Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BETWEEN THE BURIED AND ME - észak-amerikai turné várható a 20. évforduló alkalmából


2020-01-12

A Between The Buried And Me will 2020 májusában és júniusában ünnepli fennállása 20. évfordulóját.

A Between The Buried And Me ünnepi, észak-amerikai turnéján két szettből álló koncerteket fog adni a banda. A szettek első felében karrierjük legismertebb, legnépszerűbb dalait adják elő; míg a második felvonást a teljes 'The Great Misdirect' album fogja alkotni..

Az ünnepi túra teljes beosztása itt érhető el.

Az észak-karolinai progresszív metal csapat 15. évfordulója alkalmából egy epikus, két részből álló albumot tett le az asztalra. A prog-metal műfaj egyik leginnovatívabb bandájaként számon tartott Between The Buried And Me dalszerzői és zenészi tekintetben nemrég újabb szintet lépett. Alapvetően sokszínű diszkográfiájukat 2018-ban egy grandiózus, epikus, 'Automata' című kétrészes albummal gazdagítják. Az 'Automata' első epizódja 2018. március 9-én látott napvilágot; második része pedig július 13-án jelent meg, a Sumerian Records jóvoltából.

Tommy Giles Rogers, Jr. énekes-billentyűs annak idején így nyilatkozott: “A zeneipar minden héten megállás nélkül gyarapszik. Tulajdonképpen ma már instant hozzájuthatunk bármilyen muzsikához - ezzel a luxussal pedig meglehetősen nehéz helyzetbe kerülnek a hallgatók; lévén így szinte lehetetlen felfedezni az egyes albumokban foglalt meglepetéseket, fordulatokat, különleges elemeket... Mi éppen ezért döntöttünk úgy, hogy új albumunkat két részben adjuk ki. A mi zenénk igencsak változatos; a lemezeink pedig elég hosszúak; ezért úgy gondoltuk, két különálló momentum illeti meg az idei kiadványunkat - ezáltal is könnyebb felfedezni új irányzatunkat, és mindazt a dinamikát, amit beleöltünk ezekbe a nótákba. Reméljük, mindannyian élvezni fogjátok ezt a kreációt; legalább annyira, amennyire mi élveztük a munkálatokat!”.

Mi lenne, ha az álmokat szórakoztatás céljából közvetíteni lehetne? Vajon meg tudnánk-e emészteni más személy legbensőségesebb gondlatait, ha azokat egy képernyőn keresztül figyelnénk? Ha igen, akkor ez elárul-e valamit a figyelemre éhes közönség tulajdonságairól? És ami a legfontosabb, mivé válnak ezt követően az álmok és az álmodozók?

A Between The Buried And Me ezeket a kérdéseket teszi fel és fejti ki nyolcadik és kilencedik nagylemezén, melyek a banda első kiadványai a Sumerian Records által. Az észak-karolinai kvintett - azaz Tommy Giles Rogers, Jr. (ének, billentyűk), Paul Waggoner (szóló- és ritmusgitár, vokál, ének), Dustie Waring (ritmus- és szólógitár), Blake Richardson (dobok) és Dan Briggs (basszusgitár, billentyűk) - eme egyedülálló koncepciót továbbá személyes képességeik határát feszegetvén prezentálják. Az 'Automata' a zenekar első kétlemezes koncept-anyaga; zenei tekintetben pedig egy kiforrott, a progresszivitás tradícióit követő ópusz.

Mindig azon vagyunk, hogy még véletlenül se ismételjük meg magunkat” - mondta Paul. “Igyekszünk folyamatosan megújulni; és ezekkel az albummal minden eddiginél nagyobb mértékben sikerült is. Újabb zenei, koncepcionális és hangzásbeli területekre evezünk; de persze az alapvető stílusuk megmarad. Fontosnak tartjuk, hogy a munkálatok kihívást, de egyben szórakozást is jelentsenek. Habár azt előre sosem tudhatjuk, hova vezetnek ezek az ismeretlen folyók...".

Arra törekszünk, hogy a zenénket mindig a következő kiadvány felvezetéseképpen formáljuk meg” - tette hozzá Tommy. “Konkrétan ez történik az 'Automata' esetében is. Felfedezhettek ezeken a lemezeken utalásokat a korábbi albumainkról; tehát továbbra is mi vagyunk a Between The Buried And Me, de mégis megújultunk. Reméljük, hogy a mi zenénk sikeresen talpon tartja a zeneipart. Ez is fontos szempontja ennek az egésznek”.

Íme az 'Automata' első részének borítója és tracklistája:

01. Condemned To The Gallows
02. House Organ
03. Yellow Eyes
04. Millions
05. Gold Distance
06. Blot

Alább megtekinthető a 'Condemned To The Gallows' és a 'Millions' hivatalos videoklipje, ízelítőképpen a rendeléshez, amit itt lehet leadni.

A sorozat második része 2018. július 13-án látott napvilágot, az alább látható borítóval és dallistával.

Tommy Rogers énekes elmondta: "Az 'Automata II' dalai még nagyobb kihívást jelentettek számunkra, mint az első lemez. Iszonyatosan keményen dolgoztunk ezeken a dalokon, de végre rászabadíthatjuk a világra a komplett eposzt! Érzésem szerint ez az egyik legjobb anyag, amit valaha is rögzítettünk - végeredménye mindannak, amiért éveken keresztül dolgoztunk. Rengeteg csavar, fordulat és bizarr momentum övezi ezeket a dalokat, de persze nagy mértékű "szépség" is felfedezhető a zenében és az egész történetben. Az 'Automata' immáron komplett: főszereplőnk megtalálta új otthonát; egyben békére lelt. Minden és mindenki a helyén van".

Dan Briggs basszusgitáros hozzátette: "Az 'Automata II' az eddigi legdinamikusabb, legkreatívabb munkánk. Egy új territóriumot fedeztünk fel; egy olyan helyen, amit sokévnyi közös munkánk eredménye épített fel. Fordulatos, kalandos, dallamos, sötét és teátrális művet alkottunk meg".

01. The Proverbial Bellow
02. Glide
03. Voice Of Trespass
04. The Grid


BETWEEN THE BURIED AND ME - észak-amerikai turné várható a 20. évforduló alkalmából
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás