Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GOD IS AN ASTRONAUT - pénteken jelenik meg, de már most végighallgatható az instrumentális ír rockbanda új lemeze


2018-04-23

Napjaink egyik legismertebb instrumentális formációja, a God Is An Astronaut az osztrák Napalm Records jóvoltából jelenteti meg következő sorlemezét, április 27-én.

Az instrumentális "space-rock" zenében utazó GIAA együttest 2002-ben alapította egy multifunkcionális zenész-ikerpár, Niels és Torsten Kinsella. Az elmúlt 16 évben összesen nyolc nagylemezük jelent meg, többnyire a Revive Records gondozásában (legutóbbi 2015 júniuásban adtak ki albumot, 'Helios | Erebus' címmel).

2015 végén az osztrák Napalm Records igazolta le a bandát; két év múlva pedig megszületett az új "érzelmes ópusz", ami az 'Epitaph' címet kapta. A 2018. április 27-én megjelenő 'Epitaph' egy "fájdalmakban, bánatban és melankóliában gazdag gyönyörűség", ami hangzás tekintetében nagy előrelépést jelent a banda történetében, de ugyanakkor mégis a múltbéli lemezek jellegzetes hangultát idézi.

Az alább látható lemezborítót egy francia művész, Fursy készítette:

A tracklista:
01. Epitaph
02. Mortal Coil
03. Winter Dusk/Awakening
04. Seance Room
05. Komorebi
06. Medea
07. Oisín

A rajongók tulajdonképpen a 'Helios | Erebus' folytatására számíthatnak, de az irányzat-váltás is szembetűnő; lévén ezúttal való életbeli tragédiákat mesél el a trió, amit a Kinsella-fivérek mellett Lloyd Hanney dobos alkot. A három alap-tag mellett besegített a munkálatoknál Jamie Dean billentyűs, Xenon Field sound-design felelős, valamint Jimmy Scanlon és Brian Harris gitár-művészek. Ez az album -a gazdagon felszerelt zenei textúrákkal - "felvonultatja a korai GIAA-lemezek legemlékezetesebb élményeit; egyben előremutat a jövő felé. Egy korszakokon átívelő muzikális kalandra kell tehát számítani. Készüljetek fel, az 'Epitaph' garantáltan megmozgatja minden testrészeteket, és felkavarja a lelket is"!

A lemezt itt lehet előrendelni.

Íme az album hivatalos előzetese, valamint az 'Epitaph' és a 'Komorebi' című számok videoklipje, plusz a teljes album-stream, ami négy nappal a megjelenés előtt vált elérhetővé:


GOD IS AN ASTRONAUT - pénteken jelenik meg, de már most végighallgatható az instrumentális ír rockbanda új lemeze
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás