzak; megtapasztaljak rengeteg kultúrát, és átélhessem életem legszebb élményeit. Amellett, hogy különféle zenei megmozdulásoknak vagyok tagja, és folyamatosan irányítanom kell egyre növekvő vállalatomat, a DrumStatic.com-ot, evidenssé vált számomra, hogy a jövőben új lehetőségek után kell néznem, melyek nem teszik lehetővé azt, hogy teljes mértékis kiszolgáljam, amit a Kamelot szükségeltetik és megérmel".

A banda közleménye így szól: "A technikai hangszerelés és az intenzív turnék megkövetelik a bandától, hogy kizárólag aktív és energikával teli zenészek legyenek a Kamelot-gépezet tagjai. Bandánk új dobosa ennek megfelelően olyasvalaki, akit talán már jól ismertek: fogadjátok tehát tárt karokkal Johan "Jo" Nunez-t. Ez a 29 éves dob-mester / -tanár korábban olyan előadókkal zenélt együtt, mint Marty Freedman, Gus G., a Firewind, a Nightrage, stb...".

Nunez így szólt: "Nagyon izgatott vagyok, hogy a Kamelot-família tagja lehetek! Több mint 15 éve jól ismerem a bandát - Casey-re pedig mindig is felnéztem; így óriási megtiszteltetés számomra, hogy én léphetek a helyére. Korábban már részt vettem néhány közös turnén a Kamelot-tal; tehát tisztában vagyok azzal, milyen elkötelezettek és hűségesek az ő rajongóik! A bandánk és a stábon belül mindenki nagyon kedves; nekik köszönhetően már most otthon érzem magam. Alig várom, már hogy veletek is találkozhassak személyesen is!".

Grillo hozzátette: "Őszintén arra kérlek benneteket, hogy fogadjátok tárt karokkal Johan Nunez-t, mint a Kamelot új dobosát! Ő egy nagyszerű srác, aki büszkén képviseli és viszi majd tovább a Kamelot-örökséget!".

Természetesen a zenekar a legjobbakat kívánja Casey-nek; de az előző dobos nem tűnik el véglegesen a Kamelot-családból; lévén a színfalak mögött továbbra is együtt fog dolgozni a bandával.


Az új és a régi dobos

Íme a hivatalos album-előzetesek:

Az album promóciójával a banda lebonyolít egy nagyszabású világkörüli turnét, ami áprilisban indult Észak-Amerikában, majd Európában folytatódik a nyár folyamán. A fesztivál-körutat szeptember-októberben egy széles körű klub-turné váltja.

Az őszi európai turné első koncertjét szeptember 14-én rendezik meg, a hollandiai Tilburgban, a világhírű 013 klubban. Ez egy különleges koncertnek ígérkezik; lévén itt forgat egy jövőbeni DVD-t a banda!

Az eddig bejelentett idei koncertek listája itt érhető el.


KAMELOT - friss videoklip a 'The Shadow Theory' albumról: 'Amnesiac'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás