Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

GREYSTONE CANYON - új videoklip az ausztrál rockbandától: 'Keeping Company With The Dead / Astral Plane'


2020-02-12

Két évvel ezelőtt a Rockshots Records igazolta le az ausztrál rockbandát, aminek debütáló nagylemeze 'While the Wheels Still Turn' címmel látott napvilágot.

A 'While the Wheels Still Turn' albumot a banda "western-imádata és Vadnyugat-tisztelete" ihlette. A Greystone Canyon 2018. március 9-én adta ki a lemezt Európában és Észak-Amerikában, a Rockshots Records, Ausztráliában pedig a Hellfire Records jóvoltából. A rendeléseket itt lehet leadni.

A 'While the Wheels Still Turn' album felvételei a Melbourne-beli Goatsound Stúdióban zajlottak. A keverést Kanadában végezte el a neves, Grammy-jelölt producer, Glen Robinson, aki korábban olyan legendás előadókkal dolgozott együtt, mint az Annihilator, a Queensrÿche, vagy a Voivod.

A zenei tekintetben a Led Zeppelin, Alice Cooper, Ozzy Osbourne, a Megadeth és King Diamond által inspirált 'While the Wheels Still Turn' "egyrészt simán megállja a helyét a fentebb említett legendák kultikus albumai mellett, másrészt pedig feleleveníti a '70-es / '80-as évek klasszikus rock-hangzását. A Greystone Canon visszatér a jövőbe, és ez a lemez ehhez biztosít tökéletes betétzenét".

Darren Cherry énekes-gitáros büszkén nyilatkozta: “Szerettünk volna letenni az asztalra egy olyan albumot, ami hasonló a korai Ozzy-lemezekhez; és szerintem például az ‘I Don't Know’, vagy a ‘Goodbye To Romance’ című dalok jócskán beférnek ebbe a kategóriába. Ez a szív és a lélek zenéje!”.

A tracklista:
01. Keeping Company With The Dead
02. Astral Plane
03. In These Shoes
04. Cinco Cuerda Bandito
05. Take Us All
06. Sombrero Serenade
07. River Of Fire
08. Path We Stray
09. The Sun Sets

Íme az album hivatalos kedvcsinálója, valamint az 'Astral Plane' című szám, amit a banda így kommentált: "Számos különböző téma került feldolgozásra ezen a lemezen - szerintem minden hallgató megtalálja az őt éppen érintő, hozzá közel álló szöveget. Az 'Astral Plane' arról szól, milyen fontos, hogy tartsuk a kapcsolatot azokkal a barátokkal és hozzátartozókkal, akik már elhunytak. Bízom benne, hogy ez a dal elgondolkodtat majd egy pár embert a túlvilággal kapcsolatban... Zenei tekintetben leginkább azt mondhatnám, hogy "Deep Purple ütközik Megadeth-tel"... Bombasztikus dobok és feszes gitár-témák - a '70-es évek rockzenéje speed metallal találkozik. Reméljük, ezután még többre vágytok majd!".

A megjelenést követően megosztották a 'Take Us All' dal szöveges klipjét és az 'In These Shoes' hivatalos videóját is (decemberben az előbbi megjelent hivatalos klipen is):

2019 júliusában megjelent a 'Path We Stray' dal videoklipje is, amihez a következőket fűzte a banda: "Ez a dal egy bombasztikus, ritmikus ütős-szekcióval indul, ami alapjául szolgál Richard Steve Vai-szerű dallamainak. Ettől függetlenül ez a nóta úgy szól, mint a a '90-es évek eleji Megadeth; lévén a durva felvezetők és az elő-refrének egy epikus fő-refrént vezetnek fel. Dalszöveg tekintetében egyébként arról van szó, hova kerülünk az élet elmúlása után... Ennek megfelelően egy sötét, de harmonikus gitárszólóval vetünk véget a dalnak".

2020 februárjában bemutatták a 'Keeping Company With The Dead / Astral Plane' című dalok együttes vidoklipjét:


GREYSTONE CANYON - új videoklip az ausztrál rockbandától: 'Keeping Company With The Dead / Astral Plane'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás