Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Visszatért a Metal Blade kiadóhoz a SACRED REICH - több mint 20 év után új album van készülőben


2019-02-12

A veterán Arizona-i thrasherek új lemezszerződést kötöttek egy korábbi kiadójukkal, a Metal Blade Records-szal; egyben bejelentették, hogy megkezdték új nagylemezük munkálatait.

1985-ös megalakulása óta a Sacred Reich az "80's thrash" mozgalom egyik legkultikusabb zenekarává vált. Annak ellenére, hogy az 1996-os 'Heal' óta nem adta ki új stúdióalbumot, az utóbbi években is számos turnét, fesztivál-fellépést lebonyolítottak; 2012-ben pedig piacra dobtak egy koncertlemez, 'Live at Wacken' címen. A Sacred Reich dalai mindig is politikai tudatosság jellemezte, de a mai állapotok még inkább relevánssá teszik a banda nézeteit.

A 2019-es évet egy örömteli bejelentéssel nyitotta a csapat; bejelentették ugyanis, hogy visszatértek korábbi kiadójuk, a Metal Blade Records égisze alá; egyúttal pedig nekiláttak új albumuk munkálatainak.

Phil Rind énekes-basszusgitáros így szólt: "Boldogan jelenthetjük be, hogy a Sacred Reich szerződést kötött a Metal Blade Records-szal; ugyanakkor pedig nekiláttunk az új album stúdiós munkáinak. A tervünk az, hogy idén nyárra felvesszük a lemezt, hogy még ebben az évben ki tudjuk adni azt. Rettentően izgatottak vagyunk, és alig várjuk már, hogy megoszthassuk az új zenét veletek!".

Mint most kiderült, az új album az 'Awakening' címet kapta. A lemez megjelenését követően a csapat - novemberi kezdettel - európai turnét bonyolít le.

A banda egyúttal bejelentette azt is, hogy visszatért a felállásba az egykori dobos, Dave McClain (miután 23 év elteltével kilépett a Machine Head-ből). McClain - aki eredetileg 1991 és 1995 között dobolt a Sacred Reich-ban - már neki is látott az új album feldobolásának - erről itt látható egy friss felvétel.

Phil Rind elmondta: "Teljes gőzzel dolgozunk az új lemezen az Arizona-beli Platinum Underground Stúdióban, Arthur Rizk producerrel. Nagyon örülünk, hogy 23 év után végre visszatérhettünk ide. Dave szó szerint legyilkolja a dobokat. Elég betegen szól! Új lemezünk, az 'Awakening' Nyárra várható. Maradjatok türelemmel!".

Hamarosan jönnek a friss hírek az új album kapcsán...

A Sacred Reich május folyamán Észak-Amerikában turnézik (az Iron Reagan társaságában); nyáron pedig fellépnek néhány európai fesztiválon. Ősszel kezdetét veszi a lemezbemutató Awakening Tour, aminek keretében - november 15-én - Budapesten is koncertet adnak!

Az 1985-ben alakult Sacred Reich a "másod-hullámos" amerikai thrash bandák (Testament, Death Angel, Destruction, Dark Angel, stb.) egyike. Fennállásuk három évtizede során számos klasszikus, politikai témájú, agresszív hangzású albumot adtak ki a kezükből.

A Sacred Reich legutóbbi kiadványa a 2012 novemberében megjelent 'Live at Wacken' DVD volt, ami professzionális felvétele a banda 2007. augusztus 4-i Wacken Open Air fesztiválos fellépésének (60,000 rajongó színe előtt). Ezt előzte meg - 2010 márciusi megjelenéssel - a klasszikus 1992-es 'Independent' album limitált, digipakos újra-kiadása. Ezen kiadványokat leszámítva az 1996-os 'Heal' album óta nem volt stúdióban a banda.

A Sacred Reich az idei évben lebonyolított egy nagyszabású ünnepi turnét, lévén 30 évvel ezelőtt adták ki kultikussá vált debütáló albumukat, az 'Ignorance'-t. - erről itt írtunk.


Visszatért a Metal Blade kiadóhoz a SACRED REICH - több mint 20 év után új album van készülőben
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás