Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Több mint 20 év után először állt nyilvánosság elé Vinnie Vincent (videó)


2018-01-21

A KISS egykori gitárosa Vinnie Vincent (eredeti nevén: Vincent Cusano) a 2018-as Atlanta KISS Expo-n jelent meg az elmúlt hétvégén.

Vincent ezen a rendezvényen állt nyilvánosság elé, közel 25 év elteltével. A gitáros interjút adott, rajongókkal beszélgetett, valamint bemutatott egy 20 perces szettet is, egykori Vinnie Vincent Invasion-beli bandatársa, Robert Fleischman énekes társaságában.

Vinnie 1982 és 1984 között volt a KISS gitárosa; épp akkor, amikor a zenekarnak véget ért az első arcfesték nélküli időszaka. Tulajdonképpen ő volt a zenekar utolsó tagja, aki a megszokott KISS-makeuptól eltérő arcfestéket használt; pontosabban ő volt "Ankh Warrior". 1983 szeptemberében Vincent is szerepelt abban az MTV-interjúban, ahol először állt nyilvánosságra a banda makeup nélkül.

A KISS-be azután került be, hogy Adam Mitchell őt Paul Stanley-éknek. Először csak mint dalszerző került képbe, a 'Creatures of the Night' lemezen 6 számban játszotta fel a gitártémákat, valamint az 'I Love It Loud', az 'I Still Love You' és a 'Killer' c. számok megírásában is részt vett. Bár a lemez megjelenésekkor a KISS gitárosa hivatalosan még Ace Frehley volt, mivel a zenekar vele nem tudta rendezni a nézeteltéréseiket, a turné kezdetére már Vinnie volt a pengetős hivatalosan is.

A következő KISS lemezen, a 'Lick It Up'-on - a 'Creatures of the Night'-tal ellentétben - már ő volt feltüntetve a banda gitárosaként. Ezen a lemezen 8 dal megírásában működött közre, többek közt a címadó 'Lick It Up' sláger írásában is. Miközben a zenekar megújult a külsőségekben, belső ellentétek kezdtek kialakulni Vincent, valamint Stanley és Simmons között. Nem tudtak ugyanis megegyezni Vinnie fizetéséről és szerepéről a zenekaron belül. Az utolsó csepp egy Quebec City-ben lévő koncert volt. Vincent belekezdett egy improvizációk sorozatából álló gitárszólóba - ezzel pedig roppant kellemetlen helyzetbe hozta a többieket, hiszen ezt nem beszélték meg előre; így ők csak állhattak a színpadon és nézhették, hogy mi sül ki ebből. Ezt követően, 1984 márciusában, a 'Lick It Up' turné befejeztével kitették a csapatból; a helyére pedig Mark St. John érkezett.

Vincent öröksége a KISS-ben mindenesetre megkérdőjelezhetetlen, hisz ő lehelt életet a bandába a '80-as évek eleje-közepén. Bár rövid ideig volt csak a zenekar tagja, mégis sok sikeres dal fűzhető a nevéhez. Nem véletlen, hogy a rossz kapcsolat és zűrös elválás ellenére is felkérte a zenekar, hogy működjön közre az 1992-es 'Revenge' album megírásában. Az együttműködés sikerre vezetett, hisz vele írták az 'Unholy', a 'Heart Of Chrome' és az 'I Just Wanna' c. single-dalokat.

A KISS-től való elválást követően világkörüli útra indult. A túra után megalapította saját maga után elnevezett zenekarát, a Vinnie Vincent Invasiont. Az első lemezen még az egykori Journey énekes Robert Fleischman vokálozott; a második lemezen azonban már Mark Slaughter töltötte be ezt a pozíciót. Mark csatlakozását követően a Vinnie Vincent Invasion készíthette el a Rémálom az Elm utcában 4. c. film betétdalát, melynek címe: 'Love Kills'.

A VVI 1989-es felbomlását követően az énekes Mark Slaughter és a basszusgitáros Dana Strum megalapította az 1980-as évek végén, 1990-es évek elején népszerű Slaughter zenekart. Vincent ezután szólóban folytatta az Invasion működtetését - a '90-es évek elején a banda maradék tagjaival közösen felvette a 'Euphoria' című lemezt, ami eredetileg egy 13 számos anyagnak indult, de végül a rossz stúdió-hangzás okán egy 4 számos EP lett belőle, amin még a dobok is gépről szólnak.

Az elmúlt két évtizedben Vinnie több válogatáslemezen / KISS tribute-albumon is feltűnt, de nyilvánosság elé nem állt. Egyetlen média-szereplése a 2011-es letartóztatása volt - az ekkor 58 éves zenész a rendőrségi riport szerint "megütötte feleségét, és üvegszilánkokon keresztül rángatta őt műjus 22-én, vasárnap éjjel, Tennessee-beli otthonukban"...

Vincent tehát 2018 januárjában több mint 20 év után állt színpadra, egy KISS-szel kapcsolatos, teltházas rendezvényen; a tervek szerint pedig idén áprilisban újra találkozni fog egykori bandatársával, Gene Simmons-szal is, egy közös performansz erejéig. Továbbá, tervben van egy Vinnie Vincent Invasion-reunion is...


Több mint 20 év után először állt nyilvánosság elé Vinnie Vincent (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás