Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NO HOT ASHES - új klipet osztott meg a veterán észak-ír rockbanda


2018-12-03

A No Hot Ashes március 23-án jelentette meg régóta várt debütáló albumát.

Az 1983-ban alakult No Hot Ashes zenekarra olyan legendák voltak nagy hatással, mint az UFO, Ozzy Osbourne, a Whitesnake, a Journey, a Foreigner, a Thin Lizzy és ezen éra egyéb klasszikus rock / AOR bandái. A No Hot Ashes első single-dala, a 'She Drives Me Crazy' 1986-ban jelent meg - ekkoriban olyan bandák előzenekarként turnézott a csapat, mint a Mama’s Boys, a Magnum, a Girlschool és a Steve Marriott’s Packet Of Three.

A No Hot Ashes 1988 elején kötött lemezszerződést a GWR Records-szal (ahol akkoriban a Motörhead, a Girlschool és a Hawkwind is alkotott). Ebben az évben költöztek Londonba, hogy még közelebb legyenek a cég székházához; szintén '88-ban vették fel első nagylemezüket is. Az album az 1990-es év végére készült el, de a csapat végül feloszlott; így a nagylemez dalai a polcra kerültek...

2013 szeptemberében a No Hot Ashes összeállt egy tribute-koncert erejéig - ez pedig újból elindította a lavinát. Kiderült, hogy az elmúlt évtizedek során rengeteg új rajongót szereztek, és természetesen a régiek sem pártoltak el tőlük. A reunion-t követően együtt turnéztak többek közt az Aerosmith-tel, a Foreigner-rel, az UFO-val és a Scorpions-szal, de körútra kísérték a legendás FM és Romeo’s Daughter zenekarokat is. Továbbá felléptek a világ legnevesebb rockfesztiváljain (Hard Rock Hell AOR, Download, London Calling, Ramblin’ Man, Steelhouse, Rockingham, Frontiers Rock Festival, stb.).

A No Hot Ashes 2018 második felében ismét turnéra indul, mivel idén végre megjelenhetett régóta várt debütáló nagylemezük - habár az öröm nem lehet teljes; lévén a tavalyi évben - rák következtében - elhunyt alapítójuk / basszusgitárosuk, Paul Boyd... Paul játékát azonban még sikerült megörökíteni - emlékét tehát megannyi koncert, dal és egy teljes album őrzi.

A 'No Hot Ashes' album március 23-án jelent meg, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Come Alive
02. Good To Look Back
03. Satisfied
04. Boulders
05. I’m Back
06. Glow
07. Over Again
08. Jonny Redhead
09. Souls
10. Running Red Lights

"35 évvel ezelőtt kezdtük ezt a kalandot, mint bandatársak és mint jóbarátok. Ezidő alatt voltunk nagyon magasan és szörnyen mélyen... Tavaly januárban elvesztettük Paul Boyd-ot, aki basszerozik és énekel is ezen a lemezen. Ki sem tudom fejezni, milyen büszke vagyok rá! Rendkívül erős és intenzív dalok ezek;a produkció pedig fantasztikus. A világnak szüksége van erre az albumra, mert az élet egyik fontos tényezője a minőség. Hallgassátok és élvezzték” - Eamon Nancarrow (ének), No Hot Ashes.

Az albumot itt lehet megrendelni. Ízelítőképpen alább elérhető a 'Boulders' című szám kisfilmje, valamint megtekinthető a 'Glow' videoklipje:


NO HOT ASHES - új klipet osztott meg a veterán észak-ír rockbanda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás