Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CHAINBREAKER - idén megjelenik a kanadai speed metal banda első nagylemeze


2019-01-16

A Hells Headbangers kiadó igazolta le a kanadai Chainbreaker együttest, melynek 2013 óta várt debüt-albuma 'Lethal Desire' címmel jelenik meg februárban.

A Chainbreaker együttest a Cauldron-ból ismert Ian Chains gitáros alapította. Zenei stílusukat elsősorban a klasszikus, tempós speed metal határozza meg. Tulajdonképpen a '80-as évek kanadai úttörői (Razor, Sacrifice, Piledriver, Slaughter, stb.) előtt hajtanak fejet minden egyes dalukkal.

A Chainbreaker 2013-ban alakult meg, Al Chambers garázsában (ekkor még ő volt az énekes és a dobos is. Chains és Chambers mellett Craig Rose basszer alkotta az eredeti felállást. 2013 és 2014 fagyos telét klasszikus Razor-dalok jammelésével vészelte át a trió; ezt követően pedig megszilárdult a felállás, köszönhetően Rob Ouellette énekes és Curtis Faux basszusgitáros érkezésének. Így született meg a 'Constant Graving' című dem-szalag, amit a banda debütáló koncertjével egyidőben adtak ki és mutattak be élőben (a mostanra bezárt, torontói Izakaya Sushi Bárban). Ezután több bulit adtak Kelet-Kanada-szerte, valamint egy kisebb USA-turnét is leszerveztek, a BAT együttes társaságában.

2015-ben felvettek három újabb számot, az 'Enslave Your Masters' című kislemezre, ami hivatalosan eddig még nem jelent meg, de online könnyen megtalálható. 2017 tavaszán nekiláttak debütáló nagylemeztük, a 'Lethal Desire' munkálatainak; mégpedig a torontói Lincoln County Social Club falai között (ami a Cauldron zenekar hivatalos "bunkere"). Az új dalok keverését és maszterizálását nem más, mint a veterán Toxic Holocaust frontember, Joel Grind végezte. Nem mellesleg ezek lesznek a Chainbreaker első felvételei, melyekben Phil Zeller (Rammer, Toxic Holocaust) basszusgitáros játéka hallható; és persze ez lesz az első kiadványuk a Hells Headbangers révén.

"Örömmel jelenthetjük végre be, hogy megkötöttük első lemezszerződésünket, a Hells Headbangers kiadóval. Ez a választás egyértelmű volt számunkra; lévén az ő égiszük alatt alkotnak elvtársaink a BAT, a Midnight és a Shitfucker zenekarokból is. 2019 a széttépett láncok éve lesz!" - közölte Ian Chains.

A 'Lethal Desire' album egy "35-perces, mini-himnuszokat tartalmazó betétzene, melyet sörözéshez és zajoláshoz kifejezetten ajánlanak".

A február 15-én megjelenő 'Lethal Desire' előrendelhető bakeliten, CD-n, kazettán és digitálisan is. Az album első ízelítője, a címadó dal itt meghallgatható:


CHAINBREAKER - idén megjelenik a kanadai speed metal banda első nagylemeze
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás