Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

SACRED REICH - itt a friss videoklip az 'Awakening' albumról: 'Salvation'!


2020-03-24

A veterán Arizona-i thrasherek 2019-ben lemezszerződést kötöttek egy korábbi kiadójukkal, a Metal Blade Records-szal; egyúttal 23 év után kiadták visszatérő nagylemezüket.
 

1985-ös megalakulása óta a Sacred Reich az "80's thrash" mozgalom egyik legkultikusabb zenekarává vált. Annak ellenére, hogy az 1996-os 'Heal' óta nem adtak ki új stúdióalbumot, az utóbbi években is számos turnét, fesztivál-fellépést lebonyolítottak; 2012-ben pedig piacra dobtak egy koncertlemez, 'Live at Wacken' címen. A Sacred Reich dalai mindig is politikai tudatosság jellemezte, de a mai állapotok még inkább relevánssá teszik a banda nézeteit.

A 2019-es évet egy örömteli bejelentéssel nyitotta a csapat; bejelentették ugyanis, hogy visszatértek korábbi kiadójuk, a Metal Blade Records égisze alá; egyúttal pedig nekiláttak új albumuk munkálatainak.

Az új album az 'Awakening' címet kapta. Az 'Awakening' 2019. augusztus 23-án jelent meg.

Az új albumot a Mesa-beli Platinum Underground Stúdióban rögzítették, egy híres producer, Arthur Rizk (Power Trip, Cavalera Conspiracy, stb.), valamint John Aquilino hangmérnök társaságában. A hanganyag maszterizálását Maor Appelbaum végezte el.

Az új lemezen megtalálható minden, amit egy rajongó elvárna és remélne a Phoenix-beli legendáktól: egy időtálló, egyben durva thrash-himnusz kollekcióról van szó, ami tele van pusztító groove-okkal, gyilkos szólókkal és szociálisan érzékeny dalszövegekkel.

A tracklista:
01. Awakening
02. Divide & Conquer
03. Salvation
04. Manifest Reality
05. Killing Machine
06. Death Valley
07. Revolution
08. Something To Believe

Íme az első ízelítő, a címadó dal hivatalos klipje, amit a legendás Mark Pellington (U2, Foo Fighters, Pearl Jam, Public Enemy) rendezett:

Szintén Pellington rendezte és Ann Evelyn Lawford filmezte az újabb videoklipet, amit a 'Manifest Reality' dalhoz forgattak. Íme a friss premier:

A megjelenés napján közzétették a 'Divide & Conquer' szöveges klipjét is:

2020 márciusában továbbá megosztották a 'Salvation' című szám Fiaz Farrelly által rendezett és szerkesztett videóját:

A nagylemez első felvezetője egy split-album volt, amit az Iron Reagan zenekarral közösen dobott piacra a banda, 2019. április 19-én. A split-lemezen a Sacred Reich első új dala, a 'Don't Do It Donnie' szerepel (23 év után ez a banda első hivatalos stúdió-felvétele), az Iron Reagan 'They Scream' című számával egyetemben.

Phil Rind elmondta: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Iron Reagan együttessel közösen adhatunk ki split-albumot. Annak idején, 1986-ban, amikor megalakultunk, nagy hatással voltak a kor punk-bandái és a Reagan-éra. Ennél tehát jobb módot nem is találhatnánk a gyökereinkhez való visszétéréshez. A Don't Do It Donnie' nyers, ütős nóta, ami bemutat napjaink politikai életének. Nem véletlenül hívták első albumunkat is 'Ignorance'-nek...".

A Sacred Reich zenekarból 33 év után, 2019 elején (egészségügyi okokból) lépett ki Jason Rainey gitáros; helyére pedig egy új pengetős, Joey Radziwill érkezett.

"Fogadjátok szívélyesen új gitárosunkat, Joey Radziwill-t! Előző gitárosunk, Jason Rainey - aki egyben alapítója is volt a bandának - egészségügyi okok miatt kényszerült távozni. A legjobbakat kívánjuk neki, és nagyon hálásak vagyunk az elmúlt 33 évért!
Joey és édesapja, Tim segített nekünk felvenni az új dalok demó-változatait. Amikor tehát új pengetősre volt szükségünk, Joey-ra esett a választásunk, mivel ő volt az, aki rögtön be tudott ugrani hozzánk, és nem mellesleg végtelenül tehetségesen elő is adta a témáit. Egy 22 éves srácról van szó, aki egészen kis kora óta Sacred Reich-ot hallgat a szülei révén! Köszöntsük őt köreinkben - üdv a fiatalos energiának
!" - közölte a banda.

Jason Rainey 2020. március 16-án, 53 éves korában vesztette életét, szívroham következtében.

A banda egyúttal bejelentette azt is, hogy visszatért a felállásba az egykori dobos, Dave McClain (miután 23 év elteltével kilépett a Machine Head-ből). McClain - aki eredetileg 1991 és 1997 között dobolt a Sacred Reich-ban - 2018 végén látott neki az új album feldobolásának - erről itt látható egy felvétel.

Phil Rind így nyilatkozott: "Dave egy fantasztikus dobos és egy nagyszerű fickó. Minden nap azon dolgozik, hogy még jobb zenész legyen - és ezt a 'minden napot' szó szerint kell érteni. Munka-etikája nagy mértékben inspirál minket. Annak ellenére, hogy rengeteg mindent elért már az életben, mindig nyitott az új dolgokra. Joey továbbá újabb erősséget és feszessége hoz a banda hangzásába - mondhatni felfrissíti a zenénket. Általa mi magunk is más és más szemszögből látjuk a dolgokat. Egyszerűen lenyűgöző, mit képes művelni a gitárral, és milyen áldozatosan dolgozik!".

Az 'Awakening' album különféle változatokban rendelhető meg - erről bővebb infókat itt lehet találni.

Az 1985-ben alakult Sacred Reich a "másod-hullámos" amerikai thrash bandák (Testament, Death Angel, Destruction, Dark Angel, stb.) egyike. Fennállásuk három évtizede során számos klasszikus, politikai témájú, agresszív hangzású albumot adtak ki a kezükből.

A Sacred Reich legutóbbi kiadványa a 2012 novemberében megjelent 'Live at Wacken' DVD volt, ami professzionális felvétele a banda 2007. augusztus 4-i Wacken Open Air fesztiválos fellépésének (60,000 rajongó színe előtt). Ezt előzte meg - 2010 márciusi megjelenéssel - a klasszikus 1992-es 'Independent' album limitált, digipakos újra-kiadása. Ezen kiadványokat leszámítva az 1996-os 'Heal' album óta, egészen 2018-ig nem volt stúdióban a banda.

A Sacred Reich a 2018-as évben lebonyolított egy nagyszabású ünnepi turnét, lévén 30 évvel ezelőtt adták ki kultikussá vált debütáló albumukat, az 'Ignorance'-t. - erről itt írtunk.

 

SACRED REICH - itt a friss videoklip az 'Awakening' albumról: 'Salvation'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás