Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [274. rész]


2018-01-24

"When the people fear the goverment, there is tyranny / When the government fears the people, there is liberty"

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 274. rész

HELSTAR - 'Fall Of Dominion'

A Helstar egy texasi power / speed metal banda, amit 1982-ben alapított Larry Barragan gitáros. A nyolcvanas évek derekán a Helstar volt az egyik legmeghatározóbb banda az amerikai power metal-színtéren.

Korai évek és a Combat-éra (1982–1986)

A Helstar stílusát tekintve eredetileg heavy metal zenében utazott. Ilyen műfajban fogant 1983-ban a banda első két demója, valamint az egy évvel később megjelent debüt-album, a 'Burning Star'. A csapat ekkoriban a Combat Records szárnyai alatt alkotott, olyan később szintén legendássá vált bandák társaságában, mint a Megadeth és az Exodus. Nem sokkal később azonban - bandán belüli és menedzsmentet illető viszályok okán - átmenetileg feloszlottak, de egy évvel később megújult felállással, és egy vadonatúj albummal ('Remnants of War') tértek vissza a Combat égisze alá. A Helstar 1985 decemberében adta első aréna-koncertjét, a Sam Houston Coliseum színpadán, a Stryper előzenekaraként.

A Metal Blade-éra (1987–1989)

1987-ben a zenekar Los Angeles-be tette székhelyét. Rob Trevino gitáros ekkor lépett ki a csapatból (később az 'Abandon Ship' dalt az ő tiszteletére írták). Az új gitáros André Corbin lett, de a dobost is lecserélték Frank Ferreirára. 1988-ban visszaköltöztek Houston-ba, miután leigazolta őket a Metal Blade Records. Ezután vették fel az 'A Distant Thunder' albumot, a veterán producer, Bill Metoyer közreműködésében. A banda ekkoriban már olyan előadókkal turnézott, mint Yngwie Malmsteen, az Anthrax, a Megadeth, a Slayer, az Exodus és az Armored Saint.

1989-ben megjelent a következő lemez, a 'Nosferatu', amit sok rajongó a Helstar legjobb albumaként emleget. A 'Nosferatu' koncepciója az eredeti Drakula-filmen alapszik. Nem sokkal a lemez promóciós turnéja után felvettek egy 4 számos demót; habár ezek a dalok nem keltették fel egyetlen kiadó érdeklődését sem; így André Corbin, Frank Ferreria és Larry Barragan 1990-ben kilépett a bandából.

Demók, a 'Multiples of Black' album, kisebb szünetek (1990–2000)

1990 és 1993 között a Helstar újabb demókat rögzített, de ezekre sem figyeltek fel az illetékesek. Végül 1995-ben kiadtak egy teljes értékű stúdióalbumot, 'Multiples of Black' címen. Minőségileg ez a lemez azonban nem érte el a korábbi kiadványaik szintjét - sokak szerint ez a banda legrosszab albuma.

A Helstar egyes tagjai - főként James Rivera énekes - az 1993-2002-es időszakban egyéb projektekben, bandákban vettek részt. Rivera egy rövid ideig megfordult a Seven Witches-ben, majd a Distant Thunder-ben és a Destiny's End zenekarban is. Ez utóbbi egy szuper-group volt, amit maga Rivera alapított.

Újjáalakulások (2001–től napjainkig)

A Helstar újjáalakulásának ideje 2001-ben jött el. A reuniont maga a frontember, valamint Jerry Abarca basszusgitáros szervezte.

Ebben az időszakban több koncertlemez is kiadott a banda; de stúdióalbum egyelőre nem készült. 2006-ban, több mint 15 év után James Rivera és Larry Barragan újra egyesítette erejét a Helstar égisze alatt; így a zenekar aktivitása ismét fellendült. Abarca, Rivera és Barragan visszahívta a csapatba Robert Trevino gitárost, és bevett egy új dobost, Russell De'leon (Eternity Black) személyében. Ez a felállás azóta kiadta a 'Sins of the Past' albumot, ami egy régi dalok újrarögzített verzióiból álló "greatest hits kollekció"; illve a 'The King of Hell' (2008) című stúdiólemezt, amin a kultikussá vált 'Remnants of War' line-up éledt újjá.

2013-ban a Helstar-ból - egészségügyi problémáira hivatkozva kilépett Jerry Abarca basszusgitáros - a koncerteken Mike Lepond és Garrick Smith vette át az ő helyét. A Helstar kilencedik stúdiólemeze, a 'This Wicked Nest' 2014 áprilisában jelent meg, az AFM Records jóvoltából. 2016-ban Andrew Atwood másod-gitárosként csatlakozott a felálláshoz, ami még abban az évben kiadta az újabb, 'Vampiro' című nagylemezt.

Jelenleg újabb stúdióalbumon dolgozik a Helstar. 11. nagylemezük megjelenése 2018 végére várható.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [274. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás