Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MAYHEM - a Century Media Records adja ki a következő albumot; ősszel európai turné!


2019-05-08

A legendás norvég black metal banda új lemezszerződést kötött a Century Media Records-szal.

Az 1984-ben alakult Mayhem mindeddig öt stúdióalbumot, számos demót és EP-t, valamint megannyian koncertalbumot adott ki. Debütáló nagylemezük, a 'De Mysteriis Dom Sathanas' (1994) minden idők legnagyobb hatású black metal-albumának számít, és annak ellenére, hogy a banda korai éveit hatalmas botrányok övezték, a Mayhem neve és státusza azóta csak még inkább megerősödött: jelenleg az extrém metal műfaj és a "fekete művészet" egyik legkiemelkedőbb, leginnovatívabb zenekaraként tartják számon őket a világ minden táján, köszönhetően a gonosz hangvételű stúdió-felvételeknek és az egyedülállóan atmoszférikus koncerteknek.

A banda friss közleménye így szól: "A Mayhem ismét belevág 35 éves történelmének újabb fejezetébe. Izgatottan egyesítjük erőinket a Century Media kiadóval, és epekedve várjuk, mit eredményez ez az új partnerkapcsolat a jövőben".

Immáron az is biztos, hogy a Mayhem hatodik nagylemeze 2019. október 25-én jelenik meg; ezt követően pedig nagyszabású európai lemezbemutató turnéra indul a banda, a Gaahls Wyrd és a Gost nevű synthwave csapat társaságában.

Hamarosan jönnek a friss hírek, bejelentések az új album kapcsán...

A Mayhem az évek során számos tagcserén esett át, de még az alaptagnak számító Blasphemer 2008-as kiválása sem állította meg a bandát. A zenekar aktivitása főként a koncertezésben mutatkozott meg; mígnem 2011-ben ismét teljes lett a felállás Morten "Teloch" Iversen-nel, akit az underground körökben népszerű Nidingr bandából ismerhetnek a műfaj kedvelői. A norvég gitáros-legenda mellett az alapító Necrobutcher (basszusgitár), a magyar származású Csihar Attila, valamint a legendás dobos, Hellhammer és a 2012 óta másod-gitárosként funkcionáló Charles "Ghul" Hedger alkotja a Mayhem felállását.

A Mayhem legutóbbi nagylemeze, az 'Esoteric Warfare' 2014 májusában jelent meg (a Season Of Mist kiadó jóvoltából). Azóta több koncertlemezt és exkluzív box-szettet is kiadott a banda; legutóbb a 2000-es 'Grand Declaration of War' album jelent meg speciális újrakiadásban (a Peaceville Records jóvoltából). Szintén 2018 decemberében látott napvilágot egy különleges box-szett, az 'A Season in Blasphemy', melyben a 'Grand Declaration of War' bakelit mellett a 'Chimera' (2004) és az 'Ordo ad Chao' (2007), valamint az 1997-es 'Wolf's Liar Abyss' (1997) LP is megtalálható. Ezek mellett két darab 10 hüvelykes bakelit-EP is helyet kapott a szóban forgó pakkban, rajtuk eddig kiadatlan felvételekkel.


MAYHEM - a Century Media Records adja ki a következő albumot; ősszel európai turné!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás