Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

LILLIAN AXE - szakítottak Brian C. Jones énekessel a legendás hard rockerek


2020-02-13

A veterán New Orleans-i hard rock banda kiadta új single-dalát, és bejelentette új nagylemezét.

A Lillian Axe egy New Orleans-i hard rock banda, ami 1983-ban alakult. A klasszikus felállás egykori Stiff-tagokkal bővült ki - Ron Taylor (ének) és Jon Ster (ritmusgitár, billentyűk) -, de az alap-magot Steve Blaze bandavezér / szólógitáros, Rob Stratton basszusgitáros és Danny King dobos alkotta. A zenekar 1987-ben keltette fel a Ratt együttes menedzsmentjének érdeklődését; ezt követően pedig rögtön le is igazolta őket az MCA kiadó. Debütáló albumukat (1988 - 'Lillian Axe') pedig a Ratt köreiből ismert Robbin Crosby producelte. A beharangozás ellenére azonban sem ez az album, sem annak '89-es folytatása, a 'Love + War' (amit már Tony Platt producelt) nem felelt meg az MCA kereskedelmi elvárásainak; így kiadó ezt követően szerződést bontott a bandával. Ettől függetlenül még 1991-ben még megjelent egy válogatás az MCA-albumok dalaiból (1987-1989), 'Out of the Darkness - Into the Light' címen.

A zenekar később új otthonra lelt a Grand Slamm / I.R.S. Records kiadók szárnyai alatt - itt jelent meg harmadik nagylemezük, a 'Poetic Justice', 1992-ben. Ezen a korongon két új tag, Darrin DeLatte basszusgitáros és Gene Barnett (ex-Dirty Looks) dobos mutatkozott be, leváltván Stratton-t és King-et. Az újabb album váratlan sikereket hozott - a Billboard "Heatseekers" lisájának 28. helyén debütált (egészen a mai napig ez a banda legnagyobb lemezeladási sikere), köszönhetően elsősorban a slágeres 'True Believer' dalnak és videoklipnek.

A sikereken felbuzdulva a banda egy svéd producer, Leif Mases társaságában rövid időn belül felvett egy újabb albumot, 'Psychoschizophrenia' címen (1993). Mivel ez a lemez már képtelen volt jelentősebb sikereket elkönyvelni a bandának, a Lillian Axe 1995-ben feloszlott. Taylor ezután megalapította a The Bridge együttest; míg Blaze összeállt testvérével, Craig Nunenmacher dobossal a Near Life Experience zenekarban. Scott (immáron Tommy Stewart-ként) később a bostoni rockbanda, a Godsmack színeiben tett szert jelentős sikerekre - ő játszik a világhírű banda két platinalemezén ('Godsmack', 'Awake').

1999-ben a Lillian Axe újra összeállt, és kiadott egy 'Fields of Yesterday' című speciális albumot, ami többnyire mindaddig kiadatlan demókból és hátra maradt dalokból tevődött össze. Ezt követte a 'Live 2002' című koncertalbum, amit 2002 májusában rögzítettek, a texasi Houston-ban; ám ekkor már csak Taylor és Blaze alkotta az eredeti, klasszikussá vált MCA-felállást.

Néhány további tagcserét követően a band új énekesre lelt Derrick LeFevre személyében - az ő hangja hallható a 2007-es 'Waters Rising' (2007) és a 2009-es 'Sad Day on Planet Earth', valamint a 2010-es 'Deep Red Shadows' albumokon. 2010. május 16-án a bandát beiktatták a Louisiana Music Hall Of Fame-be, ahol ők lettek az első elismert hard rock zenekar.

2010. június 23-án a Metal Church egykori énekese, Ronny Munroe váltotta le LeFevrét, azonban négy hónappal később ő is kilépett a bandából (vele tehát nem született semmilyen felvétel). Munroe utódját 2011 márciusában találták meg, Brian C. Jones személyében - vele rögzítették a 'XI The Days Before Tomorrow' (2012) című stúdióalbumot.

Szintén 2011-ben történt, hogy a Lillian Axe bejelentette: néhány eredeti bandatag - Steve Blaze, Johnny Vines, Danny King és Michael "Maxx" Darby - újra összeáll, hogy felvegyen egy korábban kiadatlan, de újrarögzített dalokból álló albumot. Ez a projekt végül 'Circle of Light' címmel jelent meg 2012-ben.

2013. augusztus 8-án a Lillian Axe tagjai egy súlyosabb autóbalesetet szenvedtek; szerencsére azonban komolyabban egyetlen személy sem sérült meg; habár a nagy értékű turné-felszerelés tönkrement.

A Lillian Axe 2014 elején kiadott egy akusztikus koncertalbumot, 'One Night in the Temple' címen. Ennek promóciójával lebonyolítottak néhány észak-amerikai koncertet. 2014. november 29-én elhunyt az egykori gitáros, Jon Ster (az 52 éves férfi szívelégtelenség következtében vesztette életét).

2017. január 12-én a Lillian Axe átvehette a Jackson Indie Music Week rendezvény Icon-díját, a Mississippi-beli Jackson-ban, a Duling Csarnokban. Néhány hónappal később Steve Blaze bejelentette, hogy a banda 'The Weeping Moon' címen új single-dalt vesz fel - ez pedig egy 2018 őszén megjelenő, 'From Womb to Tomb' című albumon kap majd helyet. Blaze szerint a soron következő album a banda "legjobb epikus balladáit" fogja tartalmazni.

A 'The Weeping Moon' című single megjelent digitális formában (iTunes, Amazon, Spotify, Google Play Store, stb.), Észak-Amerikában a Sony, máshol pedig a Megaforce kiadó jóvoltából.

Ezt követően hosszú időn keresztül csend honolt a Lillian Axe háza táján; 2020 februárjában azonban friss hírekkel szolgáltak a felállást illetően: "Helló mindenki! Közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy a jövőben bandánk és Brian C. Jones énekes külön utakon fog járni. Brian tíz csodálatos éven keresztül stúdiózott és koncertezett a zenekarral. Ezúton ígéretet teszünk arra, hogy valamilyen más módon a jövőben is együtt fogunk dolgozni vele, és támogatunk minden megmozdulást, ami az ő nevéhez fűződik - épp úgy, ahogy ő is támogat minket. Ez egy közös megállapodás, amit remélünk, hogy rajongóink megértenek, és a jövőben is kiállnak majd mellettünk. Brian egyébként szóló-karrierjét folytatja és egy új könyvön dolgozik; mi pedig hamarosan hírt adunk arról, mi zajlik a Lillian háza táján. Köszönjük, hogy miénk lehet a világ legjobb rajongótábora és baráti köre!".

A Lillian Axe 14. stúdióalbuma, a 'From Womb to Tomb' megjelenése tehát egyelőre várat magára, de hamarosan kiderülnek a részletek a banda-felállás és az album kapcsán...


LILLIAN AXE - szakítottak Brian C. Jones énekessel a legendás hard rockerek
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás