Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AURI - feleségével közösen adott ki albumot Tuomas Holopainen; itt a friss előzetes!


2018-04-05

A Nightwish mestere / billentyűse, Tuomas Holopainen és felesége, Johanna Kurkela a Nuclear Blast kiadóval kötött szerződést, az újonnan megjelent debütáló Auri albumra.

Az Auri-t valójában három zenész keltette életre, azzal a céllal, hogy olyan muzsikát kreáljanak, amit egyszerű szavakkal nem lehet meghatározni. Az Auri mágikus hangzása leginkább arra a zenére hajaz, amit akkor hallhatunk, "amikor Alice lezuhan a nyúl üregébe".

Az Auri első dala tulajdonképpen már 2011-ben megszületett: az 'Aphrodite Rising'-ot azonban további tíz különleges nóta követette - mindez pedig lassan összeállt egy teljes egésszé, és hamarosan felkerül a Föld felszínére.

A trió tehát megalakult: Johanna Kurkela finn énekeső egyedi hangját Troy Donockley és Tuomas Holopainen (mindketten a Nightwish tagjai) kísérik többféle hangszeren, néhány vendégzenész / barát közreműködésében. Az Auri debütáló albumának speciális hangzásáért Tim Oliver hangmérnök felelt, a dél-angliai Real World stúdió egyedülálló atmoszférájában.

Az Auri tehát - kéz a kézben a Nuclear Blast kiadóval - 2018. március 23.-i dátummal készült elreppíteni a hallgatókat a tükör mögötti árnyékok országába, ahol álomszerű szférák szellemei kelnek életre.

Az Auri bemutatkozó albuma megjelent digipak CD-n, dupla gatefold LP-n, limitált earbook változatban és digitálisan is. A rendeléseket itt lehet leadni. A lemez első digitális single-dala, a 'Night 13' január 26-án jelent meg. A dal hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. Február 23-án megosztották a második nyilvános dalt, ami a 'The Space Between' címet viseli. Egy hónappal később közzétették a 'Desert Flower' szöveges videoklipjét - lentebb ez is elérhető.

A tracklista:
01. The Space Between
02. I Hope Your World Is Kind
03. Skeleton Tree
04. Desert Flower
05. Night 13
06. See
07. The Name Of The Wind
08. Aphrodite Rising
09. Savant
10. Underthing Solstice
11. Them Thar Chanterelles

Az Auri széleskörű hang-zuhatagai tele vannak mágikus és szürreális pillanatokkal, melyek átfognak minden emberi érzéket - néhol álomszerű, néhol vágyakozó, néhol pedig felkavaró és intenzív módon. Az Auri az epikus-romantikus ethno-pop műfaj ünnepe. A dalok különös, kézzel nem tapintható szférákban szárnyalnak, de mégis sokoldalú, erőteljes képzelgéseket tükröző hangképek formájában öltenek testet. E hang-zuhatagok alapjait képezik különféle tradícionális kelta zenei betétek, atmoszférikus-kinematikus álom-sorozatok, melankólikus dallamok és némi misztikum. A hangszerelés eddig ismeretlen mélységeit tapasztalhatjuk meg az Auri debüt-albumán.

Az Auri három tehetséges zenész közös szenvedélyének gyümölcse. Ebben a projektben mindenki kivette a részér mindenből. Tuomas Holopainen nem szeretne sokat elárulni a dalok és azok története kapcsán, mondván “a hallgatóknak maguknak kell beleszőniük a saját történetüket a dalokba - összességében ettől lesz igazán csodálatos ez az album. Az emberek egyéni képzelőereje kelti életre a lemezt! Annyit azonban elmondhatok, hogy a dalszövegek és alapvetően a tartalom egy részét a Patrick Rothfuss-könyvek ihlették. Talán azok, akik ismerik ezeket a műveket - és a bennük foglalt történeteket -, felfedeznek majd némi párhuzamot az adott jelenetekkel. De higyjétek el nekem, ez az album még ennél is többről szól!”.

Tuomas azonban mégis mosolyog, amikor a saját szavaival kell konkretizálnia az Auri zenei stílusát: “Néhány napja leültünk beszélgetni, és szóba jött az is, hogy ki kéne találni valami konkrét meghatározást erre a műfajra. Nos, két kifejezés jutott az eszünkbe: a "Rabbit Hole Music" és a "Celestial Metal". Nyilvánvalóan hallhattok itt folkzenei, kelta zenei és filmzenei hatásokat is - ezek azok a műfajok, amiknek mindannyian nagy rajongói vagyunk; de ezt a stílust konkrétan bekategorizálni, teljességgel lehetetlen. Ezt inkább a hallgatók képzeletére bíznám!”.

Az Auri egyelőre nem tervez turnékat, de egy dolog biztos: Ez semmiképpen sem egy egy-albumos dolog!” - közölte Tuomas. Dőljön tehát mindenki hátra, hunyja le a szemét, és zuhanja bele a mélységbe. Oda, ahol csodák és meglepetések várnak mindenkire a tükrök mögött...

Az Auri alap-felállása így néz ki:

Johanna Kurkela - ének, hegedű
Tuomas Holopainen - billentyűk, háttér-vokál
Troy Donockley - akusztikus és elektromos gitár, buzuki, síp, furulya, aerophone, bodhran

Lentebb megtekinthetők az album első hivatalos előzetesei, amiben tagok nyilatkoznak a formáció létrejöttéről:


AURI - feleségével közösen adott ki albumot Tuomas Holopainen; itt a friss előzetes!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás